ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Βιβλική καταστροφή - Εθνικό πένθος

Πάνω από 50 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 156 νοσηλεύονται, οι 11 σε σοβαρή κατάσταση. Πολλοί είναι οι αγνοούμενοι ανυπολόγιστες οι ζημιές σε Κινέτα και Πεντέλη. 1.000 σπίτια κάηκαν ολοσχερώς. Εκκενώθηκαν κατασκηνώσεις. Σε πλήρη εξέλιξη οι επιχειρήσεις κατάσβεσης και απεγκλωβισμού.

Το σκάνδαλο NOVARTIS μέσα σε μια νύχτα υποβαθμίστηκε λόγω της τρέχουσας επικαιρότητας και τουλάχιστον εμάς μας προβληματίζει ιδιαιτέρως διότι όπως έχουμε ακούσει δια στόματος πολλών πολιτών οι εστίες της φωτιάς σε μια ημέρα βαθμού επικινδυνότητας ( 4 ) δεν προέρχονται από αμέλεια - απροσεξία.

Σαφώς είχε επιχειρηθεί από την προηγούμενη ημέρα της μεγάλης φωτιάς να υπάρξουν εστίες φωτιάς οι οποίες ''κατασβέστηκαν'' έγκαιρα. Ποιες σκοπιμότητες - συμφέροντα βρίσκονται πίσω από τις εστίες φωτιάς, η ακόμα αν είναι τυχαίο γεγονός, είναι έργο των αρμοδίων.

Εμείς ακούσαμε από φορείς να αναφέρουν ότι οι χάρτες βαθμού επικινδυνότητας μπορεί να γίνονται εργαλείο στα χέρια εμπρηστών.

Βίντεο του Militaire.gr από ελικόπτερο αποτυπώνει την καταστροφή στην ευρύτερη περιοχή της ανατολικής Αττικής




Επιβεβαιωμένοι 52 οι νεκροί ενώ οι τελευταίες πληροφορίες μιλούν για 60 νεκρούς, πολλοί τραυματίες είναι σε κρίσιμη κατάσταση, αγνοούνται πολλοί συνάνθρωποι μας, έκκληση από τους οικείους τους, ξεκληρίστηκαν οικογένειες.

Για «βιβλική καταστροφή» κάνουν λόγο οι Times, δημοσιεύοντας τη φωτογραφία ενός πυροσβέστη μπροστά από ένα σπίτι που καίγεται υπό τον τίτλο «Πενήντα νεκροί καθώς η πυρκαγιά προκαλεί βιβλική καταστροφή στην Ελλάδα».




«Δεκάδες νεκροί την ώρα που οι χειρότερες πυρκαγιές εδώ και μια δεκαετία στην Ελλάδα καταστρέφουν παραθεριστικά κέντρα», τιτλοφορείται παράλληλα το πρώτο θέμα στον ιστότοπο της βρετανικής εφημερίδας Independent.

Τα θύματα των πυρκαγιών στην Ελλάδα είναι το πρώτο θέμα και στην διαδικτυακή έκδοση της βρετανικής εφημερίδας Guardian, υπό τον τίτλο: «Δεκάδες νεκροί την ώρα που παραθεριστικά κέντρα καταστρέφονται».



«Πυρκαγιές στην Ελλάδα: Kατάσταση έκτακτης ανάγκης καθώς τουλάχιστον 50 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους», είναι επίσης ο τίτλος της πρώτης είδησης που μεταδίδει στον ιστότοπό του το SkyNews.



Πρώτο θέμα είναι τα θύματα από τις πυρκαγιές στην Ελλάδα και στον ιστότοπο της ισπανικής εφημερίδας EL PAÍS υπό τον τίτλο: «Τουλάχιστον 50 νεκροί και 156 τραυματίες από τις σοβαρές πυρκαγιές στα περίχωρα της Αθήνας».

«Η Ελλάδα ρημάζεται από φονικές πυρκαγιές», είναι την ίδια ώρα ο τίτλος που δίνει η Le Monde στην τραγωδία στην Ανατολική Αττική και προσθέτει: «Μακάβριος απολογισμός στην Ελλάδα, οι βίαιες πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν τη Δευτέρα 23 Ιουλίου στα περίχωρα των Αθηνών προκάλεσαν τουλάχιστον 50 νεκρούς και περισσότερους από 150 τραυματίες, οι 11 από τους οποίους σοβαρά».

Πρώτο θέμα ήταν επίσης σήμερα το πρωί η τραγωδία από τις πυρκαγιές στους ιστοτόπους των γαλλικών εφημερίδων Le Figaro και Le Parisien.

Δραματικές ήταν οι προσπάθειες των σωστικών συνεργείων καθ’ όλη την διάρκεια της νύχτας στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή της Ραφήνας. Τα σκάφη του Λιμενικού και άλλα σκάφη απεγκλώβισαν από τις παραλίες 696 άτομα, ενώ από τη θάλασσα διέσωσαν 19 άτομα. Δυστυχώς κατά την διάρκεια των ερευνών ανασύρθηκαν και τέσσερις νεκροί. Πρόκειται για τρεις γυναίκες και ένα παιδί ενώ έως και αυτή την στιγμή, φέρονται, σύμφωνα με πληροφορίες, να αγνοούνται δύο άτομα.

Πρόκειται για επιβάτες ενός σκάφους στο οποίο αρχικά επιβιβάστηκαν 10 Δανοί τουρίστες από την παραλία της Ραφήνας όταν είδαν τις φλόγες να τους πλησιάζουν. Κατά την προσπάθεια τους να διαφύγουν, σύμφωνα με πληροφορίες επιβιβάστηκαν στην βάρκα τους και κάποια άλλα άτομα που εντόπισαν να κολυμπούν ανοικτά της Ραφήνας. Οι Δανοί σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες του Λιμενικού διασώθηκαν, ωστόσο αναζητούνται και άλλοι επιβάτες του σκάφους.

Έξι περιπολικά σκάφη, ένα ναυαγοσωστικό, ένα αντιρρυπαντικό σκάφος, ένα πλοίο ανοικτής θαλάσσης με τα δύο φουσκωτά του, ένα ταχύπλοο του λιμενικού, η φρεγάτα «Έλλη», ένα ελικόπτερο του Λιμενικού και διάφορα παραπλέοντα σκάφη συμμετέχουν αυτή τη στιγμή στις έρευνες διάσωσης.

Οι έρευνες των σωστικών συνεργείων συνεχίζονται έως και αυτή την στιγμή στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή της Ραφήνας για τον εντοπισμό τυχόν αγνοουμένων.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Βιβλική καταστροφή - Εθνικό πένθος Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">