ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Κρέτσος: Δεν μπορεί πια ο οποιοσδήποτε να βάζει μια κεραία και να εκπέμπει

Έπειτα από τα άρθρα μας ''Αντί να λειτουργούν Ψηφιακά DAB + λειτουργούν στα UHF'', καθώς επίσης, ''ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς να αναλάβει τις ευθύνες του'', ο Λευτέρης Κρέτσος, γ.γ. Ενημέρωσης και Επικοινωνίας μίλησε στην "Εφημερίδα των Συντακτών" για την Ψηφιακή Ραδιοφωνία. 

Μη ξεχνάτε ότι με τους δικούς μας κοινωνικούς αγώνες, πολλών ετών, γίνατε κυβέρνηση, ( δεν γίναμε), και με τους δικούς μας αγώνες θα  φύγετε από την διακυβέρνηση, διότι ο λαός ξέρει να  ξεχωρίζει ποιοι του λένε την αλήθεια.

Για το ψηφιακό ραδιόφωνο, τις διεθνώς κατοχυρωμένες συχνότητες και την επικείμενη αδειοδότηση των σταθμών μιλάει στην "Εφημερίδα των Συντακτών" ο Λευτέρης Κρέτσος, γ.γ. Ενημέρωσης και Επικοινωνίας.

«Αυτή την εβδομάδα αναρτήθηκε στη Διαύγεια ο διαγωνισμός για την ανάδειξη του τεχνικού συμβούλου που θα εκπονήσει τον χάρτη συχνοτήτων για το ψηφιακό ραδιόφωνο. 

Το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης θα φέρει εντός του επόμενου τριμήνου προς ψήφιση στη Βουλή το σχετικό νομοθετικό πλαίσιο.

Από εκεί και πέρα η ΕΕΤΤ θα αναλάβει να διεκπεραιώσει με απόλυτη διαφάνεια και επαρκή χρόνο για διαβούλευση τον διαγωνισμό για τον πάροχο δικτύου, η ανάδειξη του οποίου δεν θα γίνει σε καμία περίπτωση με τις μεθοδεύσεις που χρησιμοποιήθηκαν για τον πάροχο του τηλεοπτικού ψηφιακού δικτύου. Και, τέλος, το ΕΣΡ θα έχει την αποκλειστική ευθύνη της διοργάνωσης και ολοκλήρωσης της διαγωνιστικής διαδικασίας αδειοδότησης των σταθμών».

Για το ψηφιακό ραδιόφωνο, αναφέρει , υπάρχουν ήδη κατοχυρωμένες διεθνώς συχνότητες στα VHF, γεγονός που διευκολύνει τις διαδικασίες αδειοδότησης. Δεν απαιτούνται διαδικασίες συντονισμού με τις όμορες τηλεπικοινωνιακά χώρες.

Διευκρινίζει επίσης ότι το ψηφιακό ραδιόφωνο θα παίζει στην μπάντα των VHF και όχι στα FM, οπότε δεν επηρεάζει την μπάντα των FM. «Κατά τη διάρκεια του μεταβατικού σταδίου θα έχουμε και αναλογικό και ψηφιακό ραδιόφωνο».

«Δεν μπορεί πια ο οποιοσδήποτε να βάζει μια κεραία με το έτσι θέλω και να εκπέμπει. Για τους πανελλαδικής εμβέλειας σταθμούς θα συμβεί κάτι μαγικό: θα μπορούν να διατηρήσουν τη συχνότητά τους, στην ουσία την εταιρική τους ταυτότητα, σε όλη την επικράτεια. Επίσης θα μπορούν να προσφέρουν νέες υπηρεσίες, όπως για παράδειγμα εικόνες με πληροφορίες για το πρόγραμμά τους», αναφέρει ο κ.Κρέτσος.

Όσον αφορά την τιμή εκκίνησης και τον αριθμό των αδειών εξηγεί ότι αυτό θα καθοριστεί με τη σύμφωνη γνώμη του ΕΣΡ, διευκρινίζει πάντως ότι «δεν μιλάμε για άπειρο αριθμό». 

Θα συμβεί κάτι Μαγικό ; Για εμάς σύμφωνα με όσα διαπιστώνουμε καθώς και βιώνουμε, υφίσταται μια κυβέρνηση προδοσίας, έπειτα των διακηρύξεών της, δεδομένου ότι οι φερόμενοι Πανελλαδικοί Ραδιοφωνικοί Σταθμοί είναι ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΙ, στο ιδιοκτησιακό καθεστώς των καναλαρχών, Ιδιοκτητών της DIGEA, οι οποίοι παράλληλα με τα κανάλια, και τα πανελλαδικά ραδιόφωνα, έχουν και το 90% των μουσικών Ρ/Σ του Ν.Αττικής, και κυρίως ''νομιμοποιήθηκαν'' επί ΝΔ και ΠΑΣΟΚ από τους υπουργούς τύπου εκείνης της περιόδου, ενώ οι ''άδειες'' του συνόλου αυτών είναι ΑΚΥΡΕΣ. Οι επιχειρήσεις τους μπορεί να είναι έγκυρες, όμως, δεν είναι αυτό το θέμα που μας απασχολεί.  
 
Επισημάνσεις του Γιάννη Κουρδομένου: Όσα αναφέρει ο γ.γ. του υπουργείου μπορεί να πείσουν τους αδαείς, όμως σε καμία περίπτωση όσοι και όσες διαθέτουν πείρα δεν πείθονται για την ''απόλυτη διαφάνεια'' αναφορικά με τις ''ανεξάρτητες'' αρχές, οι οποίες έχουν προκύψει έπειτα από ενέργειες των αστικών κομμάτων, τα οποία είναι γνωστό επί δεκαετίες ποιούς υπηρετούν.

Με βασικό δεδομένο όσων ίσχυσαν από τις προηγούμενες κυβερνήσεις, τόσο με τις αδειοδοτήσεις ημέτερων και διαπλεκόμενων, τα οποία ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ λειτουργούν σειρά μέσων ραδιοτηλεοράσεως, όσο και με τον πάροχο της ψηφιακής τηλεόρασης, (DIGEA), καθώς και με τα οφέλη που έχουν τόσο τα αστικά κόμματα, όσο και οι ιδιοκτήτες των εν λόγω ραδιοτηλεοπτικών σταθμών, τι επικαλείστε ώς αρμόδιοι σήμερα ;

Επικαλείστε ότι οι οφελημένοι από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, δεκαετιών, οι οποίοι λειτουργούν στο ιδιότυπο καθεστώς όλα αυτά τα χρόνια, έχοντας τη δυνατότητα θα συμμετάσχουν και για την ψηφιακή ραδιοφωνία, και είναι ζήτημα χρόνου να διαπιστώσουν συνολικά οι Έλληνες - Ελληνίδες, για άλλη μια φορά, ότι οι λειτουργούντες από την ψηφιακή πλατφόρμα θα είναι οι ίδιοι.

Εδώ μπόρεσαν αρκετοί από τους ιδιοκτήτες τηλεοπτικών σταθμών, μέσα από τον χώρο που είχαν καταθέσει αιτήσεις για μια τηλεοπτική άδεια, να λειτουργούν σειρά από κανάλια και ραδιόφωνα, και θα τους αποτρέψετε αύριο να λειτουργούν αντισυνταγματικά σειρά μέσων και απο την ψηφιακή ;;;

Το κυβερνών κόμμα, το οποίο είχε κάνει σημαία τη διαπλοκή, στα τρία χρόνια διακυβέρνησης μπορεί να παρέχει έστω ένα παράδειγμα των πεπραγμένων του κατά της διαπλοκής ;;;

Αλαφούζος, Βαρδινογιάννης, Κυριακού, Κουρής, κ.α. λειτουργούν σειρά ραδιοτηλεοπτικών μέσων της ιδίας και της άλλης μορφής και αποστερείται επί τρία χρόνια την μια (1) άδεια του πρωτεργάτη των FM.

H ΝΔ μερίμνησε να έχει τον έλεγχο του ΕΣΡ, και εσείς της ΕΕΤΤ, η διαπλοκή παραμένει, η δικαιοσύνη που υποσχεθήκατε στο Ελληνικό λαό ήταν φρούδες, και όσα αναφέρεται δεν πείθουν κανένα, πλην των αδαών.  

Έπειτα από την διαπίστωση οι ίδιες διαπλεκόμενες οικογένειες, καναλαρχών, να λειτουργούν και στην ψηφιακή ραδιοφωνία, το λόγο έχει, το ΣτΕ, η δικαιοσύνη και το Ευρωπαϊκό δικαστήριο.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ: Αυτός ο ''οποιοσδήποτε'' που αναφέρεται από τον γ.γ. μήπως είναι οι αριστεροί πολίτες οι οποίοι επί δεκαετίες αντί αδειοδοτήσεων, έπειτα από αιτήσεις - παράβολα, και επένδυση των χρημάτων τους, δέχονταν καταχρηστικές διώξεις και κατασχέσεις, ώστε να υπηρετούνται ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ μια χούφτα οικογένειες ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ ;;;    

Η δική μας κεραία είναι ανενεργή επί 12 χρόνια, έπειτα από σειρά διώξεων και κατασχέσεων, η δικαιοσύνη που υποσχεθήκατε προεκλογικά στον Ελληνικό λαό που είναι ;; Κανονικά έπρεπε να δηλώνετε ότι δεν πρέπει οι ''αριστεροί'' να βάζουν υποψηφιότητα για την διακυβέρνηση της χώρας, αν αδυνατούν να είναι συνεπείς των καθηκόντων τους, και των δεσμεύσεών τους.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, αρκετοί από τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, επί τρία χρόνια που δεν άλλαξε τίποτα στη χώρα μας, συγκεντρώνουν χρήματα ώστε να αποκτήσουν εξοχικές μεζονέτες, και άλλα καλούδια του καπιταλισμού, ενώ πατούν πάνω στο πτώμα της αριστεράς την οποία πρόδωσαν. 

* Το μήνυμα ελήφθη, ο στόχος της κυβερνήσεως είναι η υπηρέτηση των ολιγαρχών, του μεγάλου κεφαλαίου, και όσων είχαν εδραιωθεί επί ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, καθιστώντας σαφές ότι επί διακυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ δεν άλλαξε τίποτα.

* Τα ολιγαρχικά συμφέροντα, τα οποία υπηρετούσαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, θα έχουν το προνόμιο, αντισυνταγματικά, να έχουν στο ιδιοκτησιακό τους καθεστώς σειρά από ραδιοτηλεοράσεις, τα Εθνικά κανάλια, τα Εθνικά Ραδιόφωνα, τη DIGEA, τα Μουσικά Ραδιόφωνα, και αύριο και στην Ψηφιακή Ραδιοφωνία, καθώς και ορισμένοι εξ αυτών, γι' άλλη μια φορά, θα είναι και οι πάροχοι της Ψηφιακής Ραδιοφωνίας. 

* Η κυβέρνηση επιδιώκει να μην έχουν φωνή αύριο, όπως και σήμερα, η Αριστερά και οι αριστεροί. Φανταστείτε να μην υπήρχε και το διαδίκτυο !!

* Ο πάροχος Ψ/Ρ μπορεί να είναι κάποιος Αριστερός ;;; Σαφέστατα δεν θα είναι, κάποιος από τους ίδιους ολιγάρχες θα είναι και ο πάροχος ραδιοφωνίας, όπως είναι πάροχοι κινητής, ιδιοκτήτες δισκογραφικών, καθώς και Ρ/Τ μέσων. 

Καπιτάλα ολέ . . .Το θέμα μας είναι, σύμφωνα όσων ισχύουν στη χώρα μας, ότι και οι πολίτες δεν μπορεί να είναι αριστεροί, διότι πως μπορεί να χαρακτηριστεί αριστερός, η ακόμα αριστεροί, όσοι καθημερινά στηρίζουν τα συμφέροντα της διαπλοκής, του μεγάλου κεφαλαίου, και των ολιγαρχών, και μαζί με τις κυβερνήσεις εξοντώνουν τους αριστερούς πολίτες ;;;

Υ.Γ: Εμείς, από τη Γλυφάδα, θα επαναλειτουργήσουμε στα UHF, όπως λειτουργούν επί δεκαετίες, η ΕΡΤ, και σειρά ιδιωτικών διαπλεκόμενων, δεδομένου ότι την συχνότητα την οποία είχαμε αιτηθεί στα FM, και λειτουργούσαμε, την λήστεψαν αστικά κόμματα, ιδιώτες, και η ΕΡΤ. Στο πλήρωμα του χρόνου, που θα επαναλειτουργήσουμε, θα λειτουργήσουμε ένα Ψηφιακό τοπικό μέσο στα UHF. 
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Κρέτσος: Δεν μπορεί πια ο οποιοσδήποτε να βάζει μια κεραία και να εκπέμπει Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">