ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Κατερίνα Παναγοπούλου: Η σύζυγος του πρόεδρου της Ενώσεως Ελλήνων Εφοπλιστών ειδική σύμβουλος του Πρωθυπουργού

Καθήκοντα άμισθης ειδικής συμβούλου στη Γενική Γραμματεία Πρωθυπουργού για θέματα που αφορούν τον ελληνισμό της Διασποράς, αναλαμβάνει η Κατερίνα Ναυπλιώτη - Παναγοπούλου, σύμφωνα με ανακοίνωση από το Γραφείο Πρωθυπουργού.

Η Κατερίνα Ναυπλιώτη - Παναγοπούλου είναι η πρώτη Ελληνίδα, που έλαβε το 1ο βραβείο της Ευρώπης «Γυναίκα και Αθλητισμός 2012» από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή, στο Los Angeles, τον Φεβρουάριο του 2012. Το βραβείο αυτό σύμφωνα με τα ελληνικό και διεθνή Τύπο χαρακτηρίστηκε, ως το 1ο Χρυσό Μετάλλιο της Ελλάδος για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012. Τιμήθηκε με το Βραβείο Ευρωπαίου Πολίτη για το έτος 2017.

Επίσης, διετέλεσε πρέσβειρα της Ελλάδας στο Συμβούλιο της Ευρώπης για τον Αθλητισμό, την Ανοχή και το Ευ Αγωνίζεσθαι.

Η Κατερίνα Ναυπλιώτη - Παναγοπούλου είναι σύζυγος του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου, επίτιμο πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών Επιβατηγού Ναυτιλίας και πρόεδρο της Magna Marine.

Βιογραφικό

Η Κατερίνα Ναυπλιώτη-Παναγοπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα. Φοίτησε στην Ευαγγελική Σχολή Νέας Σμύρνης και στο Πανεπιστήμιο Paul Valery στο Montpellier της Γαλλίας, στο τμήμα Ξένης Λογοτεχνίας.

Είναι παντρεμένη με τον επίτιμο πρόεδρο της Ενώσεως Ελλήνων Εφοπλιστών Επιβατηγού Ναυτιλίας και πρόεδρο της Magna Marine, Περικλή Σ. Παναγόπουλο. Οι οικογενειακές επιχειρήσεις για πολλά χρόνια υπήρξαν χορηγοί ενός σημαντικού αριθμού Ελλήνων πρωταθλητών του στίβου. Είναι μητέρα ενός γιου και κατοικεί μόνιμα στην Αθήνα. Μιλάει Αγγλικά, Γαλλικά και Ιταλικά.

Εργάσθηκε στον Τουρισμό, ασχολήθηκε με το εμπόριο και υπήρξε για πολλά χρόνια επιτυχημένη επιχειρηματίας δημιουργώντας το Studio Alta Moda στην Αθήνα.

Η κ. Ναυπλιώτη-Παναγοπούλου ήταν η Εθνική Πρέσβυς της Ελλάδος, στο Συμβούλιο της Ευρώπης, για τον Αθλητισμό, την Ανοχή και το Ευ Αγωνίζεσθαι (Fair Play), διαπιστευμένη από το υπουργείο Πολισμού το 1998.

Επίσης, πρόεδρος του Πανελληνίου Αθλητικού Σωματείου Γυναικών «ΚΑΛΛΙΠΑΤΕΙΡΑ» από το 2005. Το ΠΑΣΓ Καλλιπάτειρα είναι αμιγώς Γυναικείο Αθλητικό Σωματείο, μέλος του ΣΕΓΑΣ, αναγνωρισμένο από το Υφυπουργείο Αθλητισμού και ιδρύθηκε το 1976.

Ακόμη είναι επίτιμη πρόεδρος του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ(Ε.Ο.Π.Ε.) (HAPSc), 2017.

Διατελεί επίσης:

Πρόεδρος και Ιδρύτρια του ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΑΞΙΩΝ. (Από το 2016) Επίτιμη Πρόεδρος του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ(Ε.Ο.Π.Ε.).
Επίτιμο μέλος του Ευρο-Αμερικανικού Συμβουλίου Γυναικών (Euro American Women's Council). Επίτιμο μέλος του Πανελληνίου Συνδέσμου Φίλων Αρχιεπισκοπής Αθηνών.
Mέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Διεθνούς Επιτροπής του Ευ Αγωνίζεσθαι (International Committee for Fair Play) από το 2005.
Επίτιμο μέλος της Βυρωνικής Εταιρείας.
Επίτιμο μέλος της Ελληνικής Επιτροπής Pierre de Coubertin.
Επίτιμο μέλος των «Φίλων Ιδρύματος Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής Βασίλη και Μαρίνας Θεοχαράκη».
Μέλος του Συλλόγου Φίλων της Αντικαρκινικής Εταιρίας.
Μέλος του Συλλόγου «ΕΛΠΙΔΑ».
Μέλος του Συλλόγου «ΕΛΕΠΑΠ».

Επισήμανση του Γιάννη Κουρδομένου: Δεδομένου ότι η κ. Κατερίνα Παναγοπούλου είναι Επίτιμη Πρόεδρος του Ε.Ο.Π.Ε. , και πρόσφατα ο Ε.Ο.Π.Ε. είχε αναρτήσει στη σελίδα του το ακόλουθο δημοσίευμα, εμείς οφείλουμε να τονίσουμε ότι ο πρωθυπουργός μπορεί να εμπλουτίζει τους κόλπους του με μέλη του Εφοπλιστικού λόμπι, όμως η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ δεν επανήλθε επί τέσσερα περίπου χρόνια διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Για πολλοστή φορά υπενθυμίζουμε τις δόλιες, καταχρηστικές, και αναίτιες διώξεις - κατασχέσεις κατά του τοπικού ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟΥ σταθμού ΓΛΥΦΑΔΑ FM 1977 - 2005 , καθώς επίσης την πολιτικοοικονομική διαπλοκή στα ερτζιανά του Ν.Αττικής, πίσω από την οποία βρίσκονται τα κόμματα του κοινοβουλευτικού τόξου, την υφιστάμενη ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ τους  λειτουργία, και την παντελή αδράνεια της κυβερνήσεως στη τήρηση των εξαγγελιών της.

Προϋπόθεση Δημοκρατίας

Η Παγκόσμια Ημέρα Ελευθεροτυπίας καθιερώθηκε το 1993 από την Παγκόσμια Ένωση Εφημερίδων και μετά από εισήγηση της UNESCO. Από τότε και κάθε χρόνο η 3η Μαΐου αποτελεί μια από τις πιο σημαντικές και με βαθιά σημασία για το θεσμό της Δημοκρατίας ημέρα. Τιμώντας την έκκληση Αφρικανών δημοσιογράφων «για ελεύθερα, ανεξάρτητα και πλουραλιστικά ΜΜΕ», που έμεινε στην ιστορία ως «Διακήρυξη Βίντχουκ», η εορτή της Ελευθεροτυπίας υπήρξε αφορμή για περαιτέρω έρευνα σχετικά με την φίμωση των ΜΜΕ στις χώρες ανά τον κόσμο.
Ένα έργο που επιτελέστηκε από την Επιτροπή για την Προστασία τον Δημοσιογράφων, φέρνει στο προσκήνιο των εξελίξεων ανησυχητικά στοιχεία αναφορικά με τους παραπάνω παράγοντες που συντελούν την έννοια της Ελευθερίας του Τύπου. Με ενδιαφέρουσες μελέτες κατά το 2015, μας εξηγούν γιατί καταλήγουν στο ότι οι 10 χώρες που θα ακολουθήσουν κατατάσσονται ως οι χώρες με τη μεγαλύτερη λογοκρισίας παγκοσμίως ( MostCensoredCountries):
  1. Ερυθραία
  2. Βόρεια Κορέα
  3. Σαουδική Αραβία
  4. Αιθιοπία
  5. Αζερμπαϊτζάν
  6. Βιετνάμ
  7. Ιράν
  8. Κίνα
  9. Μιανμάρ
  10. Ελλάδα - ΓΛΥΦΑΔΑ FM 1977 - 2005 Καταχρηστικές διώξεις - Κατασχέσεις ώστε ο παλαιοκομματισμός να υπηρετεί διαπλεκόμενα, και ειδικότερα Αλαφούζους και Καρατζαφέρηδες.
Απογραφή 2016 φυλακών: 259 φυλακίσεις δημοσιογράφων παγκοσμίως 
Παρατηρώντας το γράφημα που δημοσίευσε η CPJαντιλαμβανόμαστε το μέγεθος του αριθμού των θυμάτων δημοσιογράφων και Media Workers από το 1992 έως σήμερα.
Θάνατοι Δημοσιογράφων και υπαλλήλων ΜΜΕ 
Μόλις το 2018 μετράμε 19 θανάτους δημοσιογράφων και Media Workers, κυρίως σε περιοχές με έκρυθμες πολιτικές καταστάσεις και εμπόλεμες ζώνες, συμπεριλαμβάνοντας μεταβλητές επιβεβαιωμένων και ανεπιβεβαίωτων κινήτρων.
Θάνατοι Δημοσιογράφων και υπαλλήλων ΜΜΕ 
Ωστόσο η Επιτροπή για την Προστασία των Δημοσιογράφων δεν είναι η μοναδική προσπάθεια ανάδειξης ενός τόσο σημαντικού προβλήματος με το οποίο έρχονται αντιμέτωποι πανανθρώπινοι θεσμοί και αξίες.
Οι Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα, με έδρα τη Γαλλία, είναι η ΜΚΟ που θεωρεί πως η ελευθερία μετάδοσης των γεγονότων, οι καταγγελίες των παραβιάσεων και η ευαισθητοποίηση του κοινού είναι χρέος όλων όσων επιθυμούν μια αληθινή δημοκρατία με σεβασμό στα δικαιώματα και την ελευθερία. Με τη σειρά τους, πραγματοποιούν ένα τεράστιο έργο σχετικά με το βαθμό Ελευθερίας του Τύπου ανά τον κόσμο, κάτι το οποίο φαίνεται αναλυτικά στον παρακάτω χάρτη. Στο πλαίσιο της ερευνητικής τους δραστηριότητας, μάλιστα, πραγματοποιείται καταγραφή των χωρών σε λίστες ώστε να συγκρίνονται τα δεδομένα με προηγούμενες χρονιές και να κατατάσσονται σε κλίμακα από την χώρα με την περισσότερη Ελευθερία Τύπου ως αυτή με την περισσότερη λογοκρισία.
Δείκτης Ελευθερίας Τύπου 2018 σύμφωνα με τους Δημοσιογράφους Χωρίς Σύνορα 
Καλή κατάσταση | Ικανοποιητική κατάσταση | Ευδιάκριτα προβλήματα | Δύσκολη κατάσταση | Πολύ δύσκολη κατάσταση
Αξίζει να θυμηθούμε πως το δικαίωμα της Ελευθερίας του Τύπου, της δημοσίευσης σκέψεων, απόψεων και του προφορικού λόγου είναι κατοχυρωμένο από το 1793, στη Διακήρυξη των Δικαιωμάτων τους Ανθρώπου και του Πολίτη, ως αποτέλεσμα της Γαλλικής Επανάστασης. 
Μιλώντας, λοιπόν, για μια αξία αιώνων, η Παγκόσμια Ημέρα της Ελευθεροτυπίας υπενθυμίζει τη σημαντικότητα τόσο της κατοχύρωσης μιας από τις σημαντικότερες αρχές της δημοκρατίας, αλλά την επιτακτική ανάγκη της διατήρησης αυτής.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Κατερίνα Παναγοπούλου: Η σύζυγος του πρόεδρου της Ενώσεως Ελλήνων Εφοπλιστών ειδική σύμβουλος του Πρωθυπουργού Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">