ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Συμμέτοχη του υφυπουργού εξωτερικών Τέρενς Κουίκ σε πολυμερείς διεθνείς διάσκεψεις στη Ρώμη

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Τέρενς Κουίκ βρίσκεται σήμερα στη Ρώμη, για να συμμετάσχει σε δύο πολυμερείς υπουργικές διασκέψεις.

Σε έκτακτη υπουργική συνάντηση του ΥΦΥΠΕΞ Τ.Κουίκ με τον πρωθυπουργό της Παλαιστινιακής Αρχής, Rami Hamdallah στη Ρώμη του εξέφρασε ευχαριστίες για την ανακοίνωση του υπουργείου εξωτερικών () με την οποία καταδικάζει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την πρόσφατη εναντίον του τρομοκρατική επίθεση στη Λωρίδα Γάζας.

Ειδικότερα, η Διάσκεψη για την υποστήριξη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Δυνάμεων Εσωτερικής Ασφάλειας του Λιβάνου συγκαλείται στο πλαίσιο της Διεθνούς Ομάδας Υποστήριξης του Λιβάνου (International Support Group for Lebanon) και θα πραγματοποιηθεί υπό την Προεδρία της Ιταλίας, του Λιβάνου και των Ηνωμένων Εθνών.

Επίσης, στη Ρώμη έχει προγραμματιστεί να λάβει χώρα έκτακτη Υπουργική Διάσκεψη Δωρητών για την UNRWA (United Nations Relief and Works Agency for Palestine Refugees in the Near East), κατόπιν σχετικής πρωτοβουλίας των Υπουργών Εξωτερικών Ιορδανίας, Σουηδίας και Αιγύπτου.

Τέλος, με αφορμή την επίσκεψή του στη Ρώμη, ο κ. Υφυπουργός θα συναντηθεί με εκπροσώπους της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων και Αδελφοτήτων Ιταλίας.

Η Ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών για την τρομοκρατική επίθεση σε βάρος του Πρωθυπουργού της Παλαιστινιακής Αρχής, Rami Hamdallah, στη Λωρίδα της Γάζας

Καταδικάζουμε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την τρομοκρατική επίθεση σε βάρος του Πρωθυπουργού της Παλαιστινιακής Αρχής, Rami Hamdallah, και της αυτοκινητοπομπής του, στη Λωρίδα της Γάζας.

Ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες και εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στο φίλο παλαιστινιακό λαό.

Η Ελλάδα στηρίζει τις προσπάθειες ενδο-παλαιστινιακής συμφιλίωσης και την επιστροφή των νόμιμων παλαιστινιακών θεσμών στη Λωρίδα της Γάζας.

Σημείωση του ''Γ'': Εμάς δεν μας ενημερώσατε κ. υπουργέ ότι θα πάτε στην Ιταλία , διότι έπρεπε να βρισκόμαστε και εμείς ώστε να ολοκληρώσουμε την μετάβαση στην Ψηφιακή εποχή την οποία μεθοδεύει ο Νίκος Παππάς χωρίς τη δική μας συμμετοχή.




  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Συμμέτοχη του υφυπουργού εξωτερικών Τέρενς Κουίκ σε πολυμερείς διεθνείς διάσκεψεις στη Ρώμη Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">