ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Γλυφάδα: Η πανηγυρική αθώωση για τα οικόπεδα Παπαδημητρίου

Όπως αναφέρουν από την ''δυνατή γλυφάδα'' του επί τέσσερα χρόνια παρανομούντα κατά των σύννομων αιτήσεών μας στο Δήμο Γλυφάδας, Κώστα Κόκκορη, ο οποίος ήδη έχει καταδικαστεί με δυο χρόνια φυλάκιση και στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων, υπήρξε πανηγυρική αθώωση για τα οικόπεδα Παπαδημητρίου.

Το δελτίο τύπου, το  ανάρτησε αποκλειστικά το εξαγορασμένο παπαγαλάκι της διοικήσεως Παπανικολάου, ο οποίος διατελούσε και εξαγορασμένος επί της διοικήσεως Κόκκορη.

Όπως αναφέρει το δελτίο τύπου '' πανηγυρική αθώωση για τα οικόπεδα Παπαδημητρίου ''

Σήμερα, 13 Απριλίου 2018, στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, έληξε η υπόθεση της αγοράς των οικοπέδων Παπαδημητρίου, όπου κατηγορούνταν ο πρώην Δήμαρχος Γλυφάδας Κώστας Κόκκορης και 27 Δημοτικοί Σύμβουλοι, με την πανηγυρική τους αθώωση.

Όσοι σκοτεινοί κύκλοι προσπάθησαν να σπιλώσουν το ήθος και την εντιμότητα του τότε Δημοτικού Συμβουλίου, για μια απόφαση που αποδίδει δύο μεγάλες πλατείες στο λαό της Γλυφάδας, έπεσαν στο κενό.

Η αλήθεια έλαμψε και το δίκιο κυριάρχησε''

Επισημάνσεις του ''ΓΛΥΦΑΔΑ WEB'': Οφείλουμε να αναφέρουμε , διότι ποτέ δεν υπήρξαμε ''σκοτεινοί κύκλοι'' , άλλωστε ήταν ο βασικός λόγος που δεν αδειοδοτηθήκαμε έπειτα από σύννομες αιτήσεις - παράβολα για τοπικούς σταθμούς στο Δήμο Γλυφάδας , και διωχθήκαμε συστηματικά με σειρά κατασχέσεων, σε περιόδους καθολικής κλεπτοκρατίας , καθώς και διαφθοράς σε επίπεδο δικαιοσύνης , πολιτικής , και οικονομικών παραγόντων με offshore εταιρειών ξεπλύματος μαύρου χρήματος, και σαφώς δεν είμαστε ένας από τους μηνυτές αυτής της υποθέσεως, ότι εμείς δεν έχουμε πεισθεί από την απόφαση των δικαστών.

Συγκεκριμένα, για πρώτη φορά σε παρακολούθηση δίκης είδαμε και ακούσαμε εισαγγελικό λειτουργό ο οποίος διατελούσε συνήγορος υπεράσπισης των κατηγορουμένων , και μάλιστα σε αναβαθμισμένο επίπεδο έναντι των δικηγόρων υπεράσπισης των κατηγορουμένων.

Πριν την αγόρευση των δικηγόρων υπεράσπισης των κατηγορουμένων, είχε προηγηθεί ο εισαγγελέας της έδρας ως ο καλύτερος  συνήγορος υπεράσπισης τους !

Μας προκάλεσε ιδιαίτερη εντύπωση η αιτιολόγηση χωρίς αναφορά των νόμων και των διατάξεων της απλοϊκής προσεγγίσεως του εισαγγελέως , αναφορικά με μια πολύπλοκη δίκη με δεκάδες εμπλεκόμενους.

Το αδιάψευστο γεγονός ο εισαγγελέας της έδρας να δίνει γραμμή στο σύνολο της συνθέσεως του δικαστηρίου , ότι δεν είναι εφικτό να γνωρίζουμε ποιο θα ήταν το τίμημα της αναγκαστικής απαλλοτριώσεως , αντί των 1290 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο, αναφορικά με την αγορά των δυο οικοπέδων στην οποία προέβησαν οι αιρετοί , κατάμαρτυρά ευτελές επίπεδο δικαιοσύνης.

Να αναφέρουμε ότι το 1967 τελέστηκε αναγκαστική απαλλοτρίωση σε εκατοντάδες οικόπεδα - οικίες της συνοικίας Βοσπόρου Γλυφάδας , εντός του αεροδρομίου του Ελληνικού ,  και το τίμημα ήταν εξευτελιστικά χαμηλό.

Η αιτιολόγηση Κούγια για την αναγκαιότητα και την σημαντικότητα της αγοράς από τον Δήμο Γλυφάδας των δυο οικοπέδων Παπαδημητρίου , σε μια περιοχή όπως ανέφερε μεγάλης αντικειμενικής αξίας , δεδομένου ότι στο Ελληνικό θα γίνει ανάπτυξη από τον Λάτση , καθώς και οι ενέργειες του εισαγγελέως , εγείρουν σημαντικά ερωτήματα.

1) Δεδομένου ότι η λειτουργία αεροδρομίου έχει πάψει πριν από πολλά χρόνια , οι κύριοι αιρετοί του δήμου Γλυφάδας οι οποίοι πανηγυρίζουν ,  μπορούν να αιτιολογήσουν γιατί δεν ενήργησαν αξιώνοντας την επιστροφή των περιουσιακών στοιχείων εκατοντάδων οικογενειών Γλυφάδας , και νοτίων προαστίων , στον δήμο για όλους τους δημότες , αντί να καταλήξουν σε ένα Ιδιώτη ;

2) Είναι γνωστό σε τοπικό επίπεδο ποιο είναι το Ιστορικό της πόλεως που ονομάζεται ΓΛΥΦΑΔΑ , η οποία εξ' ολοκλήρου αποτελεί ληστεμένη δημόσια δασική έκταση, την οποία με καταπάτηση και πλαστογραφίες οικιοποιήθηκαν πολιτικοί και ιδιώτες.

3) Τα εν λόγω οικόπεδα , της οικογενείας Παπαδημητρίου , ήταν σε ένα ανάλογο καθεστώς με τα απαλλοτριωμένα οικόπεδα εκατοντάδων οικογενειών του Βοσπόρου Γλυφάδας , για τα οποία δεν έχουμε διαπιστώσει ποιο είναι το επίπεδο Ελληνικής Δικαιοσύνης.

Τέλος , εμείς προσωπικά ενόψει όσων σχεδιάζονται στο Ελληνικό, και με συμμετοχή των Ελλήνων δικαστών, ( ΣτΕ), θα προσφύγουμε στους ίδιους δικαστές , τους Έλληνες δικαστές , για τα απαλλοτριωμένα εκατοντάδες οικόπεδα της συνοικίας Βοσπόρου Γλυφάδας, τα οποία απαλλοτριώθηκαν σε εξευτελιστική τιμή το τ.μ επί χούντας , αξιώνοντας το ανάλογο πλαίσιο - απόφαση , με την απ΄ευθείας αγορά με 1290 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο.

Η Ελληνική Δικαιοσύνη οφείλει σεβασμό στο Ελληνικό Σύνταγμα, αντί να δημιουργεί προνομιούχους Παπαδημητρίου και Λάτσηδες.

Καλούμε τους αρμόδιους υπουργούς Δικαιοσύνης να τελεστεί αναψηλάφηση της δίκης , διότι η στάση του κ. εισαγγελέως ήταν πρωτοφανής για τα χρονικά της Ελληνικής Δικαιοσύνης.

Γιάννης Κουροδμένος
glyfadaweb@gmail.com

Υ.Γ.: Ο κ. Κόκκορης διέπεται από ένα επίπεδο ''δικαίου και ήθους'', ώστε τον συνυποψήφιό του για το χρίσμα στις δημοτικές εκλογές του 2010, τον ''πέταξε'' στα αζήτητα , ενώ η συμμετοχή της θυγατέρας Παπαδημητρίου ήταν δεδομένη στις δημοτικές εκλογές , και διετέλεσε αντιδήμαρχος Οικονομικών του δήμου Γλυφάδας. Το ζήτημα Παπαδημητρίου έληξε με τα χρήματα τα οποία παρείχαμε επί δεκαετίες με το πρασινόσημο, ενώ όσους θέσπισαν το πρασινόσημο ο Α. Κούγιας για λογαριασμό του Κ.Κόκκορη τους αποκάλεσε εντός της δικαστικής αιθούσης αποτυχημένους και γραφικούς !! Εύγε .

Σημειώσεις: Η εν λόγω εκτίμηση και αγορά των οικοπέδων Παπαδημητρίου έγινε από τον Κ. Κόκκορη σε μια περίοδο βαθιάς οικονομικής ύφεσης για τη χώρα, κατά την οποία κανείς κάτοικος Γλυφάδας δεν πωλούσε ακίνητα - οικόπεδα , διότι όπως ανέφεραν θα έχαναν το 70 % της αξίας των. Αναφερόμαστε στην συμφέρουσα αγορά για τον δήμο Γλυφάδας με 1290 το τ.μ., για την ''κατασκευή πλατειών''.

Πείθει το επιχείρημα πλατεία για όλους , όταν επί δεκαετίες όλες οι δημοτικές αρχές της Γλυφάδας, δήμαρχοι , παρανόμησαν σε σύννομες αιτήσεις για ένα μέσο όλων των δημοτών, ενώ παρανόμως τοποθετούν ημετέρους στο δήμο , είτε τους χρηματίζουν δια της πλαγίας για την προσωπική προβολή τους ; Eνώ προσφύγαμε για τις παρανομίες των δημάρχων στην Δικαιοσύνη  δεν βρέθηκε ούτε ένας εισαγγελικός λειτουργός να επέμβει !


Ανεξάρτητη δικαιοσύνη κατά το δοκούν, καθώς και κακοδιοικήσεις με γνώμονα τα συμφέροντα ημέτερων λειτουργώντας κατά το δοκούν. Το δημοτικό χρήμα , ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ , καταλήγει αποκλειστικά σε ημέτερους και συνεργαζόμενους.

Η κατασκευή πλατειών αποτελεί την κορωνίδα κακοδιοικήσεων επί δεκαετίες αιρετών στους Ο.Τ.Α. Το να επικαλούνται το δημόσιο συμφέρον για πλατείες, ειδικά σήμερα δεν πείθει κανέναν. Οι ''πλατείες για όλους'', και η διαχείριση των χρημάτων του συνόλου κατά το δοκούν από λίγους, και ειδικότερα παρανομώντας κατά των αιτήσεων των δημοτών αποδεικνύει του λόγου το αληθές. Η Γλυφάδα διαθέτει σειρά από εγκαταλελειμμένες πλατείες, σε κακό χάλι, ενώ επικαλούνται την δημιουργία καινούργιων, είτε αναπλάσεων , ώστε να πιστώνεται κάθε πέντε χρόνια το δημοτικό χρήμα σε πλατείες στις οποίες ήδη είχε γίνει ανάπλαση από την προηγούμενη δημοτική αρχή.

* Παρεμπιπτόντως, ενώ για την σοβαρή υπόθεση των οικοπέδων αξίας εκ. ευρώ υπήρξε η υπερασπιστική γραμμή του εισαγγελέως στην διπλανή αίθουσα για υποδεέστερης σπουδαιότητας υπόθεση οι κατηγορούμενοι εισέπραξαν από 17 χρόνια φυλάκιση, και τούτο δε διότι ήταν φτωχοί , και μάλλον ''σκοτεινοί κύκλοι'' .
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Γλυφάδα: Η πανηγυρική αθώωση για τα οικόπεδα Παπαδημητρίου Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">