ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Νεκτάριος Σαντοριναίος: « Η βαριά ρύπανση εκτείνεται μέχρι τη Γλυφάδα »

Σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία στις τρείς μαρίνες της Γλυφάδας στις οποίες επιχειρούν συνεργεία καθαρισμού η κατάσταση παρουσιάζεται βελτιωμένη.

Ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Νεκτάριος Σαντορινιός, δήλωσε ότι η διαρροή από το πλοίο έχει περιοριστεί κατά 99% και με το φράγμα που έχει τοποθετηθεί, εκμηδενίζεται οποιαδήποτε πιθανότητα να επεκταθεί εκτός, κι εκτίμησε πως σε 15- 20 ημέρες θα έχει ολοκληρωθεί η απάντληση από το «Αγία Ζώνη ΙΙ». 

Ανέφερε, επίσης, πως η βαριά ρύπανση εκτείνεται έως τη Γλυφάδα κι «από εκεί και πέρα οι περιοχές είναι αρκετά καθαρές και πολύ καθαρές».

Επανέλαβε πως σε 20-30 ημέρες θα έχει καθαριστεί το μεγαλύτερο τμήμα της ρύπανσης και σημείωσε ότι τις αμέσως επόμενες μέρες εκτιμάται ότι δεν θα υπάρχουν ρύποι στη θάλασσα και θα μπορέσει να δοθεί έμφαση στα βράχια και στις παραλίες για καθαρισμό.

Επισήμανε πως από την Περιφέρεια γίνονται συνεχείς έλεγχοι στα ψάρια και τα θαλασσινά που διατίθενται προς πώληση, τα οποία δεν προέρχονται από τον Σαρωνικό. Σχετικά με την ποιότητα του νερού, δηλαδή πότε θα είναι κατάλληλο για κολύμβηση και ψάρεμα, θα αποφασιστεί με βάση τα δεδομένα που θα συγκεντρώσουν οι επιστημονικοί φορείς.

Απαντώντας σε ερώτηση, εάν υπάρχουν πολιτικές ευθύνες, ανέφερε ότι «μόλις ολοκληρωθεί η μάχη και φθάσει στο τέλος της μπορούν διερευνηθούν τα αίτια και να καταλογιστούν οι όποιες ευθύνες». 

Επανέλαβε ότι «αυτή τη μάχη την δίνουμε πλάι πλάι με τον κ. Κουρουμπλή», ο οποίος, όπως είπε, του έχει αναθέσει τμήμα του συντονισμού και του οποίου τις οδηγίες ακολουθεί.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Νεκτάριος Σαντοριναίος: « Η βαριά ρύπανση εκτείνεται μέχρι τη Γλυφάδα » Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">