ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Η ομιλία του Μίκη Θεοδωράκη στο Σύνταγμα ( VIDEO)


Η ομιλία που εκφώνησε ο Μίκης Θεοδωράκης το μεσημέρι στο Σύνταγμα

Ο μουσικοσυνθέτης τόνισε ότι όταν υπερασπίζεται κανείς τα δίκαια της πατρίδας του και του λαού του δεν είναι εθνικισμός, αλλά πατριωτισμός.

« Όταν υπερασπίζεται κανείς τα δίκαια της πατρίδας του και του Λαού του, αυτό δεν είναι εθνικισμός, είναι πατριωτισμός.

Και η Ελλάδα σήμερα, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, έχει ανάγκη από πατριώτες. Οι Έλληνες σήμερα ενωμένοι δίνουν όλοι μαζί την απάντηση από την πλατεία Συντάγματος: Η Μακεδονία είναι μία και ήταν, είναι και θα είναι πάντα Ελληνική ».


« Για μας η θέση του Ελληνικού Λαού στο συγκεκριμένο θέμα είναι αρκετά σαφής, σταθερή και αυτονόητη, που δεν χρειάζεται Δημοψήφισμα. 

Εάν όμως κάποια Κυβέρνηση διανοηθεί να βάλει την υπογραφή της χώρας μας σε οποιαδήποτε ονομασία, απλή ή σύνθετη, που θα περιέχει το όνομα «Μακεδονία», δεν υπάρχει αμφιβολία ότι είναι υποχρεωμένη να ρωτήσει πρώτα τον Ελληνικό Λαό. 

Στην περίπτωση αυτή το Δημοψήφισμα είναι απαραίτητο. Γιατί μόνο οι Έλληνες πολίτες έχουν το δικαίωμα για μια τέτοια απόφαση. Εμείς, οι Έλληνες πολίτες που δεν δεχόμαστε να είμαστε παθητικοί παρατηρητές, την ώρα που η χώρα μας βρίσκεται μπροστά σε τόσα κρίσιμα προβλήματα, ικανά να μας επηρεάσουν για πολλές δεκαετίες. 

Στην περίπτωση αυτή λοιπόν που η Κυβέρνηση θα τολμήσει να βάλει μια τέτοια υπογραφή, απευθύνω έκκληση σε όλους τους Βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου που έχουν το δικαίωμα να ζητήσουν την διενέργεια Δημοψηφίσματος γι' αυτό το εθνικής σημασίας θέμα, να προκαλέσουν την σχετική συζήτηση στη Βουλή και να υπερψηφίσουν το σχετικό αίτημα. 

Όπως ανέφερε ο Μίκης η σύνθετη ονομασία είναι κουτοπονηριές, οι οποίες απευθύνονται σε ηλίθιους και γονατισμένους.

Βεβαίως είμαστε πάντα ένας φιλειρηνικός λαός που επιθυμεί την ειρηνική και φιλική συνύπαρξή του με τους γειτονικούς του λαούς. 

Παράλληλα θα πρέπει όμως να γνωρίζουμε ότι από την άλλη μεριά υπάρχει ένα βαθύ κράτος που συνωμοτεί με άλλες διεθνείς δυνάμεις εναντίον της ακεραιότητας της χώρας μας.  

Και γι' αυτόν τον λόγο θα πρέπει να μην έχουμε αυταπάτες και να παίρνουμε όλα τα μέτρα που θα εξασφαλίσουν την άμυνα της χώρας μας.   Εδώ θα πρέπει να προσθέσω ότι αυτή η κατάσταση της συνέχισης του status quo και της ειρηνικής συνύπαρξης πρέπει να θεωρηθεί ως η τελευταία υποχώρηση που κάνουμε μπροστά στην αδήριτη πραγματικότητα. Στην ουσία εμείς δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα.   

Το γεγονός ότι υπάρχουν χώρες που αναγνώρισαν τα Σκόπια με το όνομα «Μακεδονία» παραβλέποντας ότι έτσι γελοιοποιούνται μπροστά στην Ιστορία, δεν νομίζω ότι μας αφορά, αφού η δική μας απόφαση και μόνο είναι που θα νομιμοποιήσει ιστορικά και θα κρίνει τελεσίδικα το θέμα αυτό.   

Γιατί μόνο εμείς οι Έλληνες μπορούμε να δώσουμε ή να μη δώσουμε το δικαίωμα στους Σκοπιανούς να οικειοποιούνται στο μέλλον μέσω του ονόματος Μακεδονία ένα αναπόσπαστο από κάθε άποψη, ιστορική και πολιτισμική, τμήμα του Ελληνισμού. 

Για να το πω πιο απλά ώστε να γίνω κατανοητός, χρειάζεται η βούλα της Ελλάδας για να θεωρηθούν γνήσιοι Μακεδόνες και όχι χάρτινοι και νόθοι όπως είναι σήμερα ».

Επισημάνσεις του ''Γ'': Η εκφορά άποψης για το οποιοδήποτε ζήτημα προϋποθέτει να έχεις ακούσει προσεκτικά, και να έχεις αναλύσει όσα ειπώθηκαν.

Όσα ειπώθηκαν από τη πλευρά του Μίκη Θεοδωράκη, αναφορικά με το Μακεδονικό, επιθυμούμε να έρθει να τα πει και στους Γλυφαδιώτες στις δημοτικές εκλογές του 2019.

Να αναφέρει τα ίδια πράγματα προσαρμοσμένα στις ανάγκες και απαιτήσεις ενός δήμου, ο οποίος όπως γνωρίζουμε από την Ιστορία μας, ο δήμος είναι η κοιτίδα της Δημοκρατίας.

Τονίζουμε ότι επί αρκετές δεκαετίες ''εξωθεσμικοί'' παράγοντες καθώς και κέντρα, καθορίζουν ποιοι θα είναι οι διοικούντες, όπως και πως θα καλύπτονται τα συμφέροντα, τόσο τα δικά τους, όπως και τα κομματικά τους, καθώς και των ημετέρων τους, κόντρα στα συμφέροντα των αυτοχθόνων του δήμου.

Η Γλυφάδα είναι ένας δήμος, ο οποίος υπήρχε από την αρχαιότητα ως δήμος Αιξωνής, και επί πολλές δεκαετίες γίνεται βορά στα συμφέροντα αστικών κομμάτων, καθώς και ολιγαρχών καναλαρχών υποστηρικτών τους,  τα οποία προσφάτως βαφτίστηκαν ''Η ΓΛΥΦΑΔΑ ΜΑΣ'' υποσχόμενοι το δήμο όλων των δημοτών, ενώ ευημερούν αποκλειστικά οι ημέτεροι και οι ''κολλητοί'' τους εντός και εκτός δήμου. 

ΓΛΥΦΑΔΑ FM 1977 - 2005 ΚΑΤΑΧΡΗΣΤΙΚΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ & ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ

      ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΓΛΥΦΑΔΑ 2019

* Ο ανεξάρτητος, έστω και λίγο καθυστερημένα, έβαλε την ομιλία του Μίκη Θεοδωράκη, οι αμειβόμενοι του δήμου την έβαλαν ;

* Η πραγματικότητα είναι ότι ο κ.Μητσοτάκης ποτέ δεν θεώρησε πατρίδα του τη Γλυφάδα, έστω και αν διέθετε μια οικία στην οποία κατοικούσε ως πρωθυπουργός, βουλευτής, και πρόεδρος της ΝΔ, και αποδεικνύεται, διότι επέστρεψε στην Κρήτη και απο εκεί αποδήμησε, σε εμάς όμως στέρησε μια άδεια σε Γλυφάδα και νοτιοανατολικά προάστια, και μας κατέστρεψε τη μετεξέλιξη, τόσο ο ίδιος όσο και το κόμμα του. 

Τι σημαίνει η ''άδεια'' όταν επί δεκαετίες τα εθνικά κανάλια λειτουργούν χωρίς άδειες ; Όσοι διαθέτουν επάρκεια νοημοσύνης αντιλαμβάνονται.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Η ομιλία του Μίκη Θεοδωράκη στο Σύνταγμα ( VIDEO) Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb