ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Απεργία των Δημοσιογράφων σήμερα Τρίτη 26/9/ 2017


Εικοσιτετράωρη απεργία σε όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, από τις 06:00 της Τρίτης 26 Σεπτεμβρίου 2017 έως τις 06:00 της Τετάρτης 27 Σεπτεμβρίου 2017, κήρυξε η Ένωση Συντακτών.

Η απεργία κηρύσσεται λόγω του αδιεξόδου στις διαπραγματεύσεις για τη σωτηρία του Ταμείου των δημοσιογράφων (ΕΔΟΕΑΠ).

Η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καλεί τους συναδέλφους να συμμετάσχουν μαζικά στην αυριανή απεργία για τη σωτηρία του ΕΔΟΕΑΠ, για Συλλογικές Συμβάσεις και διασφάλιση των θέσεων εργασίας όλων των εργαζόμενων στα ΜΜΕ.

Η αυριανή απεργιακή μας κινητοποίηση αφορά όλους τους συναδέλφους, μέλη και μη μέλη της ΕΣΗΕΑ. Ζητούμε από την κυβέρνηση να νομοθετήσει αμέσως, ώστε να δημιουργηθούν οι συνθήκες εκείνες που θα επιτρέψουν μία βιώσιμη και μακροπρόθεσμη λύση για τον ΕΔΟΕΑΠ. Επιδιώκουμε ο Οργανισμός να μπορεί να περιλάβει στους κόλπους του όλους τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ και εκείνους που εργάζονται στο διαδίκτυο. Μόνο με αυτόν τον τρόπο θα αποφύγουμε την μαύρη και υποαμειβόμενη εργασία και τη μονοπώληση της Ενημέρωσης.

Καλούμε, συνεπώς, κάθε συνάδελφο να στηρίξει την αυριανή κινητοποίηση, δίνοντας μήνυμα ενότητας και αποφασιστικότητας για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων μας.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ.

Η Ένωση Συντακτών καλεί σε μαζική συμμετοχή στην  απεργία των δημοσιογράφων και καλεί την κυβέρνηση να δώσει άμεση λύση «στο αδιέξοδο, εντός του πλαισίου των ρεαλιστικών προτάσεων που έχουν κατατεθεί από την ΕΣΗΕΑ στις επαφές της με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας και τις εργοδοτικές Ενώσεις. 

Οι χιλιάδες συνάδελφοι μας δικαιούνται φάρμακο, περίθαλψη, επικούρηση και εφάπαξ. Δεν τα παραχωρούμε, δεν υποχωρούμε. Ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του. Το "τζάμπα" τέλειωσε» καταλήγει η ανακοίνωση της Ένωσης Συντακτών.

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Απεργία των Δημοσιογράφων σήμερα Τρίτη 26/9/ 2017 Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">