ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Αντίθετη η ΔΥΝΑΤΗ ΓΛΥΦΑΔΑ με τις 800.000 χιλ. ευρώ ανακαίνισης για το Μελίνα Μερκούρη

Αντίθετη η ΔΥΝΑΤΗ ΓΛΥΦΑΔΑ με τις 800.000 χιλ. ευρώ ανακαίνισης του <<Μελίνα Μερκούρη>> την οποία πέρασε η δημοτική αρχή στην Οικονομική Επιτροπή στις 13/9/2017.

Από την παράταξη του κ. Κόκκορη προτείνεται τα χρήματα αυτά να δοθούν για την δημιουργία του Πολιτιστικού Πολυκέντρου στο χώρο της Πλατείας Αιγαίου.

«''Α.Γ'': Από εμάς προτείνεται μέρος αυτών των χρημάτων να διατεθούν ώστε να υπάρχει στη πόλη μας πολυφωνική και πλουραλιστική ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ όλων των δημοτών, σε καθολική αντιδιαστολή όσων γραφικών, άνομων, κ.α. καταστάσεων είχαν διαμορφωθεί στον παρελθόντα χρόνο και εν μέρει συνεχίζονται και σήμερα από την διοίκηση Γ. Παπανικολάου.

Επιπροσθέτως, θεωρούμε ότι με αυτά τα χρήματα μπορούσε να γίνει η αρχή το γήπεδο της Τερψιθέας σταδιακά να διαμορφωθεί σε στάδιο, ώστε να διαθέτει κατάλληλη πίστα για περπάτημα και τρέξιμο για χιλιάδες συμπολιτών μας, οι οποίοι στερούνται της ποιότητας ζωής, την οποία σημειώνουμε πληρώνουν στο δήμο με το παραπάνω, ώστε να φυτεύονται φοίνικες 1,5 εκ. ευρώ, και κανένας εξ αυτών στις συνοικίες της Άνω Γλυφάδας, όπως και το ένα εκατομμύριο σχεδόν για ''υποκρισία'', όταν εμείς πριν από δεκαετίες έχουμε προτείνει το Νταμάρι του Βλάχου να γίνει γνήσιο Ελληνικό Θέατρο - Μουσική σκηνή.

Πρέπει να επισημάνουμε ότι αν δεν είχε παρανομήσει σε βάρος των αιτήσεών μας η διοίκηση Κ. Κόκκορη, σήμερα θα ίσχυε εντελώς διαφορετικό πλαίσιο πραγματικού τοπικού πολιτισμού, και σαφώς όχι των θεαμάτων, της φιέστας, και της υποκρισίας, που αποτελούν τη βασική επένδυση της σημερινής διοικήσεως.

Εμείς δεν κρύβουμε ότι στα τρία σχεδόν χρόνια διοικήσεως Γ. Παπανικολάου δεν έχει γίνει κανένα έργο ανάπτυξης στο τόπο μας, και κυρίως στην Άνω Γλυφάδα - Τερψιθέα. 

Σημειώνουμε, διότι πολλά απ΄όσα αναφέρουμε παραξηγούνται, ότι: Δεν υπάρχουν οι απαιτούμενες ενέργειες της διοικήσεως προς την Περιφέρεια Αττικής, όπως και στην απορρόφηση ευρωπαϊκών κονδυλίων για πραγματική ανάπτυξη. Στο γήπεδο της Τερψιθέας αν αλλάξει η διάταξη του γηπέδου με ορισμένες τροποποιήσεις γίνετε στάδιο. Οι συμπολίτες μας έχουν τη δυνατότητα να κρίνουν ποια έργα παρέχουν ΑΝΑΠΤΥΞΗ, και ποια είναι καθαρά ψυχαγωγία και ''φιέστα'' ».

Επίσης, από την παράταξη του Κ. Κόκκορη ζητούν άμεσα μείωση των Δημοτικών Τελών, 20% σε όλα τα οικιακά τιμολόγια, και 30% στα επαγγελματικά και στην κάλυψη των ελεύθερων χώρων.

Κινηματοθέατρο <<Μελίνα Μερκούρη>>

Στην Οικονομική Επιτροπή στις 13/9/2017, η δημοτική αρχή, ψήφισε την ανακαίνιση του <<Μελίνα Μερκούρη>>, προϋπολογισμού 800.000 ευρώ.

Η θέση της παράταξης μας, η οποία εκφράστηκε και στην συνεδρίαση της Επιτροπής, είναι τα χρήματα αυτά να δοθούν για την δημιουργία του Πολιτιστικού Πολυκέντρου στο χώρο της Πλατείας Αιγαίου, που περιλαμβάνει και την ανάπλαση του.

Με λίγα χρήματα, θα μπορούσαν να γίνουν κάποιες βελτιώσεις στο <<Μελίνα Μερκούρη>> και ταυτόχρονα να ξεκινήσει ένα σημαντικό έργο για την πόλη μας που εμείς ως διοίκηση είχαμε δρομολογήσει.

Δημοτικά Τέλη

Σε μια περίοδο που οι πάντες πλήττονται από την οικονομική δυσπραγία, θεωρούμε ότι πρέπει να γίνει άμεσα μείωση των Δημοτικών Τελών, 20% σε όλα τα οικιακά τιμολόγια και 30% στα επαγγελματικά και στην κάλυψη των ελεύθερων χώρων.

Αυτό θα ανακουφίσει τους συμπολίτες μας στην υπάρχουσα δύσκολη συγκυρία.

Η θέση μας αυτή δεν θέτει σε κίνδυνο καμία δράση του Δήμου και εμείς υπεύθυνα έχουμε το δικαίωμα να ζητάμε κάτι τέτοιο, γιατί παραδώσαμε ένα Δήμο νοικοκυρεμένο, με οικονομικά πλεονάσματα της τάξης των 14.000.000 ευρώ.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Αντίθετη η ΔΥΝΑΤΗ ΓΛΥΦΑΔΑ με τις 800.000 χιλ. ευρώ ανακαίνισης για το Μελίνα Μερκούρη Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">