ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Θεανώ Φωτίου αδικείται κατάφωρα χιλιάδες Έλληνες πολίτες

Την Παρασκευή 25 Μαΐου, θα πραγματοποιηθεί η πληρωμή των δικαιούχων του πανελλαδικού προγράμματος ΚΕΑ (Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης), των οποίων οι αιτήσεις εγκρίθηκαν έως τις 30 Απριλίου 2018, όπως ανακοίνωσε η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου.

Του Γιάννη Κουρδομένου
glyfadaweb@gmail.com

Το ποσό των 63.077.250,94 ευρώ θα καταβληθεί σε 287.021 δικαιούχους και αφορά συνολικά 612.000 άτομα.

Με βασικό δεδομένο συγκεκριμένες κατηγορίες πολιτών , οι οποίοι/ες λαμβάνουν μηνιαίως 700 ευρώ επίδομα , καθώς και ανάλογες συντάξεις , ενώ στον αντίποδα έχουμε πολίτες σε καθεστώς ανεργίας που δεν είναι δικαιούχοι ΚΕΑ θέτουμε στην Υπουργό τα ακόλουθα:

1 ον) Ήδη έχει ενημερωθεί η κυβέρνηση για συγκεκριμένες κατηγορίες πολιτών οι οποίοι αν και άνεργοι, και ειδικότερα άλλες κατηγορίες πληττόμενοι , δεν λαμβάνουν το ΚΕΑ , ενώ στον αντίποδα το παρέχετε σε χιλιάδες άτομα τα οποία απολαμβάνουν επίδομα των 700 ευρώ το μήνα.

2 ον) Ως κυβέρνηση θεωρείται ορθό ένας πολίτης να λαμβάνει 900 ευρώ το μήνα , και ένας άλλος να μην λαμβάνει τίποτα ;

3 ον) Διακηρύσσεται ως κόμμα ότι δεν δέχεστε την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο , και δεδομένου ότι το διακηρύσσεται σας θέτουμε το ερώτημα δημόσια.

Τι ισχύει όταν παρέχεται ΚΕΑ των 200 ευρώ σε χιλιάδες δικαιούχους επιδομάτων της τάξεως των 700 ευρώ το μήνα , ενώ χιλιάδες πολίτες δεν λαμβάνουν απολύτως τίποτα ;

Χιλιάδες άτομα τα οποία λαμβάνουν 700 ευρώ το μήνα επίδομα, τελούν σε καθεστώς ένδειας και τους παρέχετε και τα 200 ευρώ ΚΕΑ ; Αν συνυπολογιστεί ότι ορισμένοι εξ αυτών λαμβάνουν τα 700 ευρώ το μήνα επίδομα, και τα 200 ευρώ ΚΕΑ, και παράλληλα εργάζονται στη ''ζούλα'' με άλλα τόσα χρήματα μηνιαίως , η ακόμα και περισσότερα , ( αδήλωτη εργασία ), αντιλαμβάνεστε τι ισχύει ;

Ορισμένοι εξ' αυτών , σύμφωνα με πληροφορίες μας , εργάζονται σε ελεύθερα επαγγέλματα , ( αδήλωτη εργασία ) , ως μουσικοί , στο μοίρασμα εντύπων , στο κλάδεμα κήπων , περιστασιακά σε οικοδομικές εργασίες , ακόμα και σε παράνομες δραστηριότητες , κ.α., άρα είναι σαφές ,  και έχουμε σειρά από μαρτυρίες συνανθρώπων μας , οι οποίοι δεν λαμβάνουν απολύτως τίποτα , δεν εργάζονται , και πράγματι υποφέρουν.

Σε ενδεχόμενο που δεν μας παρέχετε τεκμηριωμένες απαντήσεις , θα σας επισκεφτούμε στο Υπουργείο ώστε να τις έχουμε. 

Πολλά μικρόφωνα στο Ν.Αττικής, πολλά κανάλια, ραδιόφωνα, όμως σημαντικό το έλλειμμα πραγματικής δημοσιογραφίας. 

Εμείς είχαμε βάλει πλαφόν το 500άρι το μήνα για όλους, αθροιστικά από επιδόματα - παροχές , όχι προνομιούχους των 900 ευρώ το μήνα , και στον αντίποδα χιλιάδες πολίτες στο τίποτα.

Τέλος, από τη περιοχή της Γλυφάδας , έχουμε χαρακτηριστικές περιπτώσεις ατόμων τα οποία φιλοξενούνται σε οικίες συγγενικών τους προσώπων , βρίσκονται σε καθεστώς μακροχρόνιας ανεργίας , ορισμένοι εξ' αυτών παρουσιάζουν και προβλήματα υγείας , και δεν λαμβάνουν επί τέσσερα χρόνια απολύτως τίποτα. 

Ποιος θα βοηθήσει αυτά τα άτομα ; Υπηρεσίες του δήμου γι΄αυτούς τους συμπολίτες μας δεν υπάρχουν , ούτε έχουμε διαπιστώσει το ενδιαφέρον τους επί αρκετά χρόνια.

Ένα μεγαλύτερο κεφάλαιο, το οποίο απαιτείται να επεξηγηθεί επαρκώς: Με την αλλαγή του νόμου , έχουμε περιπτώσεις ατόμων με αιματολογικά προβλήματα , τα οποία σύμφωνα με δήλωση των αρμοδίων των υπηρεσιών του Δήμου Γλυφάδας , δεν εντάσσονται πλέον σε καμία κατηγορία , και αυτό αποτελεί ευθεία προσβολή των δικαιωμάτων ορισμένων συμπολιτών μας οι οποίοι/ες ενώ λάμβαναν επιδόματα επί αρκετά χρόνια σήμερα δεν τα λαμβάνουν.

Η απόκλιση των ποσοστών - Με μικρότερο ποσοστό αναπηρίας λαμβάνουν τα διπλάσια επιδόματα !! 

Τέλος, πως εξηγείται το γεγονός , πολίτες με σοβαρά προβλήματα υγείας και ποσοστό 67 % και άνω αναπηρία , να λαμβάνουν 330 ευρώ το μήνα , και άτομα με 50% αναπηρία να λαμβάνουν 700 ευρώ το μήνα , και παράλληλα το ΚΕΑ ; Ενδέχεται να ζήσουν περισσότερο οι πολίτες με 67 % και πλέον αναπηρία από τους υπολοίπους δικαιούχους με 50% αναπηρία ; Σύμφωνα με στοιχεία που διαθέτουμε δεν επαληθεύεται. 

Μπορούμε να προσκομίσουμε τα αποδεικτικά στοιχεία , και συγκεκριμένα να τα πιστοποιήσουν και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που βρίσκονται καθημερινά στην Κουμουνδούρου , διότι έχασαν τα συγγενικά τους πρόσωπα με 67% αναπηρία σε νεαρή ηλικία, ενώ χιλιάδες άτομα με 50 % αναπηρία και σχεδόν με τα διπλάσια χρόνια των αποβιωσάντων ζουν ακόμα και σήμερα.

Στις 25 Μαΐου η πληρωμή των δικαιούχων του ΚΕA

Η πληρωμή του ΚΕΑ θα πραγματοποιηθεί με πίστωση εξ ημισείας στο λογαριασμό και στην προπληρωμένη κάρτα αγορών, στις περιπτώσεις που το συνολικό καταβαλλόμενο ποσό είναι ίσο με ή υπερβαίνει τα 100 ευρώ ανά μήνα. 

Η προπληρωμένη τραπεζική κάρτα του δικαιούχου, μπορεί να χρησιμοποιηθεί, χωρίς κανέναν περιορισμό, για οποιαδήποτε αγορά, συμπεριλαμβανομένων των ηλεκτρονικών αγορών.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, οι δικαιούχοι του ΚΕΑ πρέπει να απευθύνονται στην τράπεζα με την οποία συνεργάζονται και μόνο σε αυτήν για θέματα που σχετίζονται με τον τραπεζικό λογαριασμό τους ή την προπληρωμένη κάρτα αγορών.

Υπενθυμίζεται ότι η ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΚΕΑ παραμένει ανοιχτή, ώστε οι ενδιαφερόμενοι να την επισκέπτονται και να υποβάλουν τις αιτήσεις τους ανά πάσα στιγμή.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Θεανώ Φωτίου αδικείται κατάφωρα χιλιάδες Έλληνες πολίτες Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">