ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Σύσταση προανακριτικής επιτροπής για την υπόθεση Novartis

Μετά την Καθαρά Δευτέρα προσδιόρισε τη σύσταση της προανακριτικής επιτροπής για την υπόθεση της Novartis, ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης. 

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής ασκεί έντονη κριτική για τις αναφορές της αντιπολίτευσης που ζητά να «βγουν οι κουκούλες» από τους προστατευόμενους μάρτυρες, χαρακτηρίζοντας τις «νομικά απαράδεκτες και ηθικά ανέντιμες». 

Σημειώνει ότι για να χαρακτηριστεί ένας μάρτυρας προστατευόμενος πρέπει να το προβλέπει ο νόμος και να υπάρχει απόφαση του αρμόδιου εισαγγελέα. Υποστηρίζει ότι τέτοιοι χαρακτηρισμοί εκφέρονται από την αντιπολίτευση με στόχο τον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης και τη συκοφάντηση της εισαγγελικής έρευνας.

Αύριο η συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖA.

Η έκτακτη διάσκεψη των προέδρων θα έχει ως αντικείμενο να οριστεί συγκεκριμένη ημερομηνία όπου θα συζητηθεί στη Βουλή η πρόταση των 30 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να συσταθεί προανακριτική επιτροπή για το σκάνδαλο που ταράζει τις τελευταίες ημέρες το πολιτικό σκηνικό.

Μιλώντας στον Αθήνα 9,84 ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης διευκρίνισε ότι όσον αφορά στο αδίκημα για ξέπλυμα μαύρου χρήματος δεν τίθεται θέμα παραγραφής. Ως προς το αδίκημα της δωροληψίας, είπε ότι υπάρχουν διάφορες νομικές απόψεις, που λένε ότι δεν υπόκειται σε παραγραφή. Αναφορικά με τους προστατευόμενους μάρτυρες, είπε ότι θα κληθούν να καταθέσουν, τηρώντας όλες τις προϋποθέσεις ως προς την προστασία τους.

Το μεσημέρι της Παρασκευής ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος ανακοίνωσε την απόφαση της κυβέρνησης να ζητήσει τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής για την υπόθεση Novartis.

«Η βούληση του Πρωθυπουργού και προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, έτσι όπως διαμορφώθηκε μετά τις διαβουλεύσεις των τελευταίων ημερών, είναι να προτείνει στην Κ.Ο. τη συγκρότηση προανακριτικής επιτροπής στη Βουλή για όλα τα πολιτικά πρόσωπα που αναφέρονται στην δικογραφία» ανέφερε στην εισαγωγική του τοποθέτηση κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε ότι «η προανακριτική επιτροπή την οποία προτείνουμε θα κρίνει τα πραγματικά και νομικά ζητήματα για το αν μπορεί να στοιχειοθετήσει επαρκείς ενδείξεις των προσώπων που εμπλέκονται».

Στην επόμενη φάση με τη σύσταση προανακριτικής για όλα τα πολιτικά πρόσωπα που αναφέρονται στη δικογραφία, περνά πλέον η υπόθεση Novartis. Τη Δευτέρα, όπως γνωστοποίησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, τη σχετική πρόταση θα κάνει ο πρωθυπουργός στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ. Ήδη θετικά έχουν τοποθετηθεί ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι και Ένωση Κεντρώων.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Σύσταση προανακριτικής επιτροπής για την υπόθεση Novartis Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">