ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

ΠΟΕ - ΟΤΑ: Παναττική στάση εργασίας και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον δήμο Αλίμου

Παναττική στάση εργασίας από την ΠΟΕ - ΟΤΑ τη Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου από την έναρξη του ωραρίου μέχρι τις 10:00 το πρωί , καθώς και Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας των εργαζομένων στις 7:30 το απόγευμα της ίδιας ημέρας στην Αίθουσα Συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Αλίμου (οδός Φαν Βάικ και Λεωφ. Ποσειδώνος – Αίθουσα Βασίλη Κατσή).

Οι εργαζόμενοι στους Ο.Τ.Α αντιδρούν στην ιδιωτικοποίηση της υπηρεσίας καθαριότητας του Δήμου Αλίμου.

Όπως αναφέρουν από την ΠΟΕ - ΟΤΑ « Καλούμε τον Δήμαρχο Αλίμου κ. Ανδρέα Κονδύλη να σταματήσει κάθε προσπάθεια εκχώρησης αρμοδιοτήτων των υπηρεσιών του Δήμου σε εργολάβους και σε συνεργασία με τον Σύλλογο Εργαζομένων Δήμου Αλίμου και τους εργαζόμενους να βρουν λύση στα όποια τυχόν προβλήματα δημιουργούνται στην λειτουργία των υπηρεσιών του Δήμου».

ΠΑΝΑΤΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 5 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2018

Βαφτίζοντας το κρέας ψάρι, ο Δήμαρχος Αλίμου κ. Ανδρέας Κονδύλης παρουσιάζει την ωμή ιδιωτικοποίηση της υπηρεσίας καθαριότητας του Δήμου δήθεν ως «ενίσχυση της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος με υπηρεσίες αναδόχου Δημόσιας Σύμβασης», προκειμένου να βάλει ένα επικοινωνιακό περιτύλιγμα στην εξυπηρέτηση των εργολαβικών συμφερόντων που ουσιαστικά πρόκειται να συμβεί από την ανάθεση εργασιών της υπηρεσίας καθαριότητας σε ιδιώτη, που τώρα εκτελεί ο Δήμος με δικά του μέσα και εργαζόμενους και που με κάθε ευκαιρία η Δημοτική αρχή αυτοθαυμάζεται για τα αποτελέσματα τους.

Σε ανακολουθία της συμφωνίας για την οποία είχε δεσμευτεί ο ίδιος ο κ. Ανδρέας Κονδύλης, μετά από παρέμβαση Μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. και του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Αλίμου στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2018, απέφυγε με διάφορους τακτικισμούς την συνάντηση και συζήτηση του θέματος με τους εκπρόσωπους των εργαζομένων.

Εντελώς προσχηματικά όμως και προσπαθώντας να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, καλεί σε συνάντηση την Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. και τον Σύλλογο Εργαζομένων του Δήμου την Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου 2018, λίγες μόλις ώρες πριν την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στην οποία επαναφέρει το θέμα της ιδιωτικοποίησης της καθαριότητας.

Ακόμα και αυτήν την προσχηματική πρόσκληση σε συνάντηση, η Εκτελεστική Επιτροπή μαζί με τα Μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων είναι διατεθειμένη να την αποδεχθεί, αλλά να είναι σίγουρος ο Δήμαρχος ότι τα Μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής και οι εργαζόμενοι δεν θα τον ακολουθήσουν στα παιχνίδια που κατασκευάζει προκειμένου να εξυπηρετήσει τους σκοπούς του και δεν είναι άλλοι από την εξυπηρέτηση των εργολαβικών συμφερόντων, ιδιωτικοποιώντας την υπηρεσία καθαριότητας σε βάρος του Δήμου, των Δημοτών και των εργαζομένων.

Για την αποτροπή κάθε μορφής ιδιωτικοποίησης της υπηρεσίας καθαριότητας, η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. στηρίζει τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων του Δήμου Αλίμου και αποφάσισε για τη ΔΕΥΤΕΡΑ 5 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2018:

- Στάση Εργασίας για όλους τους εργαζόμενους των Δήμων του Λεκανοπεδίου της Αττικής από την έναρξη του ωραρίου μέχρι τις 10:00 το πρωί και
- Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας των εργαζομένων στις 7:30 το απόγευμα της ίδιας ημέρας στην Αίθουσα Συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Αλίμου (οδός Φαν Βάικ και Λεωφ. Ποσειδώνος – Αίθουσα Βασίλη Κατσή).

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. και οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση δηλώνουμε αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε τον Δημόσιο και Κοινωνικό χαρακτήρα των υπηρεσιών των Δήμων προς όφελος των Δημοτών καθώς και το δικαίωμα όλων στην μόνιμη και σταθερή εργασία.

Καλούμε τον Δήμαρχο Αλίμου κ. Ανδρέα Κονδύλη να σταματήσει κάθε προσπάθεια εκχώρησης αρμοδιοτήτων των υπηρεσιών του Δήμου σε εργολάβους και σε συνεργασία με τον Σύλλογο Εργαζομένων Δήμου Αλίμου και τους εργαζόμενους να βρουν λύση στα όποια τυχόν προβλήματα δημιουργούνται στην λειτουργία των υπηρεσιών του Δήμου.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: ΠΟΕ - ΟΤΑ: Παναττική στάση εργασίας και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον δήμο Αλίμου Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">