ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Συμπαράσταση στον αγωνιστή Santiago Maldonado

Από το Μπουένος Άιρες που βρίσκομαι για την 6η Διεθνή Συνάντηση για την Οικονομία των Εργαζομένων  σας ενημερώνω για ένα θέμα, το οποίο αφορά τα κινήματα σε όλο τον κόσμο. Ίσως ορισμένοι να έχετε ενημερωθεί από διεθνή μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Από την 1η Αυγούστου έχει εξαφανισθεί ο Αργεντινός  αγωνιστής Santiago Maldonado, και βρίσκεται  σε εξέλιξη  μια καμπάνια με  καλέσματα για διεθνή αλληλεγγύη  και συμαράσταση. 
Ο Santiago μαζί με άλλους αγωνιστές από το Μπουένος Άιρες είχαν πάει στην περιοχή του Cushamen  στην Παταγονία, για να συμπαραστασθούν στους ιθαγενείς Mapuche, σε μια από τις πολλές κινητοποιήσεις που πραγματοποιούν  για  σώσουν τη γη τους από την εκποίηση σε πολυεθνικές εταιρείες, που επιχειρεί να κάνει η κυβέρνηση της  Αργεντινής με πρόσχημα την ”ανάπτυξη” της περιοχής. Στην κινητοποίηση εκείνη ο Santiago συνελήφθη  από την αστυνομία σε    συνεργασία με  παρακρατικές ομάδες  από τότε  αγνοείται η τύχη του.
Για το  θέμα αυτό πραγματοποιήθηκε  μεγάλη διαδήλωση στην  κεντρική πλατεία του Μπουένος  Άιρες, Plaza de Mayo,και προγραμματίζονται νέες κινητοποιήσεις. Παράλληλα έχει  ξεκινήσει η διεθνής καμπάνια που προανέφερα.
Επισυνάπτω ορισμένες φωτογραφίες από την κινητοποίηση και το κάλεσμα της Επιτροπής Αγώνα για τη σωτηρία του Santiago  που ζητά από συλλογικότητες και κινήματα να στείλουν   ψηφίσματα συμπαράστασης, τα οποία  θα πρέπει να σταλούν στα ισπανικά.
Περισσότερες πληροφορίες σε ιστοσελίδες, blog και ηλεκτρονικές εφημερίδες, μπορείτε να βρείτε,  στα ισπανικά βέβαια, αν πληκτρολογήσετε στο google το όνομα santiago maldonado.
Επίσης επισυνάπτω και το ψήφισμα που έστειλε η Εναλλακτική Δράση
Μάκης Σταύρου 

Η Εναλλακτική Δράση εκφράζει τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη της στον  αργεντινό  αγωνιστή Santiago Maldonado και στους αγώνες που κάνουν οι ιθαγενείς  για  σώσουν τη γη τους.
Ζητάμε από την κυβέρνηση της Αργεντινής να σταματήσει την καταστολή ενάντια στην κοινότητα των Mapuche  και την ποινικοποίηση των αγώνων και να διελευκάνει άμεσα την υπόθεση της εξαφάνισης του αγωνιστή Santiago Maldonado.
Ενώνουμε τη φωνή μας με τις φωνές εκατομμυρίων ανθρώπων από όλο τον κόσμο που απαιτούν να γυρίσει αμέσως ο Santiago ζωντανός στην οικογένειά του.
Το Διοκητικό Συμβούλιο της Εναλλακτικής Δράσης
Acción Alternativa expresa su apoyo y solidaridad con el luchador argentino Santiago Maldonado y las luchas que los nativos hacen para salvar sus tierras.
Pedimos al gobierno argentino que detenga la represión contra la comunidad Mapuche y la criminalización de sus luchas e inmediatamente denuncie el caso de la desaparición del luchador Santiago Maldonado.
Estamos uniendo nuestras voces con las voces de millones de personas de todo el mundo que exigen que Santiago vuelva  vivo lo màs posible en su familia.
El consejo de Acción Alternativa
Αγαπητοί συναγωνιστές:
 

Σας στέλνουμε το πιο κάτω κείνενο για ενημέρωση σχετικά με τον κίνδυνο που διατρέχει η ζωή του Santiago Maldonado, θύμα βίαιης  εξαφάνισης από το κράτος της Αργεντινής μετά από επιχείρηση καταστολής της Εθνικής Χωροφυλακής στους ιθαγενείς της  κοινότητα Mapuche στην περιοχή του  Chushamen.

Ζητάμε την έκφραση της διεθνούς αλληλεγγύης από κοινωνικές και πολιτικές οργανώσεις που αγνωνίζονται για τα ανθρώπινα δικαιώμαται ώστε ο Σαντιάγο να γυρίσει  στην οικογενειά του ζωντανός και να σταματήσει η  επιστροφή της κρατικής τρομοκρατίας στη χώρα μας.

Κάτω από το κείμενο του ανακοινωθέντος, παρακαλούμε στείλτε e-mail συμπαράστασης στο  Κέντρου Τεκμηρίωσης του Προγράμματος  Ελεύθερων Σπουδών centrodoc@gmail.com

Πολλές ευχαριστίες σε όλους/ες
ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΓΙΑ ΤΟΝ SANTIAGO MALDONADO!

Την 1η Αυγούστου 2017, περίπου εκατό μέλη της εθνικής χωροφυλακής της Αργεντινής επιτέθηκαν  και διέλυσαν   διαμαρτυρία, στην περειοχή του  Chushamen, στην Αργεντινή, Παταγονία, περίπου 100 χιλιόμετρα βόρεια του Esquel. Η επίθεση έγινε σε μέλη της κοινότητας Mapuche στην περιοχή του Cushamen.
 
Μετά την έξωση των διαδηλωτών από το δρόμο, η χωροφυλακή εισήλθε στο έδαφος της κοινότητας και έκανε χρήση πυροβόλων όπλων. Στο πλαίσιο αυτής της δίωξης εξαφανίστηκε ο νεαρός Σαντιάγκο Μαλντόναδο, 28 ετών, ο οποίος πριν από λίγους μήνες κατοικούσε στην κοντινή πόλη El Bolsón, στο Rio Negro.
 
Ο Santiago Maldonado δεν είναι μέλος της κοινότητας  Mapuche, αλλά είχε φθάσει στην περιοχή για να εκφράσει την αλληλεγγύη του  στον αγώνα των ιθαγενών και στις πρόσφατες επιθέσεις καταστολής που έχει υποστεί η κοινότητα.
 
Η μαρτυρία ατόμων που ήταν παρόντα και δεν έχουν πριοσαχθεί από τη χωροφυλακή δείχνει ότι ο Santiago συνελήφθη, χτυπήθηκε και επιβιβάστηκε σε ένα λευκό φορτηγό με τα διακριτικά της ασφάλειας. Από εκείνη τη στιγμή, τίποτα άλλο δε γνωρίζουμε για αυτόν.
 
Καθιστούμε υπεύθυνο το κράτος στα πρόσωπα του Pablo Noceti, διευθυντή του  Υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας και συντονιστή  της κατασταλτικής επιχείρησης, της  υπουργού ασφαλείας Patricia Bullrich και του πρωθυπουργού  Mauricio Macri για την ασφάλεια και τη σωματική ακεραιότητα του Santiago Maldonado.
 
Καταγγέλλουμε επίσης τις προσπάθειες της κυβέρνησης για  ποινικοποίηση των κινητοποιήσεων που έγιναν στην περιοχή, όπως και  την καταπίεση ως μέσο "επίλυσης" των κοινωνικών συγκρούσεων.
 
Είμαστε αντιμέτωποι μια νέα υπόθεση βίαιης εξαφάνισης, στα πλαίσια μιας κοινωνικής διαμαρτυρίας. Απαιτούμες να μην επαναληφθεί.
 

Απαιτούμε την άμεση εμφάνιση  του Santiago Maldonado ζωντανού!

Μπορείτε να  στείλετε email  στο centrodoc@gmail.com
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Συμπαράσταση στον αγωνιστή Santiago Maldonado Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">