ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Δυνατή Γλυφάδα: Πρέπει να επανεκτιμηθεί η κατάργηση του Β΄ Αστυνομικού Τμήματος Γλυφάδας


Από τις 2 Μαρτίου το τμήμα της οδού Βορείου Ηπείρου καταργείται και παύει να λειτουργεί καθώς συγχωνεύεται με το Α΄Τμήμα Γλυφάδας της οδού Δούσμανη.

Σύμφωνα με το αρχηγείο η συγχώνευση του τμήματος της Γλυφάδας πραγματοποιείται στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης των υπηρεσιών καθώς ήταν τμήμα Τάξης και όχι Ασφαλείας.

Από τη πλευρά των αστυνομικών φέρεται να λέγεται «θα έπρεπε να λειτουργεί», καθώς όπως χαρακτηριστικά λένε, «το κλείσιμο ενός ακόμη τμήματος προκαλεί ανησυχία στους πολίτες».

Δυνατή Γλυφάδα: Πρέπει να επανεκτιμηθεί η κατάργηση του Β΄ Αστυνομικού Τμήματος Γλυφάδας

Η κατάργηση του Β΄ Αστυνομικού Τμήματος Γλυφάδας στην Τερψιθέα, καθώς και η μεταφορά της Διεύθυνσης Νοτιοανατολικής Αττικής εκτός Γλυφάδας, δημιουργούν τεράστια προβλήματα ασφάλειας, σε μια περιοχή της πόλης μας 60.000 κατοίκων.

Θεωρούμε ότι μια τέτοια ενέργεια είναι σε λάθος κατεύθυνση και πρέπει να επανεκτιμηθεί.

Η απάντησή μας στην ''δυνατή γλυφάδα''

Επισήμανση του ''Γ'': Προσωπικά από το 1999 της αναίτιας δίωξης - κατάσχεσης σε βάρος μας, και μετέπειτα , θεωρούμε ότι το κατά τόπους Α/Τ υφίσταται ώστε να προετοιμάσει την επόμενη δίωξη - κατάσχεση.

Πρέπει να τονιστεί και το θεάρεστο έργο ορισμένων αστυνομικών οι οποίοι διατέλεσαν στο εν λόγω Α/Τ, οι οποίοι όταν πήγαμε να προασπιστούμε ένα συμπολίτη μας , τον οποίο έσερναν ως σακί πατάτες , κατόπιν εισαγγελικής εντολής του συμμετέχοντος δικαστικού στην δίωξη - κατάσχεση σε βάρος μας το 1999, την οποία είχε καλέσει τέως δήμαρχος, δεχτήκαμε άγριο ξυλοδαρμό, βίαια προσαγωγή, και εν συνεχεία δικαστήκαμε δυο φορές για το ίδιο ''αδίκημα'', με στημένες κατηγορίες. 

Ο ίδιος εισαγγελέας που συμμετείχε στην δίωξη - κατάσχεση σε βάρος μας του τοπικού Ρ/Σ ''ΓΛΥΦΑΔΑ FM'', το 1999, είχε ενεργοποιηθεί τηλεφωνικά επί διοικήσεως Στυλιανού Σφακιανάκη να δώσει εντολή για την προσαγωγή συμπολίτη μας σε ψυχιατρικό ίδρυμα διότι ήταν άστεγος ! Το 1999 καθίσταται σαφές ποιοι τον είχαν ενεργοποιήσει.

Είναι αυταπόδεικτο ότι ο άστεγος που προσήχθη βιαίως σε Ψυχιατρική κλινική, έπειτα από την εντολή δημάρχου, και διαταγή δικαστικού λειτουργού , δεν ήταν τρελός διότι σήμερα εργάζεται , ενώ οι συμμετέχοντες κατέστρεψαν καθολικά τη δική μας μετεξέλιξη και ζωή. 

Η αντίδρασή μας στις ενέργειες που μεθόδευσαν δήμος , δικαιοσύνη, και τοπικό Α/Τ, ήταν δικαιολογημένη , διότι έβαλαν κατά ενός ταλαιπωρημένου ανθρώπου αντί να τον συνδράμουν ως δήμος, και τουλάχιστον στον συγκεκριμένο τομέα έχουν τα πρωτεία.

Ο κ. Σαββαίδης ο οποίος χρησιμοποιήθηκε επανειλημμένα από δημάρχους , πολιτικούς, κ.α. , ως δικαστικός λειτουργός , θεωρούμε ότι δύναται να κρίνει επαρκώς, όπως και πλειάδα άλλων.

NOMOΣ ΥΠ’ΑΡΙΘ. 3463 Κύρωση του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων

Άρθρο 187 Εκποίηση οικοπέδων σε άστεγους δημότες 

1. Οι Δήμοι και οι Κοινότητες μπορούν με απόφαση που λαμβάνεται με την απόλυτη πλειοψηφία των μελών του συμβουλίου τους να εκποιούν απευθείας οικόπεδά τους σε άστεγους και οικονομικά αδύνατους δημότες, κατά προτίμηση εκείνους που κατοικούν στο Δήμο ή την Κοινότητα. Με άλλη απόφαση του δημοτικού ή του κοινοτικού συμβουλίου καθορίζονται οι κατηγορίες των δικαιούχων, σύμφωνα με κριτήρια, όπως το ύψος του ετήσιου εισοδήματος, ο αριθμός των ανήλικων τέκνων, η κατάσταση της υγείας των μελών της οικογένειας, οι καταστροφές από θεομηνίες κ.λπ.. Η επιλογή των δικαιούχων και η παραχώρηση των οικοπέδων γίνεται με απόφαση του δημοτικού ή του κοινοτικού συμβουλίου. Αν οι δικαιούχοι που πληρούν τις ίδιες προϋποθέσεις είναι περισσότεροι γίνεται δημόσια κλήρωση μεταξύ αυτών. 

Ν 4052/2012 (ΦΕΚ Α΄41/01/03/2012)

Άρθρο 29 Ορισμός αστέγου 1. Αναγνωρίζονται οι άστεγοι ως ευπαθής κοινωνική ομάδα, στην οποία παρέχεται κοινωνική προστασία. Ως άστεγοι ορίζονται όλα τα άτομα που διαμένουν νόμιμα στη χώρα, τα οποία στερούνται πρόσβασης ή έχουν επισφαλή πρόσβαση σε επαρκή ιδιόκτητη, ενοικιαζόμενη ή παραχωρημένη κατοικία που πληροί τις αναγκαίες τεχνικές προδιαγραφές και διαθέτει τις βασικές υπηρεσίες ύδρευσης και ηλεκτροδότησης. 

Δυο όψεις επί του ιδίου.  Ελπίζουμε να έχετε τη δυνατότητα να κρίνετε τα πεπραγμένα του τέως δημάρχου Σ. Σφακιανάκη και νυν συνεργάτη του σημερινού δημάρχου Γ. Παπανικολάου, των κατοίκων, και της πολιτείας.

Ένα Α/Τ είτε βρίσκεται στην Άνω Γλυφάδα, είτε στη παραλία, η λειτουργία του δεν αλλοιώνεται. Εμείς τονίζουμε: Tο δημαρχείο Γλυφάδας βρίσκεται στην άνω Γλυφάδα ; 

Σαφώς το σκεπτικό των αρμοδίων δεν έχει κάποια σχέση με τα προαναφερόμενα, διότι γίνετε αναδιάρθρωση των υπηρεσιών.

* Προσωπικά μας θλίβει αφάνταστα , πολλά χρόνια, που ένας χώρος στην περιοχή μας, ο οποίος λειτουργούσε ως ''εργοστάσιο'' παρέχοντας εργασία σε συμπολίτες μας , και κατασκευάζοντας κάτι Ελληνικό , κατέληξε από τις πολιτικές ορισμένων σε Α/Τ. 

Είναι αλήθεια ότι στα χρόνια διακυβέρνησης ΝΔ & ΠΑΣΟΚ, έβαλαν λουκέτο αρκετά τοπικά εργοστάσια - βιοτεχνίες , κυρίως όσα είχαν έδρα την Άνω Γλυφάδα. Ο τοπικός πληθυσμός αυξημένος κατά αρκετές χιλιάδες κατοίκους, ενώ οι θέσεις εργασίας στη περιοχή της άνω Γλυφάδας ελάχιστες. 

* Ουσιαστικά το εν λόγω κτίριο στον οποίο στεγαζόταν το Α/Τ Τερψιθέας πρέπει να μεριμνήσει το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής ώστε να γίνει επίσημα θυγατρική της Ε.Ρ.Τ στα Νότια προάστια Αττικής, και η δημόσια ραδιοτηλεόραση να έχει μια βάση στο άλλο μισό του νομού, ώστε οι εργαζόμενοι να βρίσκονται κοντά στις περιοχές μας, στις πόλεις των νοτίων προαστίων, και επιτέλους να πληρωθεί ο αγώνας μας για μια δημόσια δομή στα νότια προάστια.

Το ανταποδοτικό τέλος επαρκεί και με το παραπάνω. Η Ε.Ρ.Τ , η οποία διαθέτει δεκάδες σταθμούς σε ολόκληρη τη χώρα , επί δεκαετίες δεν είχε κάλυψη ραδιοφωνικά αρκετών περιοχών στα νότια προάστια , και κυρίως στην Άνω Γλυφάδα. 

Επί δεκαετίες λειτουργίας της τα ραδιοφωνικά προγράμματα στα FM δεν ακούγονταν στις συνοικίες και τις γειτονιές μας. Σαφώς η κατάσταση θα αλλάξει με τη Ψηφιακή Ραδιοφωνία , και θα δοθεί η δυνατότητα να ακούγονται μέσω του παρόχου ο οποίος θα λειτουργήσει αναμεταδότες από την περιοχή της Αίγινας. 

Γιατί αναμεταδότες στην Αίγινα , σε μια περιοχή χαμηλού ύψους και αρχαιολογικών χώρων, και όχι ο Υμηττός της Γλυφάδας και των Νοτίων προαστίων ο οποίος φιλοξενεί τις τηλεπικοινωνιακές δομές του Ο.Τ.Ε ;
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Δυνατή Γλυφάδα: Πρέπει να επανεκτιμηθεί η κατάργηση του Β΄ Αστυνομικού Τμήματος Γλυφάδας Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">