ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

ΚΚΕ: Μόνο ως γεωγραφικός προσδιορισμός το όνομα Μακεδονία

Tο ΓραφείοΤύπου του ΚΚΕ εξέδωσε σχόλιο σχετικά με την αντιπαράθεση για την ονομασία της ΠΓΔΜ και επισημαίνει την πάγια θέση του η οποία είναι το όνομα Μακεδονία να εμπεριέχεται μόνο ως γεωγραφικός προσδιορισμός.

Η αναζωπύρωση της ονοματολογίας για το Σκοπιανό και οι μικροκομματικές επιδιώξεις που εκδηλώνονται απ’ όλες τις πλευρές, δεν πρέπει να κρύψουν ότι βασική κοινή επιδίωξη, τόσο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, όσο και των άλλων κομμάτων, είναι η όποια επίλυση του ζητήματος να συνδεθεί με την ένταξη της γειτονικής χώρας στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ, που ήταν κι είναι οι βασικοί παράγοντες αποσταθεροποίησης, πολέμων κι αλλαγής συνόρων στα Βαλκάνια και την ευρύτερη περιοχή.

Το ΚΚΕ, σ’ αντίθεση με όλα τα υπόλοιπα κόμματα, συμπεριλαμβανομένου του ΣΥΡΙΖΑ, παλιότερα του ΣΥΝ, που φιγουράριζε στα εθνικιστικά συλλαλητήρια, είναι το μόνο κόμμα που εδώ και χρόνια έχει ξεκάθαρη θέση: Σε μια διαπραγμάτευση για εξεύρεση κοινώς αποδεκτής λύσης, στην οποία περιλαμβάνεται με οποιονδήποτε τρόπο το όνομα Μακεδονία και όποια παράγωγά του, αυτό θα πρέπει ρητά να γίνει αποδεκτό μόνο ως γεωγραφικός προσδιορισμός. Να μπει τέλος στην αλυτρωτική προπαγάνδα, να υπάρξει αμοιβαία αναγνώριση του απαραβίαστου των συνόρων, της εδαφικής ακεραιότητας και κυριαρχίας των δύο χωρών.

Η θέση του ΚΚΕ: Ο ισχυρισμός διαφόρων (από μητροπολίτες μέχρι «επαγγελματίες» Ελληναράδες) ότι ο γεωγραφικός όρος Μακεδονία δεν εκτείνεται στη FYROM, είναι όχι μόνο ανιστόρητος αλλά και επικίνδυνος, με την έννοια ότι στηρίζεται σε «χάρτες» της εποχής του... Γρανικού ποταμού (σαν να λέμε δηλαδή ότι το Παλαιστινιακό θα λυθεί με όρους... αρχαίας Φοινίκης) και ως εκ τούτου εκτρέπει εκτός πάσης λογικής οποιαδήποτε ενέργεια να λυθεί το πρόβλημα του ονόματος με τα Σκόπια πάνω σε γεωγραφική βάση.

Το μοίρασμα της γεωγραφικής Μακεδονίας ανάμεσα στα βαλκανικά κράτη οριστικοποιήθηκε με τη Συνθήκη του Βουκουρεστίου το 1913, βάσει της οποίας έληξαν οι βαλκανικοί πόλεμοι.

Έκτοτε, οι διεθνείς συνθήκες που ακολούθησαν - τόσο αυτές με τις οποίες σφραγίστηκε το τέλος του Α' Παγκόσμιου Πολέμου όσο και εκείνες που οριστικοποίησαν το συνοριακό στάτους κβο μετά το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο - επαναβεβαίωσαν όσα προέβλεψε η Συνθήκη του Βουκουρεστίου.

Βάσει λοιπόν αυτής της Συνθήκης το 51% της γεωγραφικής Μακεδονίας (το τμήμα δηλαδή που ονομάζεται και Μακεδονία του Αιγαίου) πέρασε στην Ελλάδα, το 39% στη Σερβία (Μακεδονία του Βαρδάρη), το 9,5% στη Βουλγαρία (Μακεδονία του Πιρίν) και το 0,5% στην Αλβανία.

Η «ανεξαρτητοποίηση» του Κοσσόβου μπορεί να προκαλέσει ντόμινο διεκδικήσεων για εδαφικές επεκτάσεις σε όλα τα Βαλκάνια, εκ νέου διαμόρφωση του χάρτη των κρατών των Βαλκανίων και ως εκ τούτου, το σοβαρότερο, ανατροπή της Συνθήκης του Βουκουρεστίου.

Υπό αυτή την έννοια το πρόβλημα της Ελλάδας αναφορικά με το όνομα της ΠΓΔΜ είναι μέρος του συνολικότερου προβλήματος της σταθερότητας στα Βαλκάνια, της ανεξαρτησίας των βαλκανικών κρατών, της φιλίας και της συνεργασίας μεταξύ τους, χωρίς εδαφικές ή άλλου είδους διεκδικήσεις.

Συνεπώς, με δεδομένο ότι το χάρτη τον αλλάζουν οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και η ΕΕ, πρόβλημα η Ελλάδα δεν έχει μόνο και πρωτίστως με την ΠΓΔΜ, αλλά με τους «συμμάχους» και «ετέρους» της.

Tζανακόπουλος για ΠΓΔΜ: «Έντός του 2018 με δεδομένη τη στάση των Σκοπίων ανοίγει ένα παράθυρο ευκαιρίας για λύση ενός προβλήματος που μας κληροδότησε η ΝΔ»

Ο υπουργός Επικράτειας ανέφερε: «Το σημαντικό είναι, ανεξάρτητα από τις τυπικότητες να οικοδομήσουμε μια ευρύτερη κοινοβουλευτική συναίνεση. Tα εθνικά ζητήματα δεν πρέπει να τύχουν λαϊκίστικης ή δημαγωγικής διαχείρισης από κάποιους. Είναι άλλο πράγμα να λύσεις ένα πρόβλημα, και άλλο προσπαθώντας να το λύσεις να δημιουργήσεις μεγαλύτερα».

Σημείωση του ''Γ'': Το ΚΚΕ αρέσκεται σε βαρύγδουπους χαρακτηρισμούς, όμως πρέπει να σημειωθεί ότι εμείς από το δικό μας μετερίζι έχουμε τοποθετηθεί πριν από δεκαετίες, και ουδέποτε συγκεχυμένα, και κυρίως δεν υπήρξαμε ούτε είμαστε ανιστόρητοι. Καταφανώς ο όρος ''Μακεδονία'' είναι αποκλειστικά γεωγραφικός, όμως με το να περιέχεται ως κύριο παράγωγο σε μια σύνθετη ονομασία παρέχει τη δυνατότητα για προπαγάνδα.

Αναφορικά με τη δήλωση του υπουργού επικρατείας, είναι σαφές ότι η κυβέρνηση επιχειρώντας να λύσει κάποια ζητήματα δημιούργησε μεγαλύτερα προβλήματα.

Τονίζεται ότι το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, ( πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας) λόγω του χαρακτήρα και της φύσεώς του έχει επεκτάσεις σε πολλούς τομείς, τόσο της πολιτικής, όσο και της κοινωνικής ζωής, και δεν είναι ένα απλό ζήτημα.

Επισημαίνεται ενδεικτικά ότι το ζήτημα της ΠΓΔΜ είναι κάτι ανάλογο με την αριστερά, η οποία έχει κατακερματιστεί, παράλληλα όσων δηλώνουν αριστεροί, σε αρκετά κόμματα, τόσο κοινοβουλευτικά, όσο και εξωκοινοβουλευτικά, και με τα σημερινά δεδομένα κάποιοι πολίτες βρίσκονται σε μια διαρκή σύγχυση απόρροια της τάσεως ολοένα και περισσότεροι να δηλώνουν αριστερά.

Σε μια προηγούμενη ανάρτησή μας έχουμε επισημάνει το ζήτημα της ονομασίας του πρώτου ηλεκτρονικού μέσου με την ονομασία ''ΓΛΥΦΑΔΑ'' που λειτούργησε από ένα γραφικό στη πόλη της Γλυφάδας πριν από αρκετές δεκαετίες. 

Εν συνεχεία της τοπικής μας ιστοσελίδας ''ΓΛΥΦΑΔΑ WEB'',  η οποία αναφέρονταν σε όσα είχαν προηγηθεί με σειρά διώξεων και κατασχέσεων αντί μιας τοπικής αδειοδοτήσεως, η πόλη μας γέμισε με σειρά ''ΓΛΥΦΑΔΑ οτιδήποτε'', και ουσιαστικά δια μέσω αυτών των ενεργειών από τη πλευρά μερίδας συμπολιτών μας αποδεικνύεται ποια είναι η λειτουργία και η αντίληψη των οργανωμένων συμφερόντων και ειδικότερα των αστικών κομμάτων.

Είναι η ''πρόοδος'', άλλοι να βάζουν το θεμέλιο ώστε να υπάρξει πρόοδος, άλλοι να την καταστρέφουν, και εν συνεχεία οι υπόλοιποι να τιμούν τους καταστροφείς και όσους πολώνουν τη πόλη όλων των κατοίκων δημοτών που είχαμε διακηρύξει, για τα συμφέροντα των αστικών τους κομμάτων καθώς και των ημέτερων.

Πολυδιάστατος και πολυσύνθετος χαρακτήρας διέπει αρκετά ζητήματα και τομείς, και σαφώς κάθε ένας / μια εκ των κατοίκων της Γλυφάδας μπορεί να δηλώνει Γλυφαδιώτης και Γλυφαδιώτισσα, όταν όμως έπειτα από δεκαετίες αντί να συνδράμουν όσα διακηρύξαμε ΔΗΜΟΣΙΑ, και μάλιστα πριν από δεκαετίες, πολώνουν, κατακερματίζουν, και προπαγανδίζουν για τα στενά  παραταξιακά, προσωπικά, και συντεχνιακά τους συμφέροντα, δεν παρέχουν καλές υπηρεσίες στο τόπο μας. 

Σε μια (1) πόλη πρέπει να υπάρχει ένα (1) όλων των κατοίκων, ( ούτε δικό μου, ούτε δικό σας), υπό την αιγίδα του δήμου, και τα πολλά των πολλών χωρίς το ΓΛΥΦΑΔΑ, ενώ στη κοινωνία ζούγκλα υπάρχουν μόνο οργανωμένα συμφέροντα και επιτήδειοι. Αυτά είχαμε διακηρύξει πριν από δεκαετίες, και κυρίως παράλληλα με σύννομες πρωτοκολλημένες αιτήσεις μας στο δήμο, γιατί δεν μας αρέσει η οικειοποίηση όσων ανήκουν στο σύνολο, ούτε θα επιχειρούσαμε μια ΕΤΑΙΡΕΙΑ με τον όρο ΓΛΥΦΑΔΑ, και είναι γνωστό τι ισχύει απο εκείνη τη περίοδο μέχρι και σήμερα. Πελατειακό σύστημα, εξυπηρέτηση ημέτερων και παραταξιακών, καθώς και κολάκων παρατρεχάμενων. 

Αναλογιστείτε τα πεπραγμένα των νεοφιλελεύθερων, επί αρκετές δεκαετίες, και πόσο εύκολα καπηλεύονται μέχρι και το πολίτευμα, και τι εντυπώσεις θα προκαλούσε αν υπήρχαν μια σειρά ακόμα κόμματα, νεώτερη δημοκρατία, πιο νέα δημοκρατία, νεαρότερη δημοκρατία, κ.α.

Γλυφάδα (...), Γλυφάδα (....), Γλυφάδα (.....), Γλυφάδα (.......), Γλυφάδα (.........), Γλυφάδα (............) κ.α.  Είναι ορθός ο κατακερματισμός και η  οικειοποίηση ; Αν είναι ορθά γιατί η πλειονότητα των τοπικών ''ΓΛΥΦΑΔΑ οτιδήποτε'', ποτέ δεν έχει αναρτήσει τοπικές εκδηλώσεις του ΚΚΕ, καθώς και δελτία τύπου ; Δεν υφίστανται κομμουνιστές στη πόλη της Γλυφάδας ; 

Όσα ισχύουν κάκιστα στη δική μας χώρα, δεν τα συναντάς ούτε έντυπα, ούτε επίγεια, ούτε δορυφορικά, ούτε διαδικτυακά σε σειρά άλλων χωρών. Ενδεικτικά αν ίσχυε κάτι ανάλογο στη πόλη της Νέας Υόρκης έπρεπε από τις 200 περίπου εφημερίδες - έντυπες και ηλεκτρονικές τουλάχιστον οι μισές να έχουν ονομασία Νέα Υόρκη.

Δείτε στη συνέχεια πόσα media αναφέρουν το NY, και δεδομένου ότι εμείς είμαστε ριζοσπάστες θα χαρίσουμε το Γλυφάδα σε όσους και όσες ακολούθησαν και εμείς θα το αποχωριστούμε.  

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΓΛΥΦΑΔΑ όλων των κατοίκων κ.κ. των αστικών κομμάτων, καθώς και για τους απαράδεκτους συμπολίτες μας ψηφοφόρους, οι οποίοι/ες αυταπόδεικτα στη πόλη της Γλυφάδας διέπονται από κανιβαλισμό.

Ημερήσιες εφημερίδες
 1. AM New York 
 2. The Buffalo News
 3. The Citizen 
 4. Columbia Daily Spectator 
 5. Cortland Standard 
 6. The Daily Gazette 
 7. Daily Messenger 
 8. The Daily News 
 9. Daily Sentinel 
 10. The Daily Star 
 11. Democrat and Chronicle 
 12. The Epoch Times 
 13. The Evening Sun 
 14. The Evening Telegram 
 15. The Evening Times 
 16. The Evening Tribune 
 17. Finger Lakes Times 
 18. Fulton Daily News 
 19. The Ithaca Journal 
 20. The Journal News 
 21. The Journal
 22. The Leader 
 23. The Leader
 24. Lockport Union-Sun & Journal 
 25. Metro 
 26. NY Daily News 
 27. New York Law Journal 
 28. New York Post 
 29. The New York Times 
 30. New-York Tribune
 31. Newsday 
 32. Niagara Gazette 
 33. Observer 
 34. Observer
 35. Olean Times Herald 
 36. Oneida Daily Dispatch 
 37. Open Air PM 
 38. Oswego Daily News
 39. The Post-Journal 
 40. The Post-Standard 
 41. The Post-Star 
 42. Poughkeepsie Journal 
 43. Press & Sun Bulletin 
 44. Press-Republican 
 45. The Record 
 46. The Register Star 
 47. Salamanca Press 
 48. The Saratogian
 49. Star-Gazette 
 50. Staten Island Advance 
 51. Times Herald-Record
 52. The Times Of Earth
 53. Times Union 
 54. Tonawanda News
 55. The Wall Street Journal 
 56. Washington Square News 
 57. Watertown Daily Times 
 58. Wellsville Daily Reporter 
Εβδομαδιαίες και μηνιαίες εφημερίδες
 1. Akhon Samoy
 2. Al-Hoda 
 3. Alfred Sun 
 4. Algemeiner Journal 
 5. The Altamont Enterprise 
 6. Am-Pol Eagle
 7. Amerikai Magyar Szo 
 8. Armenian Reporter International 
 9. Baldwin Herald
 10. Baldwin/Freeport PrimeTime
 11. The Bay Ridge Eagle 
 12. Bellmore Herald Life
 13. Der Blatt
 14. Brighton Beach News 
 15. Brighton Pittsford Post 
 16. Bronx Times-Reporter 
 17. Brooklyn Heights Press 
 18. The Brooklyn Rail 
 19. Buffalo Beast 
 20. Cedarhurst/Lawrence PrimeTime
 21. The Chief-Leader 
 22. The Chronicle-Express 
 23. Chungang Ilbo 
 24. CityArts 
 25. Desi Talk
 26. East Meadow Herald
 27. El Diario La Prensa 
 28. Elmont PrimeTime
 29. Fairport - East Rochester Post 
 30. Filipino Reporter
 31. Franklin Square/Elmont Herald
 32. Franklin Square PrimeTime
 33. Freeport Herald Leader
 34. Gates-Chili Post 
 35. The German Citizen 
 36. Greece Post 
 37. Greenpoint Star & Weekly 
 38. Haïti Progrès 
 39. Hamburg Sun 
 40. Hamodia 
 41. Hellenic Times 
 42. Hewlett/Woodmere PrimeTime
 43. Hofstra Chronicle
 44. Hua Mei Jih Pao (China Tribune) 
 45. Irish Voice 
 46. Irondequoit Postt
 47. The Jewish Daily Forward 
 48. Jewish Post of New York 
 49. Jewish Press – Brooklyn
 50. Jewish World, Yevreiski Mir,evreimir.com, in-Russian 
 51. Khasokhas Weekly 
 52. Journal of Commerce 
 53. Laiks 
 54. Legislative Gazette 
 55. Lien Ho Jih Pao (United Journal) 
 56. Lindenhurst Gazette 
 57. Long Beach Herald
 58. Long Island Business News 
 59. Long Island Ear 
 60. Long Island Exchange 
 61. Long Island Herald 
 62. Long Island Press 
 63. Long Islander News 
 64. Lynbrook/E.Rockaway Herald
 65. Lynbrook/East Rockaway PrimeTime
 66. Malverne/West Hempstead Herald
 67. Malverne/West Hempstead PrimeTime
 68. Merrick Herald Life
 69. Nassau Herald – Cedarhurst, Lawrence, Inwood, Hewlett, Woodmere
 70. National Herald (ETHNIKOS KERYX)
 71. Natsional'na Trybuna/Shliakh Peremohy
 72. New York Amsterdam News 
 73. The New York Observer
 74. New York Press
 75. New York Sun 
 76. New Yorker Staats-Zeitung 
 77. New Yorkin Uutiset 
 78. News India Times 
 79. Norden
 80. Nordstjernan-Svea 
 81. North County News 
 82. Norway Times-Nordisk Tidende 
 83. Norwood News 
 84. Noticias del Mundo
 85. Novoe Russkoe Slovo 
 86. Nowy Dziennik 
 87. Outreach 
 88. Oyster Bay Guardian
 89. Oceanside/Island Park Herald
 90. Oceanside/Island Park PrimeTime
 91. Penfield Post 
 92. People's Weekly World 
 93. Putnam County News & Recorder 
 94. Queens Ledger 
 95. The Jewish Star
 96. The Ridgewood Times 
 97. The Riverdale Press 
 98. The Rivertowns Enterprise 
 99. Rockaway Journal
 100. Rockville Centre Herald
 101. Rockville Centre PrimeTime
 102. Rush - Henrietta Post – Rush-Henrietta
 103. Russian Bazaar – Russian-language weekly tabloid and e-newspaper
 104. Russky Golos 
 105. Seaford Herald Citizen
 106. South Shore Record
 107. Saugerties Post Star 
 108. Segye Ilbo (Sae Gae Times) 
 109. Shih Chieh Jih Pao (World Journal)
 110. Special E-Fects 
 111. Springville Journal 
 112. The Star 
 113. Steuben Courier 
 114. Super Express USA 
 115. Swiss American Review 
 116. The Brazilians Newspaper 
 117. Thikana 
 118. Tiesa 
 119. Times Journal of Cobleskill 
 120. The Times of Wayne County 
 121. Tsaytung/Zeitung 
 122. Ukrains'ki Visti
 123. USA News 21 
 124. Vaba Eesti Sona
 125. Valley Stream Herald
 126. Valley Stream PrimeTime
 127. Victor Post 
 128. Village Voice 
 129. The Villager 
 130. Wantagh Herald Citizen
 131. Wayne Post 
 132. Webster Post 
 133. Windham Journal 
 134. Yated Ne'eman 
 135. Der Yid 
 • Blogger Comments
 • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: ΚΚΕ: Μόνο ως γεωγραφικός προσδιορισμός το όνομα Μακεδονία Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb