ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Παππάς: Πρόσληψη 206 εργαζομένων στην ΕΡΤ

Σε κλειστό κύκλωμα, από το ΑΠΕ - ΜΠΕ ανακοινώθηκαν από τον υπουργό ψηφιακής πολιτικής Ν. Παππά οι προσλήψεις 206 εργαζομένων στην ΕΡΤ, ώστε να αναπαραχθούν κατά το δοκούν από πλειάδα συστημικών κ.α. media.

Την ίδια περίοδο κλυδωνίζεται ο ραδιοσταθμός του ΣΥΡΙΖΑ, η ιδιοκτησία πρότεινε στους εργαζόμενους μείωση μισθών στα 750 ευρώ και να ξεχάσουν για το επόμενο διάστημα τα χρωστούμενα (μισθούς δύο μηνών), ενώ παράλληλα τους πρότεινε, εκτός του ραδιοσταθμού του ΣΥΡΙΖΑ να εργάζονται και στην ΑΥΓΗ καθώς και στην ιστοσελίδα LEFT.gr.

Ο γ.γ. του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Ρήγας, μαζί με την Ρ. Σβίγκου και τον Ν. Φίλη,  σε απευθείας συνεννόηση με τον πρωθυπουργό είχε παραδώσει την πρόταση στους εργαζομένους η οποία προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις, δεδομένου ότι οι εργαζόμενοι στο κομματικό ραδιόφωνο δεν είναι στο σύνολό τους μέλη του ΣΥΡΙΖΑ.  

Σύμφωνα με την πρόταση οι μισθοί δυο μηνών θα δοθούν σε όσους αποχωρήσουν από τον Ρ/Σ ώστε να υπάρξει εξυγίανση.

Οι αντιδράσεις από μερίδα των εργαζομένων ήταν έντονες, και ακούστηκαν ''Είστε αριστεροί εσείς, που υπερασπίζονται τα δικαιώματα όσων εργάζονται ;''

"Πρόσληψη άλλων 206 εργαζομένων στην ΕΡΤ, των βορείων προαστίων, ενώ η ''αριστερή'' κυβέρνηση δεν υιοθέτησε καμία πρότασή μας για ένα (1) δημόσιο μέσο στα Νότια προάστια Αττικής. Λογίζεται αριστερή κυβέρνηση η οποία δεν αποκαθιστά αδικίες, και δεν επιχειρεί να διαμορφώσει το πλαίσιο πραγματικής ισοπολιτείας - ισονομίας, πλουραλισμού - πολυφωνίας, και αναλογικότητας ;''

Λίγα εικοσιτετράωρα αργότερα ανακοινώθηκε στη Βουλή  από τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκο Παππά, η πρόσληψη 206 εργαζομένων στην ΕΡΤ, προκειμένου να καλυφθούν τα κενά που υπάρχουν σε κρίσιμες ιδιότητες.

Αφορμή ήταν η επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της Ένωσης Κεντρώων Μάριου Γεωργιάδη σχετικά με την προβολή των κομμάτων από τα ΜΜΕ. Ο βουλευτής διευκρίνισε ότι το κόμμα του θα είναι αρωγός σε κάθε πρωτοβουλία για μια άρτια Δημόσια Τηλεόραση που θα είναι στην υπηρεσία του ελληνικού λαού.

«Οι προσλήψεις αυτές δεν είναι σπατάλη, αλλά θα βοηθήσουν στην εξοικονόμηση πόρων» τόνισε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, σημειώνοντας ότι σήμερα η ΕΡΤ αναγκάζεται να χρησιμοποιεί ιδιωτικά εξωτερικά συνεργεία για να καλύψει κενά που υπάρχουν, με αποτέλεσμα το κόστος να εκτινάσσεται.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, ένας «μοντέρ» κοστίζει στην ΕΡΤ - από διάθεση ιδιωτικής εταιρίας - 2.000 ευρώ, όταν ο μέσος όρος μισθού εργαζόμενου της είναι στα 1.500 ευρώ.

«Θα ακουστεί κριτική από κόμματα και ιδιωτικούς τομείς. Τους καλώ να είναι προσεκτικοί, γιατί η ΕΡΤ δεν είναι SKAI να υποκλέπτει παραγόμενο προϊόν. Κάποιοι άλλοι χρησιμοποιούν υλικό της ΕΡΤ για το κοινό τους τζάμπα» επεσήμανε ο κ. Παππάς και πρόσθεσε ότι η ΕΡΤ, που έχει έσοδα 180 εκατ. ευρώ από ανταποδοτικά τέλη, συμβάλλει φέτος με 55 εκατ. ευρώ στον κρατικό προϋπολογισμό, ενώ τον επόμενο χρόνο το ποσό θα είναι αυξημένο και θα φθάσει στα 64 εκατ. ευρώ.

«Η ΕΡΤ επιτελεί εθνικής σημασίας έργο σε όλη την ελληνική επικράτεια και στο εξωτερικό και γι αυτό απαιτεί και μεγαλύτερο αριθμό εργαζομένων» είπε από την πλευρά του ο Μάριος Γεωργιάδης και πρόσθεσε: «Εμείς επιθυμούμε η Δημόσια Τηλεόραση πραγματικά να είναι στην υπηρεσία του ελληνικού λαού αφού πληρώνεται από τον ελληνικό λαό. Θέλουμε άρτια και επαρκώς στελεχωμένη Δημόσια Τηλεόραση, στηρίζουμε τους ανθρώπους της και κάθε πρωτοβουλία που θα έρθει είναι καλοδεχούμενη από την πλευρά μας και θα είμαστε αρωγοί».

Τέλος στους σταθμούς κομμάτων χωρίς άδεια

Η κυβέρνηση καταργεί τη δυνατότητα στους κομματικούς σταθμούς να εκπέμπουν στο ραδιόφωνο χωρίς άδεια.

Με τροπολογία στο σχέδιο νόμου για τη διαστημική πολιτική του υπουργείου ψηφιακής πολιτικής αφαιρείται η δυνατότητα από τους σταθμούς των κομμάτων να εκπέμπουν χωρίς άδεια από το ΕΣΡ.

Η διάταξη του άρθρου 50 του νόμου 3801/2009 νομιμοποιούσε τα κομματικά ραδιόφωνα που λειτουργούσαν από την έναρξη της ισχύος του νόμου Ρουσόπουλου (3592/2007) να λειτουργούν χωρίς άδειες. 

Όπως αναφέρει η τροπολογία που κατατέθηκε η διάταξη αυτή θα πάψει να ισχύει για λόγους «ενδυνάμωσης των συνθηκών υγιούς ανταγωνισμού» που καθιστούν την κατάργησή της «επιβεβλημένη». Αφορά τον 105.5 Στο Κόκκινο του ΣΥΡΙΖΑ και το ΑΡΤ 90.6 του ΛΑΟΣ.

Η απόφαση αυτή δεν έχει κάποιο πρακτικό αποτέλεσμα καθώς οι άδειες όλων των σταθμών έχουν λήξει από το 2005, και το ΣτΕ με απόφασή του έχει κρίνει αντισυνταγματική την ανανέωσή τους, χωρίς τη χορήγησή τους.

Η απόφαση είχε προαναγγελθεί από τον Γενικό Γραμματέα Επικοινωνίας και Ενημέρωσης Λευτέρη Κρέτσο, μιλώντας σε Ρ/Σ, και είχε δηλώσει ότι « όλα τα μη κρατικά ραδιόφωνα (ιδιωτικά, δημοτικά, αυτοδιαχειριζόμενα, εκκλησιαστικά, κομματικά) θα συμμετάσχουν στη νέα αδειοδότηση επί ίσοις όροις».

Δείτε τι προβλέπεται

Συνταγματική ανωμαλία - κουτσή ισοπολιτεία - ισονομία

Τονίζεται ότι τα κυβερνητικά κόμματα του παρελθόντος χρόνου, ενώ είχαν διαμορφώσει σύμφωνα των πολιτικών τους τους όρους της ανομίας - πειρατείας - ασυδοσίας στα ερτζιανά, ( αναφορικά με πλειάδα ημετέρων τους κ.α. ), και ενώ υφίστατο μια δεδομένη κατάσταση, επιλεκτικά κινούσαν τα νήματα ενεργοποίησης συγκεκριμένων υπηρεσιών - διώξεων και κατασχέσεων.

Σαφώς είχαν προηγηθεί οι επιλεκτικές ''αδειοδοτήσεις'' όσων επιθυμούσαν τα κυβερνητικά αστικά κόμματα - αρμόδιοι, οπότε δεδομένου του γεγονότος 12 ετών ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗΣ λειτουργίας όλων των ραδιοφωνικών σταθμών, από το 2005 μέχρι και το 2017, ο νόμος της κυβέρνησης δεν αποκαθιστά το δίκαιο.

Τέλος, το γεγονός ''ξεπουλήματος'' των δημοσίων αγαθών, (''συχνοτήτων'') σε ολιγάρχες, στο κεφάλαιο, και σε ορισμένους νεόπλουτους, καθιστά σαφές ότι καμία κυβέρνηση δεν διαμόρφωσε τους όρους πραγματικής δικαιοσύνης και συνταγματικής ομαλότητας.

Σημειώσεις: Χάσαμε αρκετές χιλιάδες ευρώ, χάσαμε δεκαετίες ζωής, δαπανήσαμε χρόνια εργασίας, και σήμερα γι' αυτό το κόμμα και τα στελέχη του ''δεν είμαστε τίποτα'', ενώ σύμφωνα με πληροφορίες που έχουμε η πλειονότητα των μελών των τοπικών Ο.Μ του ΣΥΡΙΖΑ έχει βρει διέξοδο, καθώς επίσης, απολαμβάνει τα χρήματα του κοινωνικού συνόλου ενώ τα ρολά τους είναι 24 ώρες κλειστά. 

Η κοινωνία πάντα χρειάζεται, το θέμα είναι ότι μετά την εκπλήρωση των πολιτικών στόχων η κοινωνία έχει δευτερεύοντα ρόλο, μπορεί και τον τελευταίο, και απαιτείται η περίοδος των εκλογών ώστε να επανέλθει στην μνήμη των στελεχών ότι είναι άμεσα εξαρτημένοι από την κοινωνία, και ειδικά σήμερα με τα εφόδια που έχει κάθε ένας από το κοινωνικό σύνολο, τα media, και η συστημική προπαγάνδα, συνήθως, δεν πείθουν την πλειονότητα.

Μπορείτε να χαίρεστε τα δεκάδες ραδιοτηλεοπτικά της ΕΡΤσε ολόκληρη την Ελληνική επικράτεια, καθώς και όσα ιδιωτικά και διαπλεκόμενα θα αδειοδοτηθούν επί ημερών της κυβέρνησής σας,  και όποτε μπορείτε να συμμετάσχετε στις εκπομπές τους, όμως να θυμάστε ότι το μισό του Ν.Αττικής, και όσοι πρωτοστάτησαν στα Ραδιοφωνικά FM υπονομεύτηκαν επί σαράντα χρόνια, και τονίζεται για πολλοστή φορά ότι ο μισός πληθυσμός της χώρας μας βρίσκεται στο Ν.Αττικής.

Σήμερα πολλά κομματικά στελέχη είναι σε συγκεκριμένες θέσεις, και με συγκεκριμένες αρμοδιότητες, και η κοινωνία οφείλει να τους αναγνωρίζει σύμφωνα των θέσεων που καταλαμβάνουν, στον αντίποδα όμως η κοινωνία πρέπει να ρωτήσει όλα αυτά τα κομματικά στελέχη τι αναγνωρίζουν, η αναγνώρισαν σε εμάς, και κυρίως όταν ουδείς εξ αυτών υποστήριξε ως αριστερός που δηλώνει την δημιουργία δημόσιων δομών, και όχι απλά προσλήψεων.

Και επειδή χρειάζεται περισσότερη σαφήνεια, νεαρής ηλικίας νέοι και νέες που προσλήφθηκαν από ορισμένα διαπλεκόμενα κ.α. media, με δυο μήνες ''σπουδών'', και με ένα χρόνο εργασίας, μέσα σε ελάχιστο χρόνο έγιναν και μέλη της ΕΣΗΕΑ, στον αντίποδα ο συνειδησιακά αριστερός, και κυρίως κατά της διαπλοκής και των ολιγαρχών, ακόμα και έπειτα από 400 χρόνια θα γίνει μέλος της ενώσεως ; 

* Χρειάζονται τα κομματικά μέσα όταν τα αστικά πολιτικά κόμματα διαθέτουν χιλιάδες στελέχη και μέλη με ιστοσελίδες, sosial media, καθώς επίσης, όταν κάθε προβαλλόμενος από τηλεοράσεις και ραδιόφωνα διαθέτει ενημερωτική ιστοσελίδα, sosial, και σαφώς όταν υφίστανται δεκάδες ενημερωτικές ραδιοτηλεοράσεις, πρακτορείο ειδήσεων, δημόσια ραδιοτηλεόραση, κ.α. ; 

* Από ένα κόμμα το οποίο χρησιμοποιεί την αριστερά θα ανέμενε ο πολίτης να δοθεί έμφαση στα συνεταιριστικά - συλλογικά μέσα των εργαζομένων, ακόμα και τα κοινωνικά, κόντρα στους ολιγάρχες ιδιοκτήτες. ( Εμάς μας ''έκαψαν'' μη κάψετε σήμερα και το σύνολο των υπολοίπων, και ειδικότερα τις νέες γενιές. )

Επισήμανση: Είναι σαφές ότι η νεοελληνική πολιτική κουλτούρα είναι απόλυτα λάθος, δεδομένου ότι στις Η.Π.Α και σειρά άλλων προηγμένων χωρών, έχουν αδειοδοτηθεί χιλιάδες τοπικά Ραδιοτηλεοπτικά LOWER POWER , και σαφώς χωρίς τίμημα, σε πλήρη αντιδιαστολή όσων εφάρμοζαν οι τέως κυβερνήσεις και επιχειρεί και η σημερινή κυβέρνηση. ( Τίμημα πρέπει να υπάρχει για τα εθνικά και τα εμπορικά ΜΜΕ, αναφορικά όμως με τα LOWER POWER τα οποία ισχύουν σε προηγμένες χώρες στη δική μας χώρα ούτε λόγος να γίνεται, άρα το πολίτευμα πάσχει.)

ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΔΙΑΔΗΛΩΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΕΣΜΟΘΕΤΗΣΗ ΚΑΙ ΙΣΧΥ ΤΩΝ ΑΥΤΟΝΟΗΤΩΝ ;

Είμαστε πέραν του δέοντος προσεκτικοί σε όσα αναφέρουμε, και δεδομένου ότι ο υπουργός αναφέρεται στο κόστος το οποίο εκτινάσσεται με χρήση των ιδιωτικών συνεργείων, ενώ στο μισό του Ν. Αττικής δεν υφίσταται ούτε ένα δημοτικό η δημόσιο μέσο, και ορισμένοι επιτήδειοι λαμβάνοντας περιφερειακή βεβαίωση λειτουργίας επικεντρώνουν στο Ν. Αττικής, και ειδικότερα στα Νότια προάστια, με κεραίες στραμμένες στα Νότια προάστια, ενώ εμείς έπειτα από σειρά διώξεων και κατασχέσεων δεν λειτουργούμε.

Κοινωνική Δικαιοσύνη ?


Ασφαλώς γνωρίζεται , οι κάτοικοι στα νότια προάστια έχετε εικόνα όσων ισχύουν. 

Έχετε εικόνα και των συναντήσεων, μυστικών και μη, κυβερνητικών στελεχών με τους καναλάρχες,  οι οποίες λαμβάνουν χώρα τις τελευταίες ημέρες. Που αποσκοπούν ;

Αναλαμβάνω το βάρος όσων αναφέρονται, τονίζοντας ότι με 50 εργαζομένους και δημιουργία μιας θυγατρικής της ΕΡΤ, στα Νότια προάστια, μέσα σε ένα χρόνο μπορώ να επιτύχω μεγαλύτερη τηλεθέαση από το ένα κανάλι της ΕΡΤ.

Ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα κύριες και κύριοι της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ, και σαφώς όλοι κρινόμαστε.

Υ.Γ.: Η τεχνολογία καθημερινά κάνει άλματα, και σήμερα για όσους διαθέτουν τις γνώσεις προγραμματισμού και κώδικα, με χρήση συγκεκριμένων software, και hartware μπορείς να παρακάμψεις δεκάδες εργαζόμενους και εκατοντάδες ώρες εργασίας που θα χρειαζόντουσαν από τον ανθρώπινο παράγοντα.

Είναι οξύμωρο από τη μια να δίνεται έμφαση στην αυτοματοποίηση με τα ηλεκτρονικά εισιτήρια και την έκδοση ( ανανέωση )  καρτών, παραμερίζοντας τον ανθρώπινο παράγοντα - εργαζομένους, και από την άλλη η ΕΡΤ να διαθέτει 3.000 χιλ. εργαζομένους. ( Δυο μέτρα και σταθμά )

Υ.Γ 1.: Δεδομένου ότι τα λόγια μπορεί να μην καλύπτουν ορισμένους , σε εύλογο χρονικό διάστημα θα υπάρξει δημόσια επίδειξη - demonstration αναφορικά με την αυτοματοποίηση τηλεοπτικού προγράμματος
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Παππάς: Πρόσληψη 206 εργαζομένων στην ΕΡΤ Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">