ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

ΚΚΕ: Μόνο ως γεωγραφικός προσδιορισμός το όνομα Μακεδονία

Tο ΓραφείοΤύπου του ΚΚΕ εξέδωσε σχόλιο σχετικά με την αντιπαράθεση για την ονομασία της ΠΓΔΜ και επισημαίνει την πάγια θέση του η οποία είναι το όνομα Μακεδονία να εμπεριέχεται μόνο ως γεωγραφικός προσδιορισμός.

Η αναζωπύρωση της ονοματολογίας για το Σκοπιανό και οι μικροκομματικές επιδιώξεις που εκδηλώνονται απ’ όλες τις πλευρές, δεν πρέπει να κρύψουν ότι βασική κοινή επιδίωξη, τόσο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, όσο και των άλλων κομμάτων, είναι η όποια επίλυση του ζητήματος να συνδεθεί με την ένταξη της γειτονικής χώρας στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ, που ήταν κι είναι οι βασικοί παράγοντες αποσταθεροποίησης, πολέμων κι αλλαγής συνόρων στα Βαλκάνια και την ευρύτερη περιοχή.

Το ΚΚΕ, σ’ αντίθεση με όλα τα υπόλοιπα κόμματα, συμπεριλαμβανομένου του ΣΥΡΙΖΑ, παλιότερα του ΣΥΝ, που φιγουράριζε στα εθνικιστικά συλλαλητήρια, είναι το μόνο κόμμα που εδώ και χρόνια έχει ξεκάθαρη θέση: Σε μια διαπραγμάτευση για εξεύρεση κοινώς αποδεκτής λύσης, στην οποία περιλαμβάνεται με οποιονδήποτε τρόπο το όνομα Μακεδονία και όποια παράγωγά του, αυτό θα πρέπει ρητά να γίνει αποδεκτό μόνο ως γεωγραφικός προσδιορισμός. Να μπει τέλος στην αλυτρωτική προπαγάνδα, να υπάρξει αμοιβαία αναγνώριση του απαραβίαστου των συνόρων, της εδαφικής ακεραιότητας και κυριαρχίας των δύο χωρών.

Η θέση του ΚΚΕ: Ο ισχυρισμός διαφόρων (από μητροπολίτες μέχρι «επαγγελματίες» Ελληναράδες) ότι ο γεωγραφικός όρος Μακεδονία δεν εκτείνεται στη FYROM, είναι όχι μόνο ανιστόρητος αλλά και επικίνδυνος, με την έννοια ότι στηρίζεται σε «χάρτες» της εποχής του... Γρανικού ποταμού (σαν να λέμε δηλαδή ότι το Παλαιστινιακό θα λυθεί με όρους... αρχαίας Φοινίκης) και ως εκ τούτου εκτρέπει εκτός πάσης λογικής οποιαδήποτε ενέργεια να λυθεί το πρόβλημα του ονόματος με τα Σκόπια πάνω σε γεωγραφική βάση.

Το μοίρασμα της γεωγραφικής Μακεδονίας ανάμεσα στα βαλκανικά κράτη οριστικοποιήθηκε με τη Συνθήκη του Βουκουρεστίου το 1913, βάσει της οποίας έληξαν οι βαλκανικοί πόλεμοι.

Έκτοτε, οι διεθνείς συνθήκες που ακολούθησαν - τόσο αυτές με τις οποίες σφραγίστηκε το τέλος του Α' Παγκόσμιου Πολέμου όσο και εκείνες που οριστικοποίησαν το συνοριακό στάτους κβο μετά το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο - επαναβεβαίωσαν όσα προέβλεψε η Συνθήκη του Βουκουρεστίου.

Βάσει λοιπόν αυτής της Συνθήκης το 51% της γεωγραφικής Μακεδονίας (το τμήμα δηλαδή που ονομάζεται και Μακεδονία του Αιγαίου) πέρασε στην Ελλάδα, το 39% στη Σερβία (Μακεδονία του Βαρδάρη), το 9,5% στη Βουλγαρία (Μακεδονία του Πιρίν) και το 0,5% στην Αλβανία.

Η «ανεξαρτητοποίηση» του Κοσσόβου μπορεί να προκαλέσει ντόμινο διεκδικήσεων για εδαφικές επεκτάσεις σε όλα τα Βαλκάνια, εκ νέου διαμόρφωση του χάρτη των κρατών των Βαλκανίων και ως εκ τούτου, το σοβαρότερο, ανατροπή της Συνθήκης του Βουκουρεστίου.

Υπό αυτή την έννοια το πρόβλημα της Ελλάδας αναφορικά με το όνομα της ΠΓΔΜ είναι μέρος του συνολικότερου προβλήματος της σταθερότητας στα Βαλκάνια, της ανεξαρτησίας των βαλκανικών κρατών, της φιλίας και της συνεργασίας μεταξύ τους, χωρίς εδαφικές ή άλλου είδους διεκδικήσεις.

Συνεπώς, με δεδομένο ότι το χάρτη τον αλλάζουν οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και η ΕΕ, πρόβλημα η Ελλάδα δεν έχει μόνο και πρωτίστως με την ΠΓΔΜ, αλλά με τους «συμμάχους» και «ετέρους» της.

Tζανακόπουλος για ΠΓΔΜ: «Έντός του 2018 με δεδομένη τη στάση των Σκοπίων ανοίγει ένα παράθυρο ευκαιρίας για λύση ενός προβλήματος που μας κληροδότησε η ΝΔ»

Ο υπουργός Επικράτειας ανέφερε: «Το σημαντικό είναι, ανεξάρτητα από τις τυπικότητες να οικοδομήσουμε μια ευρύτερη κοινοβουλευτική συναίνεση. Tα εθνικά ζητήματα δεν πρέπει να τύχουν λαϊκίστικης ή δημαγωγικής διαχείρισης από κάποιους. Είναι άλλο πράγμα να λύσεις ένα πρόβλημα, και άλλο προσπαθώντας να το λύσεις να δημιουργήσεις μεγαλύτερα».

Σημείωση του ''Γ'': Το ΚΚΕ αρέσκεται σε βαρύγδουπους χαρακτηρισμούς, όμως πρέπει να σημειωθεί ότι εμείς από το δικό μας μετερίζι έχουμε τοποθετηθεί πριν από δεκαετίες, και ουδέποτε συγκεχυμένα, και κυρίως δεν υπήρξαμε ούτε είμαστε ανιστόρητοι. Καταφανώς ο όρος ''Μακεδονία'' είναι αποκλειστικά γεωγραφικός, όμως με το να περιέχεται ως κύριο παράγωγο σε μια σύνθετη ονομασία παρέχει τη δυνατότητα για προπαγάνδα.

Αναφορικά με τη δήλωση του υπουργού επικρατείας, είναι σαφές ότι η κυβέρνηση επιχειρώντας να λύσει κάποια ζητήματα δημιούργησε μεγαλύτερα προβλήματα.

Τονίζεται ότι το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, ( πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας) λόγω του χαρακτήρα και της φύσεώς του έχει επεκτάσεις σε πολλούς τομείς, τόσο της πολιτικής, όσο και της κοινωνικής ζωής, και δεν είναι ένα απλό ζήτημα.

Επισημαίνεται ενδεικτικά ότι το ζήτημα της ΠΓΔΜ είναι κάτι ανάλογο με την αριστερά, η οποία έχει κατακερματιστεί, παράλληλα όσων δηλώνουν αριστεροί, σε αρκετά κόμματα, τόσο κοινοβουλευτικά, όσο και εξωκοινοβουλευτικά, και με τα σημερινά δεδομένα κάποιοι πολίτες βρίσκονται σε μια διαρκή σύγχυση απόρροια της τάσεως ολοένα και περισσότεροι να δηλώνουν αριστερά.

Σε μια προηγούμενη ανάρτησή μας έχουμε επισημάνει το ζήτημα της ονομασίας του πρώτου ηλεκτρονικού μέσου με την ονομασία ''ΓΛΥΦΑΔΑ'' που λειτούργησε από ένα γραφικό στη πόλη της Γλυφάδας πριν από αρκετές δεκαετίες. 

Εν συνεχεία της τοπικής μας ιστοσελίδας ''ΓΛΥΦΑΔΑ WEB'',  η οποία αναφέρονταν σε όσα είχαν προηγηθεί με σειρά διώξεων και κατασχέσεων αντί μιας τοπικής αδειοδοτήσεως, η πόλη μας γέμισε με σειρά ''ΓΛΥΦΑΔΑ οτιδήποτε'', και ουσιαστικά δια μέσω αυτών των ενεργειών από τη πλευρά μερίδας συμπολιτών μας αποδεικνύεται ποια είναι η λειτουργία και η αντίληψη των οργανωμένων συμφερόντων και ειδικότερα των αστικών κομμάτων.

Είναι η ''πρόοδος'', άλλοι να βάζουν το θεμέλιο ώστε να υπάρξει πρόοδος, άλλοι να την καταστρέφουν, και εν συνεχεία οι υπόλοιποι να τιμούν τους καταστροφείς και όσους πολώνουν τη πόλη όλων των κατοίκων δημοτών που είχαμε διακηρύξει, για τα συμφέροντα των αστικών τους κομμάτων καθώς και των ημέτερων.

Πολυδιάστατος και πολυσύνθετος χαρακτήρας διέπει αρκετά ζητήματα και τομείς, και σαφώς κάθε ένας / μια εκ των κατοίκων της Γλυφάδας μπορεί να δηλώνει Γλυφαδιώτης και Γλυφαδιώτισσα, όταν όμως έπειτα από δεκαετίες αντί να συνδράμουν όσα διακηρύξαμε ΔΗΜΟΣΙΑ, και μάλιστα πριν από δεκαετίες, πολώνουν, κατακερματίζουν, και προπαγανδίζουν για τα στενά  παραταξιακά, προσωπικά, και συντεχνιακά τους συμφέροντα, δεν παρέχουν καλές υπηρεσίες στο τόπο μας. 

Σε μια (1) πόλη πρέπει να υπάρχει ένα (1) όλων των κατοίκων, ( ούτε δικό μου, ούτε δικό σας), υπό την αιγίδα του δήμου, και τα πολλά των πολλών χωρίς το ΓΛΥΦΑΔΑ, ενώ στη κοινωνία ζούγκλα υπάρχουν μόνο οργανωμένα συμφέροντα και επιτήδειοι. Αυτά είχαμε διακηρύξει πριν από δεκαετίες, και κυρίως παράλληλα με σύννομες πρωτοκολλημένες αιτήσεις μας στο δήμο, γιατί δεν μας αρέσει η οικειοποίηση όσων ανήκουν στο σύνολο, ούτε θα επιχειρούσαμε μια ΕΤΑΙΡΕΙΑ με τον όρο ΓΛΥΦΑΔΑ, και είναι γνωστό τι ισχύει απο εκείνη τη περίοδο μέχρι και σήμερα. Πελατειακό σύστημα, εξυπηρέτηση ημέτερων και παραταξιακών, καθώς και κολάκων παρατρεχάμενων. 

Αναλογιστείτε τα πεπραγμένα των νεοφιλελεύθερων, επί αρκετές δεκαετίες, και πόσο εύκολα καπηλεύονται μέχρι και το πολίτευμα, και τι εντυπώσεις θα προκαλούσε αν υπήρχαν μια σειρά ακόμα κόμματα, νεώτερη δημοκρατία, πιο νέα δημοκρατία, νεαρότερη δημοκρατία, κ.α.

Γλυφάδα (...), Γλυφάδα (....), Γλυφάδα (.....), Γλυφάδα (.......), Γλυφάδα (.........), Γλυφάδα (............) κ.α.  Είναι ορθός ο κατακερματισμός και η  οικειοποίηση ; Αν είναι ορθά γιατί η πλειονότητα των τοπικών ''ΓΛΥΦΑΔΑ οτιδήποτε'', ποτέ δεν έχει αναρτήσει τοπικές εκδηλώσεις του ΚΚΕ, καθώς και δελτία τύπου ; Δεν υφίστανται κομμουνιστές στη πόλη της Γλυφάδας ; 

Όσα ισχύουν κάκιστα στη δική μας χώρα, δεν τα συναντάς ούτε έντυπα, ούτε επίγεια, ούτε δορυφορικά, ούτε διαδικτυακά σε σειρά άλλων χωρών. Ενδεικτικά αν ίσχυε κάτι ανάλογο στη πόλη της Νέας Υόρκης έπρεπε από τις 200 περίπου εφημερίδες - έντυπες και ηλεκτρονικές τουλάχιστον οι μισές να έχουν ονομασία Νέα Υόρκη.

Δείτε στη συνέχεια πόσα media αναφέρουν το NY, και δεδομένου ότι εμείς είμαστε ριζοσπάστες θα χαρίσουμε το Γλυφάδα σε όσους και όσες ακολούθησαν και εμείς θα το αποχωριστούμε.  

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΓΛΥΦΑΔΑ όλων των κατοίκων κ.κ. των αστικών κομμάτων, καθώς και για τους απαράδεκτους συμπολίτες μας ψηφοφόρους, οι οποίοι/ες αυταπόδεικτα στη πόλη της Γλυφάδας διέπονται από κανιβαλισμό.

Ημερήσιες εφημερίδες
  1. AM New York 
  2. The Buffalo News
  3. The Citizen 
  4. Columbia Daily Spectator 
  5. Cortland Standard 
  6. The Daily Gazette 
  7. Daily Messenger 
  8. The Daily News 
  9. Daily Sentinel 
  10. The Daily Star 
  11. Democrat and Chronicle 
  12. The Epoch Times 
  13. The Evening Sun 
  14. The Evening Telegram 
  15. The Evening Times 
  16. The Evening Tribune 
  17. Finger Lakes Times 
  18. Fulton Daily News 
  19. The Ithaca Journal 
  20. The Journal News 
  21. The Journal
  22. The Leader 
  23. The Leader
  24. Lockport Union-Sun & Journal 
  25. Metro 
  26. NY Daily News 
  27. New York Law Journal 
  28. New York Post 
  29. The New York Times 
  30. New-York Tribune
  31. Newsday 
  32. Niagara Gazette 
  33. Observer 
  34. Observer
  35. Olean Times Herald 
  36. Oneida Daily Dispatch 
  37. Open Air PM 
  38. Oswego Daily News
  39. The Post-Journal 
  40. The Post-Standard 
  41. The Post-Star 
  42. Poughkeepsie Journal 
  43. Press & Sun Bulletin 
  44. Press-Republican 
  45. The Record 
  46. The Register Star 
  47. Salamanca Press 
  48. The Saratogian
  49. Star-Gazette 
  50. Staten Island Advance 
  51. Times Herald-Record
  52. The Times Of Earth
  53. Times Union 
  54. Tonawanda News
  55. The Wall Street Journal 
  56. Washington Square News 
  57. Watertown Daily Times 
  58. Wellsville Daily Reporter 
Εβδομαδιαίες και μηνιαίες εφημερίδες
  1. Akhon Samoy
  2. Al-Hoda 
  3. Alfred Sun 
  4. Algemeiner Journal 
  5. The Altamont Enterprise 
  6. Am-Pol Eagle
  7. Amerikai Magyar Szo 
  8. Armenian Reporter International 
  9. Baldwin Herald
  10. Baldwin/Freeport PrimeTime
  11. The Bay Ridge Eagle 
  12. Bellmore Herald Life
  13. Der Blatt
  14. Brighton Beach News 
  15. Brighton Pittsford Post 
  16. Bronx Times-Reporter 
  17. Brooklyn Heights Press 
  18. The Brooklyn Rail 
  19. Buffalo Beast 
  20. Cedarhurst/Lawrence PrimeTime
  21. The Chief-Leader 
  22. The Chronicle-Express 
  23. Chungang Ilbo 
  24. CityArts 
  25. Desi Talk
  26. East Meadow Herald
  27. El Diario La Prensa 
  28. Elmont PrimeTime
  29. Fairport - East Rochester Post 
  30. Filipino Reporter
  31. Franklin Square/Elmont Herald
  32. Franklin Square PrimeTime
  33. Freeport Herald Leader
  34. Gates-Chili Post 
  35. The German Citizen 
  36. Greece Post 
  37. Greenpoint Star & Weekly 
  38. Haïti Progrès 
  39. Hamburg Sun 
  40. Hamodia 
  41. Hellenic Times 
  42. Hewlett/Woodmere PrimeTime
  43. Hofstra Chronicle
  44. Hua Mei Jih Pao (China Tribune) 
  45. Irish Voice 
  46. Irondequoit Postt
  47. The Jewish Daily Forward 
  48. Jewish Post of New York 
  49. Jewish Press – Brooklyn
  50. Jewish World, Yevreiski Mir,evreimir.com, in-Russian 
  51. Khasokhas Weekly 
  52. Journal of Commerce 
  53. Laiks 
  54. Legislative Gazette 
  55. Lien Ho Jih Pao (United Journal) 
  56. Lindenhurst Gazette 
  57. Long Beach Herald
  58. Long Island Business News 
  59. Long Island Ear 
  60. Long Island Exchange 
  61. Long Island Herald 
  62. Long Island Press 
  63. Long Islander News 
  64. Lynbrook/E.Rockaway Herald
  65. Lynbrook/East Rockaway PrimeTime
  66. Malverne/West Hempstead Herald
  67. Malverne/West Hempstead PrimeTime
  68. Merrick Herald Life
  69. Nassau Herald – Cedarhurst, Lawrence, Inwood, Hewlett, Woodmere
  70. National Herald (ETHNIKOS KERYX)
  71. Natsional'na Trybuna/Shliakh Peremohy
  72. New York Amsterdam News 
  73. The New York Observer
  74. New York Press
  75. New York Sun 
  76. New Yorker Staats-Zeitung 
  77. New Yorkin Uutiset 
  78. News India Times 
  79. Norden
  80. Nordstjernan-Svea 
  81. North County News 
  82. Norway Times-Nordisk Tidende 
  83. Norwood News 
  84. Noticias del Mundo
  85. Novoe Russkoe Slovo 
  86. Nowy Dziennik 
  87. Outreach 
  88. Oyster Bay Guardian
  89. Oceanside/Island Park Herald
  90. Oceanside/Island Park PrimeTime
  91. Penfield Post 
  92. People's Weekly World 
  93. Putnam County News & Recorder 
  94. Queens Ledger 
  95. The Jewish Star
  96. The Ridgewood Times 
  97. The Riverdale Press 
  98. The Rivertowns Enterprise 
  99. Rockaway Journal
  100. Rockville Centre Herald
  101. Rockville Centre PrimeTime
  102. Rush - Henrietta Post – Rush-Henrietta
  103. Russian Bazaar – Russian-language weekly tabloid and e-newspaper
  104. Russky Golos 
  105. Seaford Herald Citizen
  106. South Shore Record
  107. Saugerties Post Star 
  108. Segye Ilbo (Sae Gae Times) 
  109. Shih Chieh Jih Pao (World Journal)
  110. Special E-Fects 
  111. Springville Journal 
  112. The Star 
  113. Steuben Courier 
  114. Super Express USA 
  115. Swiss American Review 
  116. The Brazilians Newspaper 
  117. Thikana 
  118. Tiesa 
  119. Times Journal of Cobleskill 
  120. The Times of Wayne County 
  121. Tsaytung/Zeitung 
  122. Ukrains'ki Visti
  123. USA News 21 
  124. Vaba Eesti Sona
  125. Valley Stream Herald
  126. Valley Stream PrimeTime
  127. Victor Post 
  128. Village Voice 
  129. The Villager 
  130. Wantagh Herald Citizen
  131. Wayne Post 
  132. Webster Post 
  133. Windham Journal 
  134. Yated Ne'eman 
  135. Der Yid 
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: ΚΚΕ: Μόνο ως γεωγραφικός προσδιορισμός το όνομα Μακεδονία Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">