ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Γλυφάδα: Ο Παναγιώτης Γιάχος καταγγέλει σειρά παρανομιών στον Δήμο Γλυφάδας

Επαναφέρουμε την καταγγελία του κ. Γιάχου για σειρά παρατυπιών και παρανομιών από τη πλευρά της δημοτικής αρχής, και σας καλούμε να συμπεράνεται αν ο ΓΛΥΦΑΔΑ WEB πράττει συκοφαντίες, η συνδράμει στην πραγματική ενημέρωση των συμπολιτών μας.

Όπως καταγγέλει ο τέως πρόεδρος του Δ/Σ του Δήμου Γλυφάδας, κ. Π. Γιάχος, ο Δήμαρχος κ. Γ. Παπανικολάου όρισε παράνομα Αντιδήμαρχο, την Γραμματέα του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Αναστασία Πατεράκη.

Παράλληλα καταδεικνύει με απόλυτη σαφήνεια τα ευτράπελα αλλά και τις διαδοχικές παρανομίες του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Σ. Παναγάκου.

Όπως αναφέρει ο κ. Γιάχος στην καταγγελία του προς την αποκεντρωμένη διοίκηση Αττικής « Ο Δήμαρχος ο οποίος σημειώστε παρακαλώ οτι είναι και δικηγόρος, έχει την άποψη ότι το ασυμβίβαστο είναι <<α λα καρτ>> και ότι ισχύει μόνο κατά την διάρκεια των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου. Οπότε κατά την διάρκεια της ημέρας μπορεί να διορίζει την κ. Πατεράκη Αντιδήμαρχο, ενώ το βράδυ πριν απο την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, για να μην υπάρχει το ασυμβίβαστο, να πρωτοκολεί μια παραίτησή της απο Αντιδήμαρχος, στο διανυκτερεύον (;;;;;) γραφείο του πρωτοκόλλου του Δήμου. Οπότε έτσι θα είναι ταυτόχρονα, και Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου και Αντιδήμαρχος !!!!! Και μη χειρότερα.»

Ο κ. Γιάχος καλεί τον ελεγκτή νομιμότητας να πράξει αυτεπαγγέλτως τα δέοντα, για την αποκατάσταση της νομιμότητας στον Δήμο Γλυφάδας.

Διαβάστε ολόκληρη την καταγγελία του κ. Παναγιώτη Γιάχου. 

Παναγιώτης Γ. Γιάχος
πρώην Π Ρ Ο Ε Δ Ρ Ο Σ
ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΓΛΥΦΑΔΑΣ
(έτη: 1987,1988,1989,1990,1997,1998, 2003, 2004, 2005, 2006)
οδός ΓΙΩΡΓΟΥ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ 46 ΓΛΥΦΑΔΑ Τ Κ 165 62
Τηλ: 210.9622.902 – 210.9641.393 κιν: 6974.141.390
Fax: 210.9930.318 e.mail: pgiahos@yahoo.gr

                                                         ΓΛΥΦΑΔΑ 12 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2017

                                 ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΑ  ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ                                                                                  
  1.  ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ και αποδέκτη προς ενέργεια για τα νόμιμα, τον  ΕΛΕΓΚΤΗ  ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ  ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ  ΤΩΝ  Ο.Τ.Α.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:
  1. ΥΠΟΥΡΓΟ  ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ κ.  ΠΑΝΟ  ΣΚΟΥΡΛΕΤΗ
  2. ΓΕΝΙΚΟ  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ  ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ  κ. ΚΩΣΤΑ  ΠΟΥΛΑΚΗ

ΘΕΜΑ: 1) Διαδοχικές παρανομίες του Δήμαρχου Γλυφάδας κ. Γ. Παπανικολάου και του    Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Γλυφάδας κ. Στρατή Παναγάκου.

Σας καταγγέλω ότι στις 13/07/2017 στο Δήμο Γλυφάδας κατά παράβαση των άρθρων 59 και 64 του  νόμου 3852/2010, ο Δήμαρχος κ. Γ.. Παπανικολάου όρισε παράνομα Αντιδήμαρχο, την Γραμματέα του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Αναστασία Πατεράκη, ενώ στη συνέχεια ο  Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Στρατής Παναγάκος, κατα παράβαση του άρθρου 64 του νόμου 3852/2010, συγκάλεσε και προήδρευσε παράνομα στο Δημοτικό Συμβούλιο για την αποδοχή της παραίτησης και την εκλογή νέου Γραμματέα.
                                                            
                                          ΙΣΤΟΡΙΚΟ

Στις  05 Μαρτίου του 2017, στην ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για τις Δημαιρεσίες, κατά την εκλογή του Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου Γλυφάδας, η οποία έγινε του σύμφωνα με το άρθρο 64 του νόμου 3852/2010, στην θέση του Γραμματέα του Δημοτικού Συμβουλίου, εξελέγη η Δημοτική Σύμβουλος της πλειοψηφίας κ. Αναστασία Πατεράκη. Αυτό έγινε λόγω μη υπόδειξης υποψηφίου τόσο από την ελάσσονα μειοψηφία εις την οποία αποκλειστικά εκ τού νόμου παρέχεται το δικαίωμα υπόδειξης και κατάληψης της θέσεως αυτής, όσο και στην συνέχεια εναλλακτικά, από την μείζονα μειοψηφία, όπως προβλέπεται στις  διατάξεις του άρθρου 64 του ίδιου νόμου 3952/2010. (συν. 1)
      
 Μετά απο 4 μήνες, στις 30/06/2017, ο Δήμαρχος όρισε την κ. Πατεράκη Αντιδήμαρχο , ενώ αυτή ήταν μέλος του Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου, παραβιάζοντας  το ασυμβίβαστο του άρθρου 59 παρ. 5 το οποίο ρητά απαγορεύει την ταυτόχρονη άσκηση καθηκόντων Αντιδημάρχου και μέλους του Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου.  (συν. 2)       

Μετά απο 13 ημέρες στις 12/07/2017, κατά την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου,  στις 8 μ μ. δικαιολογούμενος ο Δήμαρχος, που σημειωτέον είναι και δικηγόρος, ανέφερε οτι δεν είχε υπ'οψη του το ασυμβίβαστο και μίλησε για αμφσημίες του νόμου. Ταυτόχρονα ανακοίνωσε προς το Δημοτικό Συμβούλιο, ότι πριν απο λίγα λεπτά, είχε πρωτοκολληθεί στο Δήμο η παραίτηση της κ. Πατεράκη απο Αντιδήμαρχος. (απορία μου, το γραφείο του πρωτοκόλλου του Δήμου διανυκτερεύει)

'Οπως είπε ο Δήμαρχος, αυτό έγινε προκειμένου να μην καταστεί η συνεδρίαση παράνομη, λόγω του ασυμβίβαστου, αφού η κ. Πατεράκη ήταν ταυτόχρονα, μέλος του Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου και Αντιδημάρχος.

Όμως ο Δήμαρχος μας επιφύλασε ακόμη πιο συναρπαστική συνέχεια, αφού μόλις ξημέρωσε η επόμενη ημέρα στις 13/07/2017, λίγες ώρες μετά απο την νυχτερινή  παραίτηση της κ. Πατεράκη απο την θέση της Αντιδημάρχου, αυτός την επαναδιόρισε Αντιδήμαρχο!!!  (συν. 3)

Την ίδια πάντα ημέρα η κ. Πατεράκη, υπέβαλε κι άλλη παραίτηση, αυτή τη φορά όμως η παραίτησή της ήταν, απο την θέση της Γραμματέως του Δημοτικού Συμβουλίου.

Το αρ. 64 παρ. 7 του νόμου 3852/2010 ορίζει ότι: <<7.Η παραίτηση από το αξίωμα του προέδρου, αντιπροέδρου και του γραμματέα του δημοτικού συμβουλίου υποβάλλεται στο δημοτικό συμβούλιο και γίνεται οριστική, αφότου πληρωθεί η αντίστοιχη θέση.>>   

Είσης στον ίδιο νόμο 3852/2010, το άρθρο 59 ορίζει ότι: <<Αντιδήμαρχοι 5. Η θητεία των αντιδημάρχων δεν μπορεί να είναι μικρότερη των δυόμισι ετών. Κατά τη διάρκεια της θητείας τους δεν μπορούν να εκλεγούν μέλη του προεδρείου του δημοτικού συμβουλίου. ....>>

Προφανώς ο Δήμαρχος ο οποίος σημειώστε παρακαλώ οτι είναι και δικηγόρος, έχει την άποψη ότι το ασυμβίβαστο είναι <<α λα καρτ>> και ότι ισχύει μόνο κατά την διάρκεια των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου. Οπότε κατά την διάρκεια της ημέρας μπορεί να διορίζει την κ. Πατεράκη Αντιδήμαρχο, ενώ το βράδυ πριν απο την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, για να μην υπάρχει το ασυμβίβαστο, να πρωτοκολεί μια παραίτησή της απο Αντιδήμαρχος, στο διανυκτερεύον (;;;;;) γραφείο του πρωτοκόλλου του Δήμου. Οπότε έτσι θα είναι ταυτόχρονα, και Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου και Αντιδήμαρχος !!!!! Και μη χειρότερα.....

Περετέρω ο Δήμαρχος ο οποίος υπενθυμίζω ότι είναι και νομικός, παρότι το αρ. 64 παρ. 7 του νόμου 3852/2010, ορίζει σαφέστατα οτι η παραίτηση απο την θέση μέλους του Προεδρείου γίνεται οριστική, αφότου πληρωθεί η αντίστοιχη θέση, κι επομένως η κ. Πατεράκη ανεξάρτητα απο την υποβολή της παραίτησής της απο τη θέση  της Γραμματέως, αφού δεν είχε εκλεγεί αντικαταστάτης της, εξακολουθούσε να είναι Γραμματέας, ο Δήμαρχος έχει κι εδώ άλλη άποψη για το ασυμβίβαστο, αφού στις 13/07/2017, εν γνώσει του και κατά παράβαση του  άρθρου 59 παρ. 5, ξαναδιόρισε  την κ. Πατεράκη Αντιδήμαρχο, θέση που κατέχει εως και σήμερα.

Χωρίς λοιπόν να τηρηθούν οι διαδικασίες  που προβλέπονται απο το άρθρο 64, δηλαδή να συγκληθεί το Δημοτικό Συμβούλιο σε ειδική συνεδρίαση, απο τον πρώτο στη σειρά εκλογής Δημοτικό Σύμβουλο της πλειοψηφίας  προκειμένου να συζητηθεί κα να γίνει αποδοχή της παραίτησης και στη συνέχεια να εκλεγεί ο νέος Γραμματέας, ο Δήμαρχος με διαδικασίες <<FASTRACK>> όρισε την κ. Πατεράκη Αντιδήμαρχο λίγα λεπτά μετα απο την παραίτησή της, παρότι υπήρχε το ασυμβίβαστο, αφού με βάση το νόμο, η κ. Πατεράκη εξακολουθούσε να είναι  Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου.

Όπως προαναφέρθηκα, δεν είχε ακόμη κινηθεί καμιά διαδικασία για σύγκλιση του Δ. Σ. σε ειδική συνεδρίαση με θέματα, την αποδοχή της παραίτησης και την εκλογή του αντικαταστάτη της. Τα όσα αναφέρω παραπάνω επιβεβαιώνονται απο τα όσα συνέβησαν στη συνέχεια.

Στις 27/07/2017 ο πρώτος στη σειρά εκλογής σύμβουλος της πλειοψηφίας κ. Ιωάννης Τζούβελης, κατ εφαρμογή του άρθρου 64 παρ. 7 του νόμου 3852/2010, απέστειλε προς τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, την υπ αρ. 26  ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ στην οποία έκανε μνεία του άρθρου 64 του νόμου 3852/2010 και καλούσε σε ειδική συνεδρίαση για τις 31/07/2017 με μοναδικά θέματα:

1. Αποδοχή της με Α.Π. 26934 από 13.7.09 παραίτησης της δημοτικής συμβούλου κ. Αναστασίας Πατεράκη από τη θέση της Γραμματέως του Δημοτικού Συμβουλίου.
2. Εκλογή Γραμματέα Δημοτικού Συμβουλίου.(συν. 4)
Η συνεδρίαση αυτή δεν πραγματοποιήθηκε, λόγω μη απαρτίας.
Απο δω και πέρα αρχίζουν τα ευτράπελα αλλά και οι διαδοχικές παρανομίες του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, αφού αντί να αποσταλεί προς τους δημοτικούς συμβούλους, νέα πρόσκληση για την ειδική συνεδρίαση απο τον  τον πρώτο στη σειρά εκλογής Δημοτικό Σύμβουλο της πλειοψηφίας κ. Ιωάννης Τζούβελη, αυτός παραμερίστηκε και ανέλαβε παράνομα δράση ο  Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Στρατής Παναγάκος, ο οποίος απέστειλε την υπ. αρ 28 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ για την ειδική αυτή συνεδρίαση, παρότι απο πουθενά κι απο καμμία σχετική διάταξη δεν έχει την σχετική αρμοδιότητα.
Ακόμη κι αν δεχθούμε ότι ο κ. Τζούβελης απουσίαζε, η παρ. 3 του άρθρου 64 του νόμου 3852/2010 αναφέρει ρητά ότι: <<.3....Αν ο σύμβουλος του επιτυχόντος συνδυασμού που πλειοψήφησε απουσιάζει, τον αντικαθιστά ένας σύμβουλος του ίδιου συνδυασμού, κατά τη σειρά της επιτυχίας που προκύπτει από την απόφαση του δικαστηρίου....>>. Αν λοιπόν υποθέσουμε ότι ο κ. Τζούβελης απουσίαζε, αυτός που ο νόμος ορίζει οτι πρέπει να αποστείλει την πρόσκληση για την ειδική συνεδρίαση, αλλά και που προεδρεύει στην ειδική συνεδρίαση είναι ο επόμενος σε αριθμό ψήφων Δημοτικός Σύμβουλος, που στην προκειμένη περίπτωση είναι ο κ. Αιμίλιος Βουγιουκλάκης.
Σημειωτέον ότι με βάση τον νόμο, την πρώτη υπ. αρ. 26  - 27/07/2017  ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ για την ειδική συνεδρίαση, που ήταν να πραγματοποιηθεί στις 31/07/2017, την απέστειλε κανονικά ο κ. Τζούβελης. Όμως την ημέρα και ώρα που ήταν καθορισμένη η συνεδρίαση δεν υπήρξε απαρτία, ανάμεσα δε στους απουσιάζοντες ήταν και ο πλειοψηφών σύμβουλος  κ. Τζούβελης ο οποίος με βάση τον νόμο ήταν αυτός που θα προήδρευε σε αυτή την ειδική συνεδρίαση.
Διαπιστωθείσας της απουσίας του κ. Τζούβελη, αυτός που ανέβηκε στη θέση του Προέδρου και κάλεσε τους παρόντες Δημοτικούς Συμβούλους να καθήσουν στα έδρανά τους, προκειμένου να διαπιστωθεί εαν υπάρχει απαρτία για την πραγματοποίηση της συνεδρίασης ήταν ο κ. Αιμίλιος Βουγιουκλάκης, που οπως προβλέπει ο νόμος, είναι ο επόμενος σε αριθμό ψήφων Δημοτικός Σύμβουλος. Ο κ. Βουγιουκλάκης μετα απο την τυπική εκφώνηση των παρόντων, διαπίστωσε την μη ύπαρξη απαρτίας, οπότε και ανακοίνωσε την ματαίωση της συνεδρίασης. Σε αυτή λοιπόν τη μοναδική φορά, που τηρήθηκε η νόμιμη διαδικασία, ανάμεσα στους παρόντες ήταν και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Στρατής Παναγάκος, ο οποίος εδώ σεβάστηκε την νομοθεσία και παρέστη ως απλός Δημοτικός Σύμβουλος.
Απο δω και πέρα κι άγνωστο γιατί, ο κ. Παναγάκος <<πήρε το παιχνίδι πάνω του>>, ακολουθώντας κι αυτός τις μεθόδους του Δήμαρχου, με ερμηνεία και εφαρμογή των νόμων κατα το δοκούν.   
Αντί λοιπόν να τηρηθεί η νομιμη διαδικασία και να εφαρμοσθούν τα όσα προβλέπει ο νόμος 3852/10 στην παρ. 7 του άρθρου 64, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Στρατής Παναγάκος στις 18/08/2017 παραβιάζοντας τον νόμο, παρέκαμψε ετσιθελικά τον αρμόδιο για την σύγκληση της ειδικής συνεδρίασης, που είναι ο πρώτος στη σειρά εκλογής Δημοτικός Σύμβουλος της πλειοψηφίας κ. Ιωάννης Τζούβελη, κι ερμηνεύοντας όπως αυτός ήθελε τον νόμο, έστειλε στα μέλη του Δ. Σ την υπ αρ. 28 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ, στην οποία ανέγραφε θρασύτατα και ανενδοίαστα, ότι την απέστειλε κατ εφαρμογή του άρθρου 64 του νόμου 3852/2010, όπου τους καλούσε σε ειδική συνεδρίαση για τις 23/08/2017 με μοναδικά θέματα:
1. Αποδοχή της με Α.Π. 26934 από 13.7.09 παραίτησης της δημοτικής συμβούλου κ. Αναστασίας Πατεράκη από τη θέση της Γραμματέως του Δημοτικού Συμβουλίου.
2. Εκλογή Γραμματέα Δημοτικού Συμβουλίου.(συν. 5)
Ούτε όμως αυτή η συνεδρίαση που, ούτως ή άλλως θα ήταν παράνομη, δεν πραγματοποιήθηκε λόγω μη απαρτίας.
Στις 24/08/2017 και πάλι ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Στρατής Παναγάκος, συνεχίζοντας να παρανομεί, παρέκαμψε και πάλι τον πρώτο στη σειρά εκλογής Δημοτικό Σύμβουλο της πλειοψηφίας κ. Ιωάννης Τζούβελη και κατά παράβαση των παραπάνω διατάξεων του Νόμου 3852/2010, ξανα-απέστειλε την υπ αρ. 30 νέα ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ   προς τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, με την οποία συνέχισε αν και αναρμόδιος, ΝΑ ΚΑΛΕΙ ΑΥΤΟΣ σε ειδική συνεδρίαση για τις 28/08/2017 με μοναδικά θέματα:
1. Αποδοχή της με Α.Π. 26934 από 13.7.09 παραίτησης της δημοτικής συμβούλου κ. Αναστασίας Πατεράκη από τη θέση της Γραμματέως του Δημοτικού Συμβουλίου.
2. Εκλογή Γραμματέα Δημοτικού Συμβουλίου.(συν. 6)
Και αυτή η συνεδρίαση δεν πραγματοποιήθηκε λόγω μη απαρτίας, αν και όπως αναφέρθηκε παραπάνω, ούτως ή άλλως θα ήταν παράνομη,
Ακάθεκτος ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Στρατής Παναγάκος, συνεχίζοντας να παρανομεί, παρέκαμψε και πάλι τον πρώτο στη σειρά εκλογής Δημοτικό Σύμβουλο της πλειοψηφίας κ. Ιωάννης Τζούβελη και ξανά-απέστειλε στίς 31/08/2017 προς τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, την υπ αρ. 32  νέα ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ του, για ειδική συνεδρίαση στις 04/09/2017 με μοναδικά θέματα:
1. Αποδοχή της με Α.Π. 26934 από 13.7.09 παραίτησης της δημοτικής συμβούλου κ. Αναστασίας Πατεράκη από τη θέση της Γραμματέως του Δημοτικού Συμβουλίου.
2. Εκλογή Γραμματέα Δημοτικού Συμβουλίου.(συν. 7)
Στην συνεδρίαση αυτή, την οποία παρακολούθησα, υπήρξε απαρτία. Κατά την εναρξή της ο  Πρόεδρος  ερωτήθηκε απο τον Δημοτικό Σύμβουλο της μειοψηφίας κ. Βοργιά, αν η διαδικασία με τις προσκλήσεις αυτής της ειδικής συνεδρίασης, αλλά και με προεδρεύοντα αυτόν είναι νόμιμη. Ο κ. Παναγάκος απάντησε ότι όλα γίνονται κανονικά και με βάση τον νόμο.
Ο Πρόεδρος κ. Παναγάκος,  συνεχίζοντας να προεδρεύει παράνομα στην ειδική συνεδρίαση, και με την ανοχή η την άγνοια των παρόντων Δημοτικών Συμβούλων, έθεσε σε ψηφοφορία τη παραίτηση της κ. Πατεράκη απο το αξίωμα της Γραμματέως η οποία έγινε όμόφωνα αποδεκτή.
Στην συνέχεια αυτής της παρωδίας συνεδρίασης όπου παραβιάστηκαν όλες οι διατάξεις του άρθρου 64 του νόμου 3852/2010, με νέα πραξηκοπηματική μεθόδευση του κ. Παναγάκου, <<εκλέχτηκε>>  Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου ο κ. Ορέστης Τσάγκλας ο οποίος είναι Δημοτικός Σύμβουλος της πλειοψηφούσας και διοικούσας παράταξης του Δημάρχου, παρότι η ελλάσονα μειοψηφία η οποία βάσει του νόμου δικαιούται τη θέση του Γραμματέα, είχε αναδείξει τον υποψήφιό της  στην τρίτη ψηφοφορία, όπως σαφέστατα προβλέπεται απο το νόμο.
Συγκεκριμένα ο κ. Παναγάκος, που κατά τα προαναφερθέντα πρήεδρευε αντικανονικά, με την προφανή ανοχή και συνέργεια του παρευρισκομένου Δημάρχου και δικηγόρου κ. Παπανικολάου και των Δημοτικών Συμβούλων του, συνέχισε τις παρανομίες και ενεργώντας πραξικοπηματικά, δεν έθεσε καν σε ψηφοφορία, στο σύνολο των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, την πρόταση της ελλάσονος μειοψηφίας για την πλήρωση της θέσεως του Γραμματέα, αλλά προχώρησαν όλοι μαζί αυθαίρετα και παράνομα στην εκλογή  του κ. Ορέστη Τσάγκλα, ο οποίος όπως προανεφέρθη είναι Δημοτικός Σύμβουλος της πλειοψηφίας.
Απ' όσα προανέφερα αποδεικνύεται και είναι πασιφανές οτι, όλες οι διαδοχικές πράξεις ορισμού της κ. Πατεράκη στην θέση της Αντιδημάρχου είναι παράνομες, όπως παράνομα είναι και τα όσα ακολούθησαν, με τις προσκλήσεις που απέστειλε διαδοχικά ο Πρόεδρος του  Δημοτικού Συμβουλίου για την είδική συνεδρίαση που είναι άκυρες, όπως άκυρη και η 32η ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ και συνεπακόλουθα και οι αποφάσεις 189 και 190 που ελήφθησαν, στην παρανόμως πραγματοποιηθείσα  32η ΕΙΔΙΚΗ  ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ.
Θέτω υπόψη σας όλα τα ανωτέρω πραγματικά γεγονότα, την αλήθεια των οποίων ευχερώς δύναστε να επιβεβαιώσετε, και δεδομένου ότι έχουν παραβιαστεί οι διατάξεις των όσων προβλέπονται στο άρθρο 59 παρ. 5 και το άρθρο 64 στο συνολό τους, ζητώ την αποκατάσταση της νομιμότητας στον Δήμο μου.
Επιπλέον θέτω υπόψη σας ότι η κ. Πατεράκη όλο αυτό το διάστημα, απο τις 30/06/2017 εως και σήμερα, με εξαίρεση τις 15 ώρες της πρόσκαιρης βραδυνής παραίτησής της, έχει παράνομα την ιδιότητα της  Αντιδημάρχου (συν. 8) εισπράτοντας και την σχετική αντιμισθία, (συν. 9) ενώ παράλληλα κατέχει και την θέση της Γραμματέως του Δημοτικού Συμβουλίου, κατά  ωμή παράβαση των σχετικών διατάξεων του νόμου 3852/2010 άρθρο 59 παρ. 5  και άρθρο 64 παρ. 7.
Κύριε Συντονιστή,ως νοήμων Έλληνας πολίτης και ως ενεργός δημότης αυτής της πόλης, έχω το έννομο συμφέρον και την συνταγματική υποχρέωση να επιθυμώ και να απαιτώ, την νομιμότητα των αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, καθώς και όλων των συλλογικών και μονομελών οργάνων του Δήμου μου.
Ως παλαιό μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου, στο οποίο είχα την τιμή να είμαι Πρόεδρος επί πέντε διετίες, αλλά και ως φορολογούμενος πολίτης, εκτός απο την σοβαρότητα, έχω κάθε λόγο να απαιτώ και την τήρηση της απόλυτης νομιμότητας, τόσο κατά την σύγκληση των συλλογικών οργάνων του Δήμου, όσο και κατά την έκδοση των αποφάσεών τους, οι οποίες πρέπει να έχουν ληφθεί με απόλυτη τήρηση της νομιμότητας.
Είναι ξεκάθαρο ότι όταν δεν τηρείται η νομιμότητα, εκτός της οικονομικής ζημιάς του Δήμου, άρα και εμού ως δημότη, ζημιώνεται περαιτέρω τόσο η δική μου προσωπικότητα, όσο και όλων των κατοίκων της πόλης μου.
Περαιτέρω, ο νόμος 3852/2010 στο άρθρο 226 ορίζει:  <<Αυτεπάγγελτος έλεγχος νομιμότητας

1. Ο Ελεγκτής Νομιμότητας μπορεί αυτεπαγγέλτως να ακυρώσει οποιαδήποτε απόφαση των συλλογικών ή μονομελών οργάνων των δήμων και των περιφερειών, των νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου αυτών και των επιχειρήσεών τους, εκτός από τις αποφάσεις των ανωνύμων εταιρειών στις οποίες οι φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης δεν έχουν την πλειοψηφία, καθώς και των συνδέσμων για λόγους νομιμότητας, μέσα σε προθεσμία δύο μηνών αφότου η απόφαση έχει δημοσιευθεί ή εκδοθεί. ....>>

Ενοψη των όσων προανέφερα, και με βάση τις διατάξεις του άρθρου 226 του νόμου 3852/2010, κι αφού μετά απο την ανάγνωση της παρούσας, έχετε λάβει πλέον γνώση των παρανομιών που διαπράτονται στον Δήμο Γλυφάδας, σας καλώ στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων σας, να πράξετε αυτεπαγγέλτως τα δέοντα, για την αποκατάσταση της νομιμότητας.

ΣΥΝΝΗΜΕΝΑ:
1)   1) Το πρακτικό εκλογής της κ. Πατεράκη στην θέση της Γραμματέως του Δ. Σ. Γλυφάδας.
  1. Η απόφαση του Δημάρχου στις 30/06/2017 με την οποία ορίστηκε η κ. Πατεράκη Αντιδήμαρχος.
  2. Η νέα απόφαση του Δημάρχου στις 13/07/2017 με την οποία ξανα-ορίστηκε η κ. Πατεράκη Αντιδήμαρχος.
  3. Η 26η πρόσκληση για την ειδικήσυνεδρίαση του Δ. Σ. απο τον πρώτο σε ψήφους Δημοτικό Σύμβουλο της πλειοψηφίας κ. Ιωάννη Τζούβελη.
  4. Η 28η πρόσκληση για την ειδική συνεδρίαση του Δ. Σ. απο τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Στρατή Παναγάκο.
  5. Η 30η πρόσκληση για την ειδική συνεδρίαση του Δ. Σ. απο τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Στρατή Παναγάκο.
  6. Η 32η πρόσκληση για την ειδική συνεδρίαση του Δ. Σ. απο τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Στρατή Παναγάκο.
  7. Πρόσφατη απόφαση της κ. Πατεράκη με την ίδιότητα της Αντιδημάρχου.
  8. Ενταλμα πληρωμής της κ. Πατεράκη για την θέση της Αντιδημάρχου για την 30η Ιουνίου

Να πρωτοκολληθεί η παρούσα μου και να μου χορηγηθεί αντίγραφό της.
Να λάβω γνώση των σχετικών με την καταγγελία μου ενεργειών σας.
                                                                                           
Με τιμή
                                                                                                                                                         Παναγιώτης  Γ. Γιάχος
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Γλυφάδα: Ο Παναγιώτης Γιάχος καταγγέλει σειρά παρανομιών στον Δήμο Γλυφάδας Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">