ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Ελληνικό: Συνταγματικό το σχέδιο για την επένδυση στο τέως αεροδρόμιο

Του Γιάννη Κουρδομένου

Δεδομένου ότι το σχέδιο για την 'επένδυση' στο Ελληνικό κρίθηκε Συνταγματικό, εμείς από τον ''Γ.WEB'' δεν θα σταθούμε στις 111 σελίδες γνωμοδότησης, απλά έχουμε να θέσουμε κάποια ερωτήματα στον Πρόεδρο του Ανωτάτου Δικαστηρίου κ. Νίκο Σακελλαρίου.

α) Είναι σαφές ότι οι διατελούντες στην Ελληνική Δικαιοσύνη επικαλούνται την ανεξαρτησία της, καθώς και ότι δεν δέχονται υποδείξεις, ενώ αρκετά χρόνια έχει χαρακτηριστεί με απόφαση του ΣτΕ αντισυνταγματική η συνέχιση λειτουργίας των ραδιοφωνικών σταθμών στην Ελλάδα , χωρίς να έχουν ισχύσει οι διώξεις - κατασχέσεις που μεθοδεύτηκαν επανειλημμένα κατά ημών, οι οποίοι παρεμπιμπτόντως είμαστε οι πρωτεργάτες του χώρου από το 1977.

β) Το Συμβούλιο της Επικρατείας έθεσε σε αμφισβήτηση τις «Βεβαιώσεις Νόμιμης Λειτουργίας» που δόθηκαν σε Ρ/Σ με το περιβόητο άρθρο 53 του Ν. 2778/99 το οποίο νομιμοποίησε όλους τους ραδιοσταθμούς που εξέπεμπαν την 1η Νοεμβρίου 1999. Το ΣτΕ πιστεύει ότι «μια τέτοια απόφαση θα ήταν συνταγματική, μόνο αν είχε επέλθει νομοθετική ρύθμιση και διαγωνιστική διαδικασία μέχρι το 2003». Κάτι τέτοιο δεν συνέβη, αφού λόγω πολιτικού κόστους οι εκάστοτε αρμόδιοι υπουργοί (Ρέππας, Πρωτόπαππας, Ρουσόπουλος, Παυλόπουλος, Ραγκούσης, Μόσιαλος και Κεδίκογλου) δεν ενεργοποίησαν ποτέ τις διατάξεις του νόμου λόγω του υψηλού πολιτικού κόστους μιας τέτοιας διαδικασίας. 

Δείτε προσεκτικά στη συνέχεια τις μεθοδεύσεις από τη πλευρά των αστικών κομμάτων εξουσίας, από την ανεξάρτητη Δικαιοσύνη, καθώς και τους εκτελεστές της, οι οποίοι λίγες ημέρες πριν δώσουν το πράσινο φως στο σύνολο των διαπλεκόμενων ραδιοφωνικών σταθμών έστησαν την επιχείρηση της καταχρηστικής δίωξης - κατάσχεσης ανενεργών συσκευών του ΓΛΥΦΑΔΑ FM:

1) Ελληνική αστυνομία αποτελούμενη από στελέχη συγκεκριμένων αστικών κομμάτων

2) Ε.Σ.Ρ αποτελούμενο από επιλεγμένους - διορισμένους από συγκεκριμένα αστικά πολιτικά κόμματα



3) Υπουργείο τύπου και ΜΜΕ αποτελούμενο από στελέχη συγκεκριμένων αστικών κομμάτων τα οποία δημιούργησαν την Διαπλοκή


γ) Έχοντας τα προαναφερόμενα αποδεικτικά στοιχεία, τονίζεται ότι οι εν λόγω αρμόδιοι παρέκαμψαν ακόμα και τις συστάσεις του προέδρου της Δημοκρατίας, Κωστή Στεφανόπουλου , ο οποίος σε επικοινωνία μαζί μας υπέδειξε να υπάρξει μέριμνα από τον υπουργό. 

Είναι ξεκάθαρο, σαφές, τι υπηρετείτε επί δεκαετίες , τόσο από την εκάστοτε πολιτική ηγεσία, τους εκτελεστές της, τους διορισμένους της, καθώς και από την ανεξάρτητη Δικαιοσύνη, η οποία αν και υπήρχαν τελεσίδικες αποφάσεις Ελληνικών δικαστηρίων ότι η κατοχή μηχανημάτων ραδιοφωνίας δεν απαγορεύεται , εις βάρος μας υπήρξαν σειρά από διώξεις κατασχέσεις, τόσο πριν την συμφωνημένη υπηρέτηση της διαπλοκής , με το άρθρο 53 του Ν. 2778/99, όσο και στη συνέχεια. ( Τα βλέπετε, είναι σαφή )  

Αστικά πολιτικά κόμματα, διορισμένοι και εκτελεστές, όπως και δικαστικοί λειτουργοί, είναι συνένοχοι της διαπλοκής, της αντισυνταγματικότητας, και της καθολικότητας αντιδημοκρατικότητας στα ερτζιανά, διότι όταν ληστεύεις τα ανενεργά, και αφήνεις στο απυρόβλητο τα λειτουργούντα της διαπλοκής, με σειρά μέσων της αυτής και της άλλης μορφής, διαμορφώνεις απαξία, και τριτοκοσμική χώρα.

Ποτέ δεν υπήρξαμε οπαδοί της ανομίας και της πειρατείας, και άλλωστε ο υποφαινόμενος υπήρξε ο μοναδικός πολίτης, ως πρωτεργάτης των FM, ο οποίος καθημερινά αξίωνε τη δημοκρατικότητα του χώρου, σε μια τριτοκοσμική χώρα, καθολικής πολιτικοοικονομικής διαπλοκής. 

Ποτέ δεν ρυπάναμε το περιβάλλον, επί δεκαετίες δεν έχουμε πετάξει ούτε ένα φέιγ βολάν, όταν τα αστικά πολιτικά κόμματα - πολιτικοί συντελούν σε διευρυμένη παρανομία ρύπανση κάθε προεκλογική περίοδο γεμίζοντας στύλους της ΔΕΗ, κολώνες, τοίχους, πλατείες, κ.α. ώστε να βρεθούν διοικούντες υπηρετώντας τα ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΑ.  

Κύριε Σακελλαρίου , δεδομένης της Συνταγματικότητας του σχεδίου για την επένδυση στο Ελληνικό, να έχετε υπόψιν σας ότι χωρίς την ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΜΑΣ, αναφορικά με όσα μεθόδευσαν σε βάρος μας με σειρά διώξεων - κατασχέσεων, ενώ είμαστε οι μοναδικοί οι οποίοι αξιώναμε νομιμότητα και συνταγματικότητα, αν ο επενδυτής πάνω στα υψηλά κτήρια παρέχει το δικαίωμα λειτουργίας τηλεπικοινωνιακών σταθμών - κεραιών θα τα κατεδαφίσουμε. (Βλέπε δίδυμους πύργους) 

Η δημοκρατικότητα των ερτζιανών στο τόπο μας είναι κλειστή, όπως και το σύνολο των τοπικών Ρ/Σ , έπειτα από σειρά διώξεων - κατασχέσεων.

Ελληνικό: Συνταγματικό το σχέδιο για την επένδυση στο Ελληνικό

Συνταγματικό κρίθηκε από την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας με μία πολυσέλιδη – 111 σελίδες - γνωμοδότηση που εκδόθηκε υπό τον Πρόεδρο του Ανωτάτου Δικαστηρίου Νίκο Σακελλαρίου το σχέδιο προεδρικού διατάγματος για την επένδυση στο ελληνικό.

Οι ανώτατοι δικαστές επισημαίνουν ότι πρέπει να τηρηθούν με ευλάβεια οι περιβαλλοντικές, πολεοδομικές, αρχιτεκτονικές, νομοθετικές προβλέψεις και διατάξεις, ενώ σημειώνουν ότι οι προβλεπόμενες κατασκευές, είναι σύμφωνες με το νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο της Αθήνας.

Αναλυτικότερα, οι σύμβουλοι Επικρατείας αναφορικά με τους προβλεπόμενους ουρανοξύστες οι οποίοι πρόκειται να κατασκευαστούν, επισημαίνουν ότι «οι παρεκκλίσεις από τις πάγιες πολεοδομικές διατάξεις ως προς τους όρους δόμησης και τη δυνατότητα κατασκευής υψηλών κτιρίων, δικαιολογούνται για την εξυπηρέτηση σκοπού δημοσίου συμφέροντος («έντονου» κατά τη διατύπωση του νόμου 4062/2012».

Επίσης, νόμιμες είναι και οι προβλεπόμενες «ήπιες επεμβάσεις στην ακτή, η αναβάθμιση της παραλίας και η δυνατότητα κατασκευής ενυδρείου, σε συνδυασμό άλλωστε και με την ευρύτερη ανάπλαση του Φαληρικού όρμου που έχει εγκριθεί».

Αναφορικά με τους αρχαιολογικούς χώρους και την πολιτιστική κληρονομία οι οποίοι είναι επισκέψιμοι, οι σύμβουλοι Επικρατείας επισημαίνουν ότι « η αρχαιολογική έρευνα και η λήψη μέτρων προστασίας και συντήρησης των μνημείων, όπου αυτά κρίνονται αναγκαία, προηγούνται της ενάρξεως οποιουδήποτε τεχνικού έργου και ολοκληρώνονται εντός ευλόγου χρόνου με γνώμονα την έγκαιρη υλοποίηση του έργου».

Με την απόφαση αυτή ανοίγει ο δρόμος για να ξεκινήσουν τους επόμενους μήνες οι εργασίες απομάκρυνσης υπηρεσιών αλλά και διαμόρφωσης του χώρου.

Σημείωση: Το τέως αεροδρόμιο του Ελληνικού, στο οποίο παρέχετε η δυνατότητα επενδύσεως στον όμιλο Λάτση, είναι η γενέτηρά μας, σε αντιδιαστολή του ιδίου και όσων αποφασίζουν αρκετά χρόνια ερήμην ημών. Να το θυμάστε στον κατάλληλο χρόνο, πολιτική ηγεσία, αστικά κόμματα, όπως και ο επενδυτής. 

Δεν γνωρίζουμε αν για εσάς, σύμφωνα του σκεπτικού σας , έχει κάποια σημασία το γεγονός, για εμάς έχει τεράστια, διότι από το 1922 μέχρι και σήμερα, εκατό χρόνια μετά, τελούμε σε καθεστώς διώξεων - κατασχέσεων - απαλλοτριώσεων διαρκείας, ενώ ουδέποτε υπήρξε για εμάς δικαιοσύνη και εκπροσώπηση στον ίδιο μας το τόπο. 

Ποιοι είναι παλαιότεροι κάτοικοι της περιοχής στην οποία γίνετε η επένδυση ; Υπάρχουν κάποιοι/ες σήμερα ; Θέλετε να παρακάμψετε την απαλλοτρίωση επί χούντας η οποία αποστέρησε την ιδιοκτησία και τις κατοικίες της περιοχής εκατοντάδων συμπολιτών μας,  δικαίωμά σας, εμείς δεν ξεχνάμε. ( Είναι κάτι ανάλογο με όσα ίσχυσαν στα ερτζιανά: Διώκονται και κατάσχονται τα ανενεργά, όσων αξίωναν νομιμότητα, συνταγματικότητα, και άδειες για το ένα, και δίνεται η δυνατότητα ολιγάρχες και κόμματα να λειτουργούν πέντε ραδιοτηλεοράσεις ο κάθε ένας ! )

Ένα σαφές ερώτημα στην Ελληνική Δικαιοσύνη: Οι Ρ/Σ που ''εμφανίζονται'' καθημερινά, και ειδικότερα στο Ν.Αττικής, οι οποίοι δίνουν τα μικρόφωνα σε πολιτικούς, σε ποιο καθεστώς λειτουργούν ;

Διανύουμε περίπου 30 χρόνια κατά τα οποία τα εκάστοτε πολιτικά κόμματα δεν παρείχαν μια βεβαίωση λειτουργίας σε όσους πρωτοστάτησαν στο χώρο, και 20 κατά τα οποία δεν λειτουργούμε , έπειτα από σειρά διώξεων - κατασχέσεων οι οποίες ουδέποτε ίσχυσαν στα διαπλεκόμενα πάσης φύσεως.

Ως λαός, στείλαμε ένα κόμμα να κυβερνήσει, το οποίο είχε κάνει σημαία την διαπλοκή , και επί τρία χρόνια διευρύνεται η διαπλοκή, ενώ οι δεσμεύσεις για αλληλεγγύη, δικαιοσύνη, και δημοκρατία, δεν απεδείχθησαν. 

Επί ημερών ΣΥΡΙΖΑ έλαβε  βεβαίωση νομίμου λειτουργίας Ραδιοφωνικού σταθμού από το Ε.Σ.Ρ ο κ. Χούντας, ο οποίος είναι και μέτοχος τηλεοπτικού σταθμού, για ένα σταθμό τον οποίο στον παρελθόντα χρόνο είχε πουλήσει σε έτερους, και σήμερα ο μεταβιβασμένος λειτουργεί σε συγκεκριμένη συχνότητα, ενώ ο κ. Χούντας καταλαμβάνει άλλη μια. Το ανάλογο ισχύει με σειρά άλλων.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Ελληνικό: Συνταγματικό το σχέδιο για την επένδυση στο τέως αεροδρόμιο Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">