ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Τσίπρας: Δεν τα φάγαμε όλοι μαζί, πώς να το κάνουμε

Δριμεία επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη επειδή δεν ανέλαβε την πολιτική ευθύνη που αναλογεί στη ΝΔ για το πάρτι στο χώρο του φαρμάκου εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας στη Βουλή.

Ο πρωθυπουργός διαβεβαίωσε πως η κυβέρνηση δεν ξεχνά ότι η εντολή του ελληνικού λαού τον Ιανουάριο και τον Σεπτέμβριο του 2015 δεν ήταν μόνο να αγωνιστούμε ενάντια στην λιτότητα και την εργασιακή ζούγκλα. Δεν ήταν μόνο εντολή αγώνα για την ανάκτηση κοινωνικών δικαιωμάτων που καννιβαλίστηκαν την πενταετία 2010 – 2015. Ήταν και μια εντολή να αποδώσουμε δικαιοσύνη. 

Ποια δικαιοσύνη ;

Ο Ελληνικός λαός, οι πολίτες, οι συμπολίτες μας, και αν προτιμάτε κ. Πρωθυπουργέ , ακόμα και τα τοπικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ΓΛΥΦΑΔΑΣ , στήριξαν ένα κόμμα το οποίο υποσχόταν αλλαγή σελίδας αναφορικά με τη διαπλοκή, τους ημέτερους, τις χαριστικές πράξεις, με αλληλεγγύη, δικαιοσύνη, και δημοκρατία, ενώ επί τρία χρόνια, όπως σχολιάζουν τα εναπομείναντα ενεργά τοπικά στελέχη της τοπικής Ο.Μ του ΣΥΡΙΖΑ , ισχύει το '' ότι είχε ο κάθε ένας στο μυαλό του. '' 

Αν λοιπόν πληρώθηκε το ''ότι είχε ο κάθε ένας στο μυαλό του'', για μια σειρά τοπικών στελεχών, το ανάλογο έπρεπε να ισχύσει με όλους, με την πλειονότητα, για όλες και όλους.

Εμείς δεν τασσόμαστε κατά των σκανδάλων, αναφορικά με όσα διαμορφώθηκαν στον παρελθόντα χρόνο από τα κόμματα εξουσίας, όμως , κορυφαίο σκάνδαλο είναι και η παραποίηση του συνόλου των θεσμοθετημένων νόμων ώστε να εξυπηρετούνται πολιτικοοικονομικά συμφέροντα - σκοπιμότητες - οφέλη και αναφερόμαστε στην ραδιοτηλεόραση.

Η στήριξη των οικονομικά αδυνάτων - πληττόμενων από τις πολιτικές των προηγούμενων κομμάτων εξουσίας , τουλάχιστον στον τομέα ραδιοτηλεοράσεως δεν έχει ισχύσει σε κανένα βαθμό στη χώρα μας, σε πλήρη αντιδιαστολή άλλων χωρών, και ειδικότερα στη μήτρα του καπιταλισμού, στις Η.Π.Α, όπου έχουν αδειοδοτηθεί χιλιάδες τοπικοί σταθμοί μικρής ισχύος - lower power, ώστε να υφίσταται στη πράξη η δημοκρατία και η δημοκρατικότητα.

Φαύλος κύκλος βεβαιώσεων λειτουργίας και μεταβιβάσεων επί 30 χρόνια

Στη δική μας χώρα, αντί να καλυφθούν οι ληστεμένοι επί μακρόν, και ειδικότερα στο Ν.Αττικής, υφίσταται ένας φαύλος κύκλος μεταβιβάσεων ''βεβαιώσεων λειτουργίας Ρ/Σ'' οι οποίες δεν παρέχουν αδειοδότηση σε κανένα σταθμό.

Δεδομένου ότι όλοι οι Ραδιοφωνικοί σταθμοί κρίθηκαν ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ λειτουργούντες , να κλείσουν στο σύνολό τους, μέχρι να υπάρξει νέα προκήρυξη για Αδειοδότηση. 

Γιατί δέχεστε μονομερώς τη χαριστική πράξη από τους προηγούμενους να λειτουργούν οι Ρ/Σ επί τριάντα χρόνια σε συγκεκριμένο ιδιοκτησιακό καθεστώς, διότι είναι ημέτεροι της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ ; Σήμερα και εσείς ακολουθείται τις ίδιες τακτικές.

Σκάνδαλο Novartis

Τη διαβεβαίωση πως “οι θεσμοί θα λειτουργήσουν” σε ό,τι αφορά το σκάνδαλο Novartis παρέσχε ο πρωθυπουργός, υπενθυμίζοντας ότι εντολή των πολιτών προς τον ΣΥΡΙΖΑ στις προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις ήταν να αποδοθεί Δικαιοσύνη και καλώντας τους βουλευτές να υπερψηφίσουν την συγκρότηση προανακριτικής επιτροπής.

Ήταν και μια εντολή να κάνουμε ότι περνά από το χέρι μας για να αναδειχτούν οι ευθύνες του παλιού πολιτικού συστήματος για την μνημονιακή τραγωδία”, τόνισε, για να προσθέσει ότι “δεν πρόκειται να αγνοήσουμε την εντολή του ελληνικού λαού όσο κι αν προσπαθείτε να μας εκφοβίσετε με μηνύσεις και απειλές”. “Κανείς δεν πρόκειται να τρομοκρατηθεί. Ούτε εγώ, ούτε η κοινοβουλευτική πλειοψηφία, ούτε η ελληνική δικαιοσύνη, ούτε και οι μάρτυρες. Προστατευόμενοι και μη, που ξαφνικά τους ονομάσατε κουκουλοφόρους. Οι θεσμοί θα λειτουργήσουν, οι νόμοι και οι διαδικασίες θα τηρηθούν και δικαιοσύνη, να είστε σίγουροι θα αποδοθεί”, είπε ο πρωθυπουργός.

Παράλληλα, εξαπολύοντας σκληρή επίθεση στον πρόεδρο της ΝΔ, ο Αλέξης Τσίπρας παρατήρησε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης “μίλησε 40 λεπτά και τα πρώτα 20 δεν αναφέρθηκε στο θέμα, μίλησε για την εξωτερική πολιτική”. Επίσης, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας από τον οίκο Moody’s κατά δύο μονάδες και διαβεβαίωσε πως “σέβεται απολύτως και το αναφαίρετο δικαίωμα να υπερασπιστούν τους εαυτούς τους, αλλά και το τεκμήριο της αθωότητας”, μιλώντας για τους αναφερόμενους στη δικογραφία πολιτικούς.

Τζανακόπουλος: H προανακριτική επιτροπή για τη Novartis ήταν η μοναδική μας επιλογή 

Οι πολιτικές ευθύνες βαραίνουν τις κυβερνήσεις από το 2000 μέχρι το 2015, καθώς, με βάση όλα τα επίσημα στοιχεία, την περίοδο εκείνη, οι υπερκοστολογήσεις μπορεί να στοίχισαν στο ελληνικό δημόσιο τουλάχιστον 23 δισεκατομμύρια ευρώ. 

Επισήμανση: Αναφορικά με τα ερτζιανά έχετε επιλογή ; Είναι σαφές ότι εμείς επενδύσαμε ότι είχαμε, μας λήστεψαν με σειρά διώξεων - κατασχέσεων ώστε να ευεργετηθούν οι ίδιοι και οι ημέτεροι τους,  ( άρθρο 53 του Ν. 2778/99 ) και επί της ουσίας δεν έχει αλλάξει το ελάχιστο. Είναι σαφές ότι εμείς δεν τα φάγαμε, ενώ στον αντίποδα από το 1987 μέχρι και σήμερα κάποιοι τα τρώνε, σε όποιο καθεστώς. Από τα πάνω μέχρι τα κάτω.

Επειδή αρέσκεστε στους αριθμούς , το σκάνδαλο Ραδιοτηλεόραση στη χώρα μας , από το 1987 μέχρι και σήμερα , στοίχισε στο δημόσιο κατά πολύ περισσότερα από 23 δισεκατομμύρια ευρώ. Πρέπει να το ερευνήσετε διευρυμένα , αναφορικά με τις επιπτώσεις εθνικού χαρακτήρα, και σαφώς όχι μόνο στο Οικονομικό σκέλος της υπόθεσης.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Τσίπρας: Δεν τα φάγαμε όλοι μαζί, πώς να το κάνουμε Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">