ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Τσίπρας: Oι διαχωριστικές γραμμές μετατοπίζονται πια ανάμεσα στην πρόοδο και τη συντήρηση



Ο Αλέξης Τσίπρας  στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στις προοδευτικές μεταρρυθμίσεις, που ανοίγει για τη χώρα η νέα περίοδος που σηματοδοτεί η έξοδος από τα μνημόνια.

Μεταξύ των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων που πρέπει να δρομολογηθούν: ο «Κλεισθένης, η αλλαγή των εκλογικών περιφερειών, η συνταγματική μεταρρύθμιση».

Ο πρωθυπουργός κατά την τοποθέτησή του υπογράμμισε ότι το διακύβευμα και στις τοπικές κοινωνίες αφορά στη διάκριση πρόοδος - συντήρηση.

Η ΠΓ συνεδρίασε σήμερα ενόψει της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής το επόμενο Σάββατο, που σύμφωνα με κομματικές πηγές, θα έχει ως κεντρικό θέμα την Αυτοδιοίκηση και τη στρατηγική του κόμματος για την Αυτοδιοίκηση. Δίνοντας το στίγμα, ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι το διακύβευμα και στις τοπικές κοινωνίες αφορά στη διάκριση πρόοδος-συντήρηση, για να τονίσει, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να κινητοποιήσει από τώρα όλες του τις δυνάμεις «για τη δημιουργία πλατιών, προοδευτικών συνεργασιών σε τοπικό επίπεδο», με μέτωπο στον νεοφιλελευθερισμό και τον ακροδεξιό λαϊκισμό.

«Οι διαχωριστικές γραμμές μετατοπίζονται πια ανάμεσα στην πρόοδο και τη συντήρηση»

Ειδικότερα, ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι «βρισκόμαστε μπροστά σε μια μεγάλη τομή για τη χώρα που σηματοδοτεί η έξοδος από τα μνημόνια και την επιτροπεία». Τόνισε ότι «η νέα περίοδος ανοίγει μεγάλες δυνατότητες για τη χώρα» και ότι «μεγάλες θεσμικές, προοδευτικές μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη ο τόπος πρέπει να δρομολογηθούν από σήμερα με αποφασιστικότητα και τόλμη. Ο Κλεισθένης, η αλλαγή των εκλογικών περιφερειών, η συνταγματική μεταρρύθμιση».

Υπογράμμισε ότι «οι διαχωριστικές γραμμές μετατοπίζονται πια ανάμεσα στην πρόοδο και τη συντήρηση» και πως «αυτό θα είναι και το διακύβευμα στις τοπικές κοινωνίες». Σε αυτό το πλαίσιο σημείωσε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να κινητοποιήσει από τώρα όλες του τις δυνάμεις για τη δημιουργία πλατιών, προοδευτικών συνεργασιών σε τοπικό επίπεδο. Με μέτωπο στον νεοφιλελευθερισμό. Με μέτωπο στον ακροδεξιό λαϊκισμό».

«Την ίδια στιγμή, όμως», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, «ας έχουμε κατά νου ότι η μάχη μας για δίκαιη ανάπτυξη και δίκαιη Ελλάδα όχι μόνο δεν θα σταματήσει, αλλά θα ενταθεί στη μεταμνημονιακή εποχή». «Και το μέτωπο μας», τόνισε, «δεν θα είναι μόνο η δημοσιονομική εξυγίανση, αλλά και η εξυγίανση και ανάκτηση της εμπιστοσύνης σε όλο το θεσμικό πλαίσιο».

Ο κ. Τσίπρας έφερε ως παράδειγμα «τη χθεσινή απόφαση της δικαιοσύνης για τις μίζες της Siemens», σχολιάζοντας ότι «προσβάλλει προκλητικά το περί δικαίου αίσθημα». Συμπλήρωσε επιπλέον πως «μας αποδεικνύει ότι οι μάχες που έχουμε να δώσουμε με τους μηχανισμούς του παλιού κατεστημένου που χρεοκόπησαν τη χώρα, θα είναι διαρκείς και πολυεπιπέδες». «Αλλά είμαστε αποφασισμένοι να τις κερδίσουμε, ας το έχουν καλά στο μυαλό τους», υπογράμμισε.

Κατά τη σημερινή τετράωρη συνεδρίαση της ΠΓ έγινε πλούσιος και γόνιμος διάλογος για την Αυτοδιοίκηση. Αποφασίστηκε ότι μετά τη συνεδρίαση της ΚΕ θα συγκροτηθεί ειδική κομματική επιτροπή που θα ασχοληθεί με τις αυτοδιοικητικές υποψηφιότητες.

# Τοποθέτηση του Γιάννη Κουρδομένου: Ο πρωθυπουργός προφανώς έχει ξεχάσει ποιοι είμαστε, και στόχος μας δεν είναι ο λαϊκισμός , ο στόχος μας είναι το δίκαιο, και οι μεταρρυθμίσεις που χρειάζεται η κοινωνία και ο τόπος μας. 

Εμείς από το δικό μας μετερίζι ασκούμε την κριτική που δεν ασκείτε από τα συστημικά μίντια , διότι το κόμμα στο οποίο συμμετείχαμε και ανεξαρτητοποιηθήκαμε , διότι λοξοδρόμησε , δεν καλύπτει δίκαια τους πολίτες και το τόπο μας. 

Οι εναπομείναντες στην τοπική Ο.Μ , λόγω προνομίων και θέσεων , είναι σαφές ότι έχουν αποστασιοποιηθεί από την κοινωνία και τα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζουμε.

Η δημοκρατία πρέπει να επιστρέψει στα Νότια και Νοτιοανατολικά προάστια

Είναι ξεκάθαρο και απόλυτα ζήτημα δημοκρατίας να στερείτε ο τόπος μας από την φωνή , τόσο της κοινωνίας, όσο και όσων πολιτεύονται , και ορισμένοι διαπλεκόμενοι ιδιοκτήτες ραδιοτηλεοπτικών μέσων να παζαρεύουν με υποψήφιες παρατάξεις αστικών κομμάτων τα μελλοντικά οφέλη τους υποστηρίζοντας συγκεκριμένες κομματικές παρατάξεις - υποψηφίους.

Ως κόμμα επιλέξτε ανάμεσα στην πρόοδο και τη συντήρηση, και τονίζουμε ότι χωρίς αμεσότητα , πολυφωνία , πλουραλισμό , στο τόπο μας , δεν νοείται πρόοδος , και άλλωστε εμείς θέσαμε προεκλογικά και ψήφισαν χιλιάδες συμπολιτών μας την δημιουργία ενός μέσου όλων των δημοτών, το οποίο δεν τήρησε η ''γαλάζια'' διοίκηση του δήμου Γλυφάδας.

* Η μεθοδολογία που ακολουθούμε μπορεί να ενοχλεί ορισμένους, όμως, η μέθοδος είναι το ''όχημα'', δεν είναι ο προορισμός. Μείζον είναι ο προορισμός, η κατάληξη, η θετική έκβαση για το τόπο μας και το σύνολο των δημοτών.

* Είναι σαφές και ξεκάθαρο, ότι πλειάδα συμμετεχόντων σε αστικά κόμματα, είναι αυτούσια αναρχικοί , και μάλιστα κάκιστων προδιαγραφών, οι οποίοι μετέχουν ενός αστικού πολιτικού κόμματος ώστε να έχουν προσωπικά οφέλη , οικογενειακά οφέλη, αντί της εκπροσώπησης της κοινωνίας. 

* Είναι αυταπόδεικτο, ότι δεκάδες υποψηφίων αιρετών του Δήμου Γλυφάδας εκτός από υποσχέσεις για θέσεις εργασίας - ρουσφέτια - δεν έχουν παρέχει ποτέ το ελάχιστο στη τοπική κοινωνία, και όμως είναι αυτούσια τα άτομα τα οποία πίσω από τη πλάτη μας διακινούν τα μύρια όσα. Αναφερόμαστε στην φαυλότητα που επικαλείται και ο ποιητής. Όσοι προσφέρουν, η έχουν τη δυνατότητα να δημιουργήσουν , να μένουν εκτός , ώστε εντός να βρίσκονται οι φαύλοι. 

Επιλέξτε αν είναι λαϊκισμός η ζήτημα ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

ΡΑΔΙΟ ΓΛΥΦΑΔΑ & ΓΛΥΦΑΔΑ FM 1977 - 2005 Καταχρηστικές διώξεις - Κατασχέσεις
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Τσίπρας: Oι διαχωριστικές γραμμές μετατοπίζονται πια ανάμεσα στην πρόοδο και τη συντήρηση Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">