ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Για την αδικημένη γενιά των εγγυητών των κόκκινων δανείων μίλησε ο Γ. Καρράς

Εξ αφορμής Επίκαιρης Ερώτησης του Βουλευτή Β’ Αθηνών Γεωργίου-Δημητρίου Καρρά, αποκαλύφθηκε ότι η Κυβέρνηση όχι μόνο μείωσε στο μισό το κονδύλι των 100 εκ. ευρώ που έχει προβλεφθεί για τη συνεισφορά του Δημοσίου στις δόσεις των κόκκινων δανείων που έχουν ρυθμιστεί με τον «νόμο Κατσέλη», αλλά και ούτε προχώρησε σε ενέργειες ενημέρωσης του κοινού ώστε οι δικαιούχοι δανειολήπτες να μπορούν να τη διεκδικήσουν, με αποτέλεσμα το «ευεργέτημα» να είναι κενό γράμμα.

Γενικεύοντας τη συζήτηση, ο κ. Καρράς αναφέρθηκε στην “αδικημένη γενιά” των εγγυητών των κόκκινων δανείων, οι οποίοι βλέπουν πλέον ορατό τον κίνδυνο να χάσουν το σπίτι τους, χωρίς δική τους ευθύνη, επειδή πριν από χρόνια έβαλαν την υπογραφή τους για να εξυπηρετήσουν κάποιο φιλικό ή συγγενικό τους πρόσωπο.

Ο Βουλευτής τόνισε την ανάγκη πραγματικής προστασίας των εγγυητών και ζήτησε όχι μόνο να επεκταθεί η συνεισφορά του Δημοσίου και στους εγγυητές του νόμου Κατσέλη, αλλά και να καταργηθεί η διάταξη εκείνη, που αξιώνει από τους εγγυητές των στεγαστικών δανείων να πληρώνουν το σύνολο της οφειλής κι αν ακόμα ο πρωτοφειλέτης έχει τύχει των ευεργετημάτων του νόμου Κατσέλη. Επιπλέον, επανέλαβε τη θέση του ότι πρέπει να απελευθερωθούν συνολικά οι εγγυητές των μικρών επιχειρηματικών δανείων, όταν ο οφειλέτης εντάσσεται στον εξωδικαστικό μηχανισμό.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Για την αδικημένη γενιά των εγγυητών των κόκκινων δανείων μίλησε ο Γ. Καρράς Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">