ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Οι δικαστές του ΣτΕ ζητούν την ποινική ευθύνη για την επίθεση του Ρουβίκωνα

Με ανακοίνωσή τους οι δικαστές του ΣτΕ καταδικάζουν την χθεσινή επίθεση που έκανε ο Ρουβίκωνας και άλλες συλλογικότητες στο ανώτατο δικαστήριο σε τρεις παραγράφους.

Με την ανακοίνωση τους, τα μέλη της ένωσης δικαστών του ΣτΕ ζητούν την αποτελεσματική φύλαξη του κτιρίου και τονίζουν ότι όπου υποχωρούν οι θεσμοί, βρίσκει χώρο η βία.

Επίσης, αναφέρονται σε πρωτόγνωρες κοινωνίες αξιώνοντας την ποινική ευθύνη στους αυτουργούς, και τους φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς της ενέργειας αυτής.

Εμείς από τον επανειλημμένα κατασχεμένο ΓΛΥΦΑΔΑ FM και το ΡΑΔΙΟ ΓΛΥΦΑΔΑ,  οι οποίοι δεν λειτουργούν , αν  και καταθέσαμε σύννομα αιτήσεις και παράβολα , μπορούμε να επισημάνουμε αναφορικά με όσα τέθηκαν από τη πλευρά των δικαστών.

Οι δικαστικοί λειτουργοί δεν ανοίγεται διάλογο ούτε κατά τις περιπτώσεις που ορισμένα κέντρα για τους δικούς τους λόγους στρέφονται κατά της δημοκρατίας , και ειδικότερα των τοπικών κοινωνιών.

Είναι σαφές , σύμφωνα με όσα ζήσαμε ειδικότερα τη δεκαετία του 90 και του 2000 όπου τελέστηκαν οι διώξεις - κατασχέσεις σε βάρος μας, ότι ουδείς εκ των συμμετεχόντων, και ειδικότερα των λειτουργών της δικαιοσύνης δεν επιχείρησε να συνομιλήσει έστω και ένα λεπτό μαζί μας πριν προβούν στις διώξεις - κατασχέσεις.

Επίσης, κατά την διάρκεια των δικών αυτών των υποθέσεων, διαπιστώσαμε την μεροληψία σε βάρος μας από τη πλευρά των δικαστών, οι οποίοι όφειλαν να εξετάσουν το γεγονός των αιτήσεων μας για ίδρυση, εγκατάσταση, και λειτουργία, στον αρμόδιο φορέα, καθώς και το γεγονός ότι από τη δική μας πλευρά δεν υπήρξαν ποτέ παρεμβολές και οι ενέργειες εις βάρος μας ήταν μια καλοστημένη προμελετημένη δολοπλοκία η οποία εξυπηρετούσε πολιτικοοικονομικά συμφέροντα.

Έχουν μεσολαβήσει πολλά χρόνια από τις διώξεις - κατασχέσεις, τα ραδιόφωνα κρίθηκαν αντισυνταγματικά από το ΣτΕ , ενώ εμείς δεν λειτουργούμε και δεν έχουμε δικαιωθεί. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Με αφορμή την χθεσινή απογευματινή επίθεση μελών “συλλογικοτήτων” στο κτίριο του Συμβουλίου της Επικρατείας την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη διάσκεψη της Ολομέλειας του Δικαστηρίου, με αποτέλεσμα την πρόκληση υλικών φθορών και τον ελαφρύ τραυματισμό του μοναδικού αστυνομικού φρουρού, η Ένωση Δικαστικών Λειτουργών του Συμβουλίου της Επικρατείας δηλώνει τα εξής:

1. Οι δικαστές δεν ανοίγουμε ποτέ διάλογο με πρόσωπα, τα οποία μετέρχονται βίαια μέσα για να κάμψουν το φρόνημα και να επηρεάσουν την κρίση μας. Ενέργειες, όπως οι χθεσινή, το μόνο που επιτυγχάνουν είναι να μετακυλήσουν στους πολίτες, το συμφέρον των οποίων υποτίθεται ότι εξυπηρετούν, το βάρος για την αποκατάσταση των ζημιών. Η απονομή της δικαιοσύνης προϋποθέτει νηφαλιότητα, ηρεμία και πολιτισμένο διάλογο, με ανταλλαγή επιχειρημάτων και σεβασμό της αντίθετης γνώμης.

2. Πέρα από την αυτονόητη καταδίκη της χθεσινής επίθεσης, απαιτούμε από τα αρμόδια όργανα της Πολιτείας να ενεργήσουν πάραυτα για την αποτελεσματική φύλαξη του κτιρίου και τον εντοπισμό και την απόδοση ποινικής ευθύνης στους αυτουργούς, φυσικούς και ηθικούς, της ενέργειας αυτής, που στρέφεται ευθέως κατά του συνταγματικά και δημοκρατικά κατοχυρωμένου θεσμού της δικαιοσύνης.

3. Οι πολίτες ας αναλογιστούν ότι το κενό που προκύπτει από την υποχώρηση των θεσμών της δημοκρατίας, μεταξύ των οποίων και η δικαιοσύνη, καλύπτει η ωμή βία που παραπέμπει σε πρωτόγονες κοινωνίες.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Οι δικαστές του ΣτΕ ζητούν την ποινική ευθύνη για την επίθεση του Ρουβίκωνα Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">