ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Έφη Αχτσιόγλου: Επίτευξη της ευημερίας για τους πολλούς και όχι για τους λίγους

«Η κοινωνική ατζέντα βρίσκεται πλέον στο επίκεντρο όλων των συζητήσεων στα διεθνή φόρα και διεθνείς Οργανισμοί, όπως ο ΟΟΣΑ, αναγνωρίζουν ως προτεραιότητα τη θέσπιση εγγυήσεων, με στόχο μία ανάπτυξη, χωρίς αποκλεισμούς, με κοινωνική δικαιοσύνη» τόνισε η υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου, στην παρέμβασή της στην Υπουργική Σύνοδο του ΟΟΣΑ για την κοινωνική πολιτική, στο Μόντρεαλ, στην οποία η Ελλάδα κατέχει θέση αντιπροέδρου.

«Η παγκόσμιας κλίμακας οικονομική κρίση οδήγησε σε μεγάλη αύξηση των κοινωνικών ανισοτήτων και αυτό το χάσμα των ανισοτήτων δεν είναι μόνο ένα ηθικό ζήτημα» σημείωσε η κ. Αχτσιόγλου και υπογράμμισε ότι είναι πολύ επιζήμιο για τις βασικές αξίες των σύγχρονων κοινωνιών, για την αλληλεγγύη και την κοινωνική δικαιοσύνη, τους δύο ακρογωνιαίους λίθους της συλλογικής προόδου και της κοινωνικής συνοχής.

Παράλληλα, η υπουργός Εργασίας σημείωσε ότι η επίτευξη της ευημερίας πρέπει να είναι μία διαδικασία που ωφελεί τους πολλούς και όχι τους λίγους. «Και για να προχωρήσουμε προς αυτήν την κατεύθυνση, χρειαζόμαστε μία συνεκτική και βιώσιμη αναπτυξιακή στρατηγική που θα εστιάσει αναμφισβήτητα στην παραγωγή πλούτου, αλλά, ταυτόχρονα, θα τονίσει τις πολιτικές και τα μέσα για τη δίκαιη αναδιανομή του» υπογράμμισε η υπουργός.

«Αυτό μπορεί να επιτευχθεί», διευκρίνισε, «μόνο μέσω πολιτικών που αποσκοπούν στην υποστήριξη του κράτους πρόνοιας και της καθολικής υγειονομικής περίθαλψης, στην ενθάρρυνση της καινοτομίας και των επενδύσεων και, φυσικά, στην προστασία των εργατικών και κοινωνικών δικαιωμάτων. Αυτές είναι οι κύριες προτεραιότητές μας στην Ελλάδα, μία χώρα που θεραπεύει τώρα τις πληγές της από τη λιτότητα και την ύφεση και εφαρμόζει ένα ευρύ πρόγραμμα κοινωνικών μεταρρυθμίσεων, μαζί με την οικονομική ανάκαμψη».

Η κ. Αχτσιόγλου παρουσίασε στη Σύνοδο το ευρύ φάσμα κοινωνικών μεταρρυθμίσεων που υλοποιείται στη χώρα μας από το 2015, με βασικούς άξονες:

  • Την καθολική πρόσβαση στη δωρεάν υγειονομική περίθαλψη, ανεξαρτήτως εισοδήματος, ασφάλισης ή εθνικότητας.
  • Τη συνολική αναδιάρθρωση του δημόσιου συστήματος κοινωνικής ασφάλισης, που το καθιστά μακροπρόθεσμα βιώσιμο.
  • Τις πολιτικές για την καταπολέμηση της παιδικής φτώχειας (βρεφονηπιακοί σταθμοί, ενισχυμένα οικογενειακά επιδόματα, σχολικά γεύματα).
  • Την υποστήριξη των πλέον αδύναμων συμπολιτών μας, μέσω του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ).
  • Την εξάλειψη των διακρίσεων, μέσω της επέκτασης ατομικών δικαιωμάτων και ελευθεριών, όπως η απόδοση της ιθαγένειας στα παιδιά των μεταναστών.

Επίσης, αναφερόμενη στις δράσεις της κυβέρνησης για την καταπολέμηση της υποδηλωμένης και της αδήλωτης εργασίας, σημείωσε ότι η προστασία των εργασιακών δικαιωμάτων και η διατήρηση ενός βιώσιμου δημόσιου συστήματος κοινωνικής ασφάλισης είναι, «κατά τη δική μας οπτική, στόχοι αλληλένδετοι».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Επισήμανση του ''Γ.WEB'': Οτιδήποτε και να θέσουμε δημόσια, για όσα ισχύουν σε βάρος μας επί σειρά ετών, θα θεωρηθεί λαϊκισμός, οπότε το παρακάμπτουμε. 

Μέχρι να επιτευχθεί η ''επίτευξη της ευημερίας για τους πολλούς και όχι για τους λίγους'' εμείς θα θυμίζουμε πόσες ΑΝΑΙΤΙΕΣ διώξεις - κατασχέσεις δεχτήκαμε ως πρωτοπόροι - πρωτεργάτες των FM , καθώς και πόσα χρόνια εργαστήκαμε ώστε οι κόποι μας και τα χρήματά μας να καταλήξουν οφέλη της κομματοκρατίας, και της διαπλοκής μιας χούφτας οικογενειών.

Κυρία Έφη Αχτσιόγλου εμάς δεν μας πείθετε, και σας παραπέμπουμε στο άρθρο - αίτηση που ακολουθεί , ώστε να κρίνετε και η ίδια γιατί δεν μας παρέχουν αριθμό πρωτοκόλλου , και δεν μας απήντησε κανείς από το σύνολο των κυβερνώντων.

Ερώτηση προς το Ελληνικό κοινοβούλιο - Κυβερνητικούς βουλευτές
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Έφη Αχτσιόγλου: Επίτευξη της ευημερίας για τους πολλούς και όχι για τους λίγους Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb