ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Παράταση του Ν.4399/2016, και έναρξη του Εξοικονομώ κατ' Οίκον ΙΙ

Όπως μας ενημερώνουν από την Plan Α.Ε γίνεται έναρξη του δεύτερου κύκλου Εξοικονομώ κατ' Οίκον ΙΙ, καθώς και Παράταση του αναπτυξιακού Ν.4399/2016.

Για την διευκόλυνση του μεγάλου αριθμού υποψηφίων επενδυτών που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για την υποβολή αιτήσεων υπαγωγής στο 2ο κύκλο του καθεστώτος του αναπτυξιακού Νόμου 4399/2016 "Γενική Επιχειρηματικότητα", αποφασίστηκε η παράταση της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων μέχρι τις 16 Απριλίου 2018.

Επίσημη έναρξη της β' περιόδου υποβολών του Αναπτυξιακού Νόμου 4399/2016. Ο νόμος ενεργοποιήθηκε εκ νέου με το καθεστώς της "Γενικής Επιχειρηματικότητας" και την περίοδο υποβολής του να ορίζεται μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου του 2018. Για τα υπόλοιπα τρία (3) καθεστώτα, «Νέες Ανεξάρτητες ΜΜΕ», «Ενισχύσεις Μηχανολογικού Εξοπλισμού» και «Επενδύσεις Μείζονος Μεγέθους» αναμένεται άμεσα οι περίοδοι υποβολών τους.

Προκειμένου να διευκολυνθούν οι ενδιαφερόμενοι, η διαδικασία υποβολής και οι προδιαγραφές βασίζονται στα ίδια δεδομένα με αυτές του προηγούμενου κύκλου, με κάποιες τεχνικές βελτιώσεις.

Στον δεύτερο κύκλο συγχωνεύονται οι πρώτες δύο φάσεις υποβολής αιτήσεων υπαγωγής των επενδυτικών σχεδίων. Δηλαδή, η υποβολή της αίτησης και η υποβολή του οικείου φακέλου τεκμηρίωσης θα πραγματοποιούνται σε ένα και μόνο στάδιο.

Διαβάστε περισσότερα : Αναπτυξιακός Νόμος 4399/2016 - 2ος κύκλος υποβολών


Εξοικονομώ κατ’ οίκον ΙΙ 


Tο νέο πρόγραμμα παρέχει χρηματοδότηση για την υλοποίηση παρεμβάσεων, με στόχο την εξοικονόμηση ενέργειας στον οικιακό κτιριακό τομέα, τη μείωση της ενεργειακής κατανάλωσης και κατά συνέπεια του ενεργειακού κόστους των νοικοκυριών, με ιδιαίτερη μέριμνα για τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα.

Μπορούν να ενταχθούν μονοκατοικίες, πολυκατοικίες και μεμονωμένα διαμερίσματα, τα οποία διαθέτουν οικοδομική άδεια ή άλλον νομιμοποιητικό έγγραφο. Ειδικά οι πολυκατοικίες έχουν δικαίωμα ένταξης στο πρόγραμμα, για τις οποίες θα ισχύει ότι η κάθε μια θα λογίζεται ως μία κατοικία, ως μία μονάδα.

Ο προϋπολογισμός της κάθε αίτησης δεν θα υπερβαίνει τα 25.000 ευρώ.

Οι διαθέσιμοι πόροι από το ΕΣΠΑ 2014-2020 ανέρχονται σε περίπου 250 εκατ. ευρώ, ενώ ο συνολικός προϋπολογισμός του προγράμματος, συμπεριλαμβανομένων των ιδιωτικών κεφαλαίων, αναμένεται να ανέλθει στα 500 εκατ. ευρώ.

Στο νέο "Εξοικονόμηση Κατ’ Οίκον", αποσυνδέθηκε η υποχρέωση λήψης δανείου από τη συμμετοχή στο πρόγραμμα. Συνεπώς η λήψη δανείου από κάποιο τραπεζικό ίδρυμα δεν είναι υποχρεωτική.

Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να επικοινωνήσουν άμεσα με την PLAN A.E (info@plan.gr, 26510-85030, 26510-93470)

Διαβάστε περισσότερα : Εξοικονομώ κατ’ οίκον ΙΙ - Πληροφορίες προγράμματος

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Παράταση του Ν.4399/2016, και έναρξη του Εξοικονομώ κατ' Οίκον ΙΙ Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">