ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Ενημέρωση του προέδρου της δημοκρατίας από τον πρωθυπουργό

Στις 18.30 της Παρασκευής ο πρωθυπουργός συναντήθηκε στο προεδρικό μέγαρο με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο προκειμένου να τον ενημερώσει για τις επαφές του στο Νταβός.

Η κυβέρνηση αποτιμά θετικά τη συνάντηση Τσίπρα – Ζάεφ στο Νταβός με τις συμφωνίες, στις οποίες κατέληξαν οι δύο πρωθυπουργοί για να βελτιωθούν οι διμερείς σχέσεις και να εντατικοποιηθούν οι διαβουλεύσεις για το θέμα της ονομασίας. Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται τώρα στις επισκέψεις του ειδικού διαμεσολαβητή του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς στις 30 και 31 Ιανουαρίου σε Σκόπια και Αθήνα.

Λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι της Παρασκευής ξεκίνησε και κράτησε περίπου δύο ώρες το «μίνι» Υπουργικό Συμβούλιο υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Στη συνάντηση συμμετείχε όλη η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εξωτερικών (οι κ.κ. Κοτζιάς, Κατρούγκαλος, Αμανατίδης, Κουίκ,), ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης και οι υπουργοί Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, ΨΗΠΤΕ Νίκος Παππάς, Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβασίλη, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης και Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου.

Το πρωί ο πρωθυπουργός συναντήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου με τον υπουργό ‘Αμυνας Πάνο Καμμένο και τον ενημέρωσε για το ταξίδι του στο Νταβός και τις εξελίξεις στο μέτωπο της οικονομίας αλλά και εκείνο του ονοματολογικού της ΠΓΔΜ.

Τη θέση της κατά της χρήσης του όρου Μακεδονία επαναλαμβάνει η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας που συνεδρίασε νωρίτερα υπό τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο. Παράλληλα επισημάνθηκε ότι οι κληρικοί μπορούν κατά συνείδηση να πάρουν μέρος στο συλλαλητήριο που θα γίνει στις 4 Φεβρουαρίου στην Αθήνα για το Σκοπιανό.

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Ενημέρωση του προέδρου της δημοκρατίας από τον πρωθυπουργό Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">