ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Γλυφάδα: Οι συμπολίτες μας καταγγέλλουν ολιγωρία από τη πλευρά του σταθμάρχη

Του Γιάννη Κουρδομένου

Ο αγωγός ομβρίων υδάτων ''χτυπά'' ανά τακτικά χρονικά διαστήματα σε διαφορετικά σημεία της Γλυφάδας, και συγκεκριμένα τις τελευταίες ημέρες βρίσκεται στην συμβολή των οδών ''Γούναρη'' και Αθανάτου με κλειστό το ρεύμα κυκλοφορίας των οχημάτων στην αρχή της οδού Βορείου Ηπείρου.

Υπήρξε αλλαγή των δρομολογίων των αστικών συγκοινωνιών λόγω του έργου στην περιοχή, με απόρροια αρκετοί συμπολίτες μας χωρίς να γνωρίζουν τις αλλαγές να αναμένουν σε ορισμένες στάσεις επί αρκετή ώρα, ενώ τα λεωφορεία έκαναν παράκαμψη της γνωστής διαδρομής.

Οι συμπολίτες μας καταγγέλλουν ολιγωρία και αδιαφορία, και συγκεκριμένα από τη πλευρά των αρμοδίων, ( σταθμάρχης κ.α. ) οι οποίοι αλλάζοντας την γραμμή του 205 παρακάμπτουν τρεις στάσεις, με σημαντικότερη της πλατείας Καραϊσκάκη, ενώ ήταν εφικτό το 205 να συνεχίζει τη διαδρομή του, εκτελώντας ανάλογη διαδρομή με του 128, και είτε να κάνει το κύκλο της πλατείας Καραϊσκάκη, ώστε να γίνετε το τέρμα στην εν λόγω στάση, είτε να κατευθυνθεί από την οδό Μικράς Ασίας και να παρακάμπτει στην οδό Προποντίδος  με κατεύθυνση την οδό Αιγύπτου καλύπτοντας περισσότερες συνοικίες.

Ταλαιπωρία για λίγη ώρα υπάρχει ορισμένες ώρες λόγω του έργου και σε όσους μετακινούνται από την λεωφόρο Γούναρη δεδομένου ότι έχει κλείσει το ένα ρεύμα κυκλοφορίας. Η λεωφόρος Γούναρη είναι βασικός τοπικός κόμβος κυκλοφορίας, δεδομένου ότι εξυπηρετεί πολλές πόλεις - περιοχές των νοτίων προαστίων, και πολλοί οδηγοί την επιλέγουν αντί της λεωφόρου Βουλιαγμένης. 



Τελικά, το έργο των ομβρίων υδάτων, αντί να γίνει πριν από 30 χρόνια στην περιοχή της Γλυφάδας, όπως αναφέραμε καθημερινά από το κατασχεμένο τοπικό ραδιόφωνο '' ΓΛΥΦΑΔΑ FM'', γίνεται έπειτα από τριάντα χρόνια !!! ( Κάτι είναι και αυτό ...)




Σαφώς δεν υπάρχει δήμος στην πόλη της Γλυφάδας, ( υπάρχουν όμως ημέτεροι και φροντισμένοι με τα χρήματα όλων των κατοίκων), διότι ποτέ δεν γνωρίζει κανείς που ''θα χτυπήσει'' την επόμενη φορά το έργο συνέχισης των αγωγών ομβρίων υδάτων, όπως και οτιδήποτε έργο γίνεται σε τοπικό επίπεδο, και ουδείς ενημερώνει από την πλευρά των διοικούντων. Τοπικά όμως έχουμε πληθώρα ''εφημερίδων και media'', τα οποία εξυπηρετούν στενά συμφέροντα.




Είναι πρωτοφανές, και μοναδική ''πατέντα'', σε αντιδιαστολή με όλες τις χώρες της Ε.Ε , να γίνονται έργα - πάσης φύσεως,  και ουδείς να ενημερώνει τους κατοίκους, τόσο για τις αλλαγές στα δρομολόγια των αστικών συγκοινωνιών, όσο και για τις οδούς που θα εκτελούνται τα έργα. 

Πάντως τα συμφέροντα όσων βρίσκονται στις θέσεις των αρμοδίων εξυπηρετούνται απόλυτα,  όπως και οι αποδοχές τους από το κοινωνικό σύνολο, οι οποίες λαμβάνονται κανονικότατα από τους εν λόγω κάθε μήνα.

Τέλος, δεν ενημερώνουν το κόσμο τα καθημερινά media, δεν ενημερώνουν ούτε όσα παράνομα και καταχρηστικά καταλαμβάνουν τις δημόσιες συχνότητες του Ν.Αττικής, δεν ενημερώνουν τα τοπικά, δεν ενημερώνουν τα εβδομαδιαία, δεν ενημερώνουν όσοι ''μπουκώθηκαν'' από την γαλάζια διοίκηση, ενώ υφίσταται ταλαιπωρία των συμπολιτών μας.

Σημείωση: Το σημείο στην οδό Λευκωσίας, το οποίο έχει επιλεγεί ώστε να γίνεται η τελική στάση της ''κυκλικής'' διαδρομής του 205, καθιστά σαφές έπειτα από τρία χρόνια ''γαλάζιας'' διοικήσεως, ότι το fix my city αποτελεί κορυφαία πλάνη, δεδομένου ότι δεν έχει γίνει καμία παρέμβαση, καμία νέα πεζοδρόμηση, καμία νέα πλακόστρωση στην συνοικία της Τερψιθέας. 

Τέλος, χρειάζονται οι ηλεκτρονικές αιτήσεις όταν υπάρχουν επί χρόνια σειρά από δημοσιεύματα και δεν έχει γίνει καμία παρέμβαση ;

Τους όρους τους βάζουν οι εκάστοτε εκλεγμένοι , η το σύνολο των κατοίκων ;
To 2019 θα υπάρξει διαπίστωση ποιοι βάζουν τους όρους, και ποιοι εκλέγουν τους αιρετούς.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Γλυφάδα: Οι συμπολίτες μας καταγγέλλουν ολιγωρία από τη πλευρά του σταθμάρχη Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">