ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Άλιμος: Τρεις διαλέξεις του αστροφυσικού Μάνου Δανέζη

Ο καινούργιος Πολιτισμός δεν μπορεί να είναι η ύλη, όπως έχει καθιερωθεί ως πρώτη αξία του Δυτικού Πολιτισμού, αναφέρει ο  αστροφυσικός Μάνος Δανέζης, λέγοντας ότι σε πρώτη προτεραιότητα πρέπει να βρίσκονται τρεις τέσσερις άλλες αξίες.

O αστροφυσικός Μάνος Δανέζης θα δώσει τρεις διαλέξεις στις 5/2, στις 12/2, και στις 26/2/2018, στο δήμο Αλίμου. 

Γιάννης Κουρδομένος: Προσωπικά σε εμένα θυμίζει όσα διακήρυξα δημόσια πριν από δεκαετίες από ένα τοπικό ραδιόφωνο το οποίο δέχτηκε σειρά από διώξεις - κατασχέσεις, και ενώ οι διώκτες μας αφαίρεσαν την ύλη,  σε καμία περίπτωση δεν μπόρεσαν να αφαιρέσουν τα πιστεύω μας.

Σήμερα, συνεχίζουν τις ίδιες τακτικές, επιχειρώντας να αποσπάσουν σημαντικά ποσά, ώστε να ολοκληρώσουν τα μεγάλα τους σχέδια προσωπικής καταξίωσης, ενώ επίσης, το επίκεντρό τους συνεχίζει να είναι αποκλειστικά η ύλη, άρα αντί για λειτουργία γνώσης χρησιμοποιούν αποκλειστικά τη νόθα. ( Μπάσταρδη ) 

Αναφορικά με το Ανοικτό Πανεπιστήμιο, αποτελούσε μεταδιδόμενο του υποφαινόμενου από τη δεκαετία του 80, κατά την οποία ξεκίνησαν τα τηλεοπτικά απόβλητα της διαπλοκής, με σαπουνόπερες, χαζοσήριαλ, και συστημική προπαγάνδα κυρίως υπέρ της δεξιάς, καθώς και τη δεκαετία του 90, και ενώ δεν υπήρχε κανείς άλλος στο χώρο με ανάλογες προτάσεις, ώστε ένα μέσο, κυρίως δημόσιο, να γίνει ΑΝΟΙΚΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ, ορισμένοι φασίστες οργάνωσαν σειρά από διώξεις και κατασχέσεις σε βάρος μας με απόρροια το κλείσιμο του τοπικού σταθμού.  

Σύμφωνα με όσα ισχύουν σε άλλες χώρες και στη δική μας, με τα πανεπιστήμια πλέον ανοικτά σε όλο το πλανήτη, καθώς και σε γειτονικούς δήμους, γι΄ άλλη μια φορά επιβεβαιώνεται ο υποφαινόμενος, ενώ στο δήμο Γλυφάδας εξακολουθούν να παρανομούν σε βάρος μας, και κυρίως έπειτα από χιλιάδες ψήφους για δημιουργία ενός τοπικού μέσου, στο οποίο θα γίνονταν και συζητήσεις. 

Το ανάλογο και για τη κυβέρνηση του παρόντος, η οποία αντί να φέρει αέρα Αριστεράς και ανανέωση στα ερτζιανά, συντηρεί σκουπίδια, διαπλοκή, και χαμηλό επίπεδο.

Δημόκριτος: Υπάρχουν δυο μορφές γνώσεις, μια γνήσια και μια νόθα. Η μια γνώση είναι μέσω των αισθήσεων, άρα νόθα , και η δεύτερη είναι της διάνοιας, άρα η γνήσια.

Η ορθή κρίση υπάρχει πάντα στη γνώση της διάνοιας, του διανοούμενου, ενώ η γνώση των αισθήσεων ελοχεύει πάντα λάθη, και μάλιστα τραγικά.

Οι εξαπατήσεις λόγω της ανθρώπινης φυσιολογίας: To 85% αυτών που αντιλαμβανόμαστε το αντιλαμβανόμαστε με τα μάτια, και το υπόλοιπο 15% με όλες τις υπόλοιπες αισθήσεις.

Το ανθρώπινο μάτι πλην της ηλιακής ακτινοβολίας δεν μπορεί να δει τίποτα περισσότερο στο διευρυμένο φάσμα. Αν διαθέταμε την ικανότητα να βλέπουμε το σύνολο των ακτινοβολιών που έρχονται από το σύμπαν δεν θα βλέπαμε τίποτα, θα είμαστε τυφλοί.

Τα στοιχειώδη σωμάτια είναι ρεύματα ενέργειας. 

Δείτε παλαιότερη διάλεξη του  Μάνου Δανέζη στο δήμο Αλίμου

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Άλιμος: Τρεις διαλέξεις του αστροφυσικού Μάνου Δανέζη Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">