ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Παράταση του Ν.4399/2016, και έναρξη του Εξοικονομώ κατ' Οίκον ΙΙ

Όπως μας ενημερώνουν από την Plan Α.Ε γίνεται έναρξη του δεύτερου κύκλου Εξοικονομώ κατ' Οίκον ΙΙ, καθώς και Παράταση του αναπτυξιακού Ν.4399/2016.

Για την διευκόλυνση του μεγάλου αριθμού υποψηφίων επενδυτών που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για την υποβολή αιτήσεων υπαγωγής στο 2ο κύκλο του καθεστώτος του αναπτυξιακού Νόμου 4399/2016 "Γενική Επιχειρηματικότητα", αποφασίστηκε η παράταση της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων μέχρι τις 16 Απριλίου 2018.

Επίσημη έναρξη της β' περιόδου υποβολών του Αναπτυξιακού Νόμου 4399/2016. Ο νόμος ενεργοποιήθηκε εκ νέου με το καθεστώς της "Γενικής Επιχειρηματικότητας" και την περίοδο υποβολής του να ορίζεται μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου του 2018. Για τα υπόλοιπα τρία (3) καθεστώτα, «Νέες Ανεξάρτητες ΜΜΕ», «Ενισχύσεις Μηχανολογικού Εξοπλισμού» και «Επενδύσεις Μείζονος Μεγέθους» αναμένεται άμεσα οι περίοδοι υποβολών τους.

Προκειμένου να διευκολυνθούν οι ενδιαφερόμενοι, η διαδικασία υποβολής και οι προδιαγραφές βασίζονται στα ίδια δεδομένα με αυτές του προηγούμενου κύκλου, με κάποιες τεχνικές βελτιώσεις.

Στον δεύτερο κύκλο συγχωνεύονται οι πρώτες δύο φάσεις υποβολής αιτήσεων υπαγωγής των επενδυτικών σχεδίων. Δηλαδή, η υποβολή της αίτησης και η υποβολή του οικείου φακέλου τεκμηρίωσης θα πραγματοποιούνται σε ένα και μόνο στάδιο.

Διαβάστε περισσότερα : Αναπτυξιακός Νόμος 4399/2016 - 2ος κύκλος υποβολών


Εξοικονομώ κατ’ οίκον ΙΙ 


Tο νέο πρόγραμμα παρέχει χρηματοδότηση για την υλοποίηση παρεμβάσεων, με στόχο την εξοικονόμηση ενέργειας στον οικιακό κτιριακό τομέα, τη μείωση της ενεργειακής κατανάλωσης και κατά συνέπεια του ενεργειακού κόστους των νοικοκυριών, με ιδιαίτερη μέριμνα για τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα.

Μπορούν να ενταχθούν μονοκατοικίες, πολυκατοικίες και μεμονωμένα διαμερίσματα, τα οποία διαθέτουν οικοδομική άδεια ή άλλον νομιμοποιητικό έγγραφο. Ειδικά οι πολυκατοικίες έχουν δικαίωμα ένταξης στο πρόγραμμα, για τις οποίες θα ισχύει ότι η κάθε μια θα λογίζεται ως μία κατοικία, ως μία μονάδα.

Ο προϋπολογισμός της κάθε αίτησης δεν θα υπερβαίνει τα 25.000 ευρώ.

Οι διαθέσιμοι πόροι από το ΕΣΠΑ 2014-2020 ανέρχονται σε περίπου 250 εκατ. ευρώ, ενώ ο συνολικός προϋπολογισμός του προγράμματος, συμπεριλαμβανομένων των ιδιωτικών κεφαλαίων, αναμένεται να ανέλθει στα 500 εκατ. ευρώ.

Στο νέο "Εξοικονόμηση Κατ’ Οίκον", αποσυνδέθηκε η υποχρέωση λήψης δανείου από τη συμμετοχή στο πρόγραμμα. Συνεπώς η λήψη δανείου από κάποιο τραπεζικό ίδρυμα δεν είναι υποχρεωτική.

Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να επικοινωνήσουν άμεσα με την PLAN A.E (info@plan.gr, 26510-85030, 26510-93470)

Διαβάστε περισσότερα : Εξοικονομώ κατ’ οίκον ΙΙ - Πληροφορίες προγράμματος


Επισήμανση του Γ.WEB: Εμείς δεν διαθέτουμε επιχείρηση, ούτε πρόκειται να συστήσουμε επιχείρηση. Είμαστε οι πρωτεργάτες της Ιδιωτικής - Δημοτικής Ραδιοτηλεόρασης του Ν.Αττικής, και διωκόμενοι από το 1977 μέχρι και το 2004 με σειρά διώξεων - κατασχέσεων.

Η ιδεολογία μας ουδεμία σχέση έχει με την εμπορική επιχειρηματικότητα

Επί δεκαετίες μας κατέστρεψαν εκατομμύρια δρχ των επενδύσεών μας, και των δημιουργικών μας, και όλο αυτό το διάστημα στελέχη και ψηφοφόροι κοινοβουλευτικών αστικών κομμάτων διαβιούν από το δημόσιο και δημοτικό χρήμα.

Η κοινωνία πρέπει να έχει φωνή, όμως δεν γνωρίζουμε πόσοι/ες στις μέρες μας δεν είναι δήθεν

Οι θέσεις μας, καθώς και οι αιτήσεις, προτάσεις μας, είναι ξεκάθαρες, και είτε μας καλύπτουν επί όσων προτάξαμε , όπως πρεσβεύουν εμάς , είτε το 2019 η συνέχεια. ( Είτε δημόσια δομή στα νότια προάστια Αττικής, για όλους τους δημότες - πολίτες, είτε δημοτική - διαδημοτική. Οτιδήποτε άλλο καλύπτει από αναρχοκαπιταλιστές, νεοφιλελεύθερους, καθώς και εδραιωμένα ολιγαρχικά, οικονομικά, θρησκευτικά, πολιτικά, κ.α. συμφέροντα.)

Ιδιοκτήτης και μέτοχος το κοινωνικό σύνολο, και κάλυψη των προσδοκιών και των εκδηλώσεων του κοινωνικού συνόλου με τη συμμετοχή της κοινωνίας σε όλα τα επίπεδα. Εννοούμε πλουραλιστικό - πολυφωνικό θεματικό κοινωνικό μέσο κάλυψης όσων εκδηλώσεων συμμετάσχουν οι τοπικές μας κοινωνίες. 

Από τη πολιτική, μέχρι τα σπορ, τα κοινά, τις κοινωνικές εκδηλώσεις, κ.α. Έχοντας συνολικά σήμερα όλοι τα sosial media και τις ιστοσελίδες, στα οποία αναρτούν φωτογραφίες, δελτία τύπου, ανακοινώσεις, κ.α., είναι σαφές ότι αν τους δοθεί η δυνατότητα, και με ένα συγκεκριμένο αριθμό εργαζομένων, μπορεί να συσταθεί ένα τοπικό κοινωνικό θεματικό μέσο στα ερτζιανά της περιοχής μας.

Προσωπικά αν ήμουν καπιταλιστής θα επέλεγα αποκλειστικά τις αθλητικές , και τις πολιτιστικές εκδηλώσεις, ως αμιγώς τοπικό θεματικό μέσο, ώστε να υπάρχουν παρεχόμενες όλες οι τοπικές δραστηριότητες με άρτια επαγγελματική τεχνική κάλυψη. Η έμφαση σε ένα τομέα - η εξειδίκευση - αναβαθμίζει τον τοπικό πολιτισμό. ( Θεματικό μέσο, όχι η ''ρώσικη σαλάτα'' - multi news media - που έχουν επικρατήσει στις μέρες μας.)

Η ανάλυση επί της άρνησής μας στην εμπορική επιχειρηματική δραστηριότητα έχει αφετηρία τη δεκαετία του 80 - 90, και δεν είναι του παρόντος να αιτιολογήσουμε. 

Ενδεικτικά αναφέρουμε το νταβατζιλίκι των πνευματικών δικαιωμάτων , το οποίο είναι κάθετα παράνοια. Να προβάλεις καθημερινά συγκεκριμένα άτομα, εταιρείες, οι οποίοι θα κερδίσουν χρήματα, είτε από την πώληση cd - dvd, καθώς επίσης, από συναυλίες, κέντρα διασκεδάσεως, κ.α., και να τους παρέχεις πνευματικά δικαιώματα. Είναι ληστεία. 

Στις Η.Π.Α οι σταθμοί δεν πληρώνουν δεκάρα πνευματικά δικαιώματα. Τους κάνεις γνωστούς, διάσημους, κερδίζουν εκ. ευρώ, παίζεις τη μουσική τους, και από πάνω να τους πληρώνεις δικαιώματα ; ( Βλέπε τη δήλωση του Μίκη Θεοδωράκη δεκαετίες έπειτα από τις δικές μας θέσεις. )

Κάποια στιγμή , όλο το εδραιωμένο σύστημα της χώρας μας , να μας αναφέρει ποια ήταν τα δικά μας πνευματικά δικαιώματα που σηκώσαμε τη ''σημαία'' της μετεξέλιξης στα ερτζιανά πριν από τους ολιγάρχες και τους πολιτικούς οι οποίοι αποκομίζουν από το 1987 μέχρι και σήμερα.

Η πολιτεία μας έβγαλε 1% επί των καθαρών κερδών των ολιγαρχών ιδιοκτητών ραδιοτηλεοπτικών σταθμών οι οποίοι ακολούθησαν στο χώρο ; Η πολιτεία γιατί δεν μας έβγαλε το 1 % επί των κερδών τους ; 

Εμείς γι' αυτό το λόγο αγωνιστήκαμε από τη δεκαετία του 70 με σειρά διώξεων και κατασχέσεων , ώστε να προκύψει μετεξέλιξη και ιδιωτικοί - δημοτικοί σταθμοί - πολυφωνία - πλουραλισμός. 

Αναλογικότητα στα ερτζιανά με δημόσια - δημοτικά - και ιδιωτικά μέσα. Δεν ίσχυσε ποτέ στα νότια προάστια Αττικής, με εξαίρεση λίγα χρόνια Πασοκικής παντοκρατορίας με ένα διαδημοτικό μέσο, 9.31 τικ τακ στα fm , το οποίο αντί να γίνει η φωνή της κοινωνίας κατέληξε σε εκατομμύρια χρέους και λουκέτο. Πάντως αρκετοί ''έφαγαν'' εκείνη τη περίοδο, εκτός ημών. ( Ποτέ δεν χρησιμοποιήσαμε τις τακτικές των υπολοίπων, οι οποίες κάτι απέδιδαν. )

Η Ελλάδα του δήθεν και των δήθεν

* Ίσως να θεωρείτε αντιφατικό για τα δεδομένων ορισμένων με καταβολές αριστεράς, όμως το θέμα είναι ότι υφίστατο ένα ''κρατικό μαγαζί'' απόλυτα ελεγχόμενο από συγκεκριμένα αστικά κόμματα - κυβερνήσεις , το οποίο αποτελούσε μονοπώλιο, και κυρίως , δεν εξυπηρετούσε ούτε τα δεδομένα της αριστεράς, ούτε της προόδου, ούτε του συνόλου της κοινωνίας μας, και το κατάμαρτυρούν οι δεκαετίες ανακύκλωσης ΝΔ και ΠΑΣΟΚ στην εξουσία της χώρας μας. Σαφώς θα διερωτάστε, άλλαξε κάτι με τους ΣΥΡΙΖA/ΑΝΕΛ ;

* Εμείς δεν εξοικονομούμε κατ' οίκον,  αναμένουμε τις επόμενες ''κατασχέσεις'' για ένα πεντακοσάρικο η ένα χιλιάρικο, όταν επί σειρά ετών δαπανήσαμε αρκετά χιλιάρικα περισσότερα ώστε να υποστηρίξουμε την ''αλλαγή'' πολιτικών. 

* Συγκεκριμένα από το 2011 - 2012 πληρώσαμε κατά πολύ περισσότερα, ακόμα και σε internet cafe , ώστε να δημοσιοποιούμε κάποια δελτία τύπου, εκδηλώσεις, να ανεβάζουμε κάποια βίντεο, κ.α., και έρχεται ένα σχήμα το οποίο εφαρμόζει πολιτικές κατασχέσεων για ένα πεντακοσάρικο , και συνεχίζει ως κυβέρνηση να μας ταλαιπωρεί  από όλες τις υπηρεσίες του δημοσίου. 

* Δεδομένης της ''ανάπτυξης'' , και της ''αλλαγής σελίδας'' στο δήμο Γλυφάδας έχουν υποστεί βλάβες όλα τα ζωτικά μας όργανα, ενώ η ''ανεξάρτητη δικαιοσύνη'' απολαμβάνει τις αποδοχές των βουλευτών και κωφεύει.

* Να τους θέτετε εσαεί στο συνταγματικό απυρόβλητο , μέχρι την επόμενη φορά , των επόμενων σωτήρων μας , οι οποίοι θα μας αναπτύξουν παρά τις δικές μας προσδοκίες δεκαετιών. ( Αν αξίωσή μας ήταν η εμπορική επιχειρηματικότητα θα το είχαμε ολοκληρώσει αυτοβούλως από τη δεκαετία του 70 - 80 όπως δεκάδες φίλοι - γνωστοί - συγγενείς κ.α. συμπολίτες μας. )

Μπορεί να είναι απορίας άξιο για πολλούς απ' όσους/ες ενδιαφέρεστε και θα συμμετάσχετε σε αναπτυξιακούς νόμους τι πρεσβεύουμε. Αναλύστε όσα αναφέρονται. 

Τονίζεται ότι είμαστε κάθετοι κατά της Ευρωπαϊκής και νομισματικής ένωσης, των ολυμπιακών αγώνων, της φούσκας του χρηματιστηρίου, των Μνημονίων, του χαρίσματος σε ολιγάρχες των ραδιοτηλεοπτικών ερτζιανών, Ψηφιακής πλατφόρμας, κινητής τηλεφωνίας, της εκποίησης δασικής, πολιτισμικής, και αρχαιολογικής περιουσίας, καθώς και της δημόσιας, του Ελληνικού, και εν γένει με το σύνολο των πολιτικών που εφάρμοζαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ κ.α. Δεν φάγαμε τίποτα μαζί,  δεν τρώμε τίποτα μαζί, και έπεται μελλοντική συνέχεια.

Όλοι μπαίνουν στον πειρασμό ...

Ο μη δήθεν και αεί 
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Παράταση του Ν.4399/2016, και έναρξη του Εξοικονομώ κατ' Οίκον ΙΙ Rating: 5 Reviewed By: Γιάννης Κουρδομένος