ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Φονική φωτιά σε Μάτι - Ραφήνα και Νέο Βουτζά

Μεγάλη φωτιά έκαψε ολοσχερώς το Μάτι και καίει Ραφήνα και Νέο Βουτζά. Οι Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν τουλάχιστον οκτώ νεκροί με ένα 15χρονο κορίτσι και ένα βρέφος έξι μηνών μεταξύ των θυμάτων, περισσότεροι από 50 τραυματίες, έχουν καεί πολλά σπίτια και υπάρχει συνωστισμός στο λιμάνι της Ραφήνας. 

Μεγάλες διαστάσεις έχει λάβει, λόγω των δυνατών ανέμων, η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το απόγευμα στην Καλλιτεχνούπολη Αττικής. Η φωτιά ξέσπασε στις 5.00 το απόγευμα στο Νταού Πεντέλης, στα σύνορα Πικερμίου - Ραφήνας με κατεύθυνση προς τον Διόνυσο και πήρε αμέσως ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

Εικόνες βιβλικής καταστροφής περιγράφει με νεώτερες δηλώσεις του ο δήμαρχος Ραφήνας Πικερμίου Βαγγέλης Μπουρνούς από την καταστροφική πυρκαγιά που ξέσπασε το απόγευμα στην Πεντέλη και πήρε ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

«Έχω δει διακόσια σπίτια να καίγονται, και άλλα τόσα αυτοκίνητα. Δεν θέλω να σπείρω να φόβους αλλά εκτιμώ ότι θα υπάρχουν και νεκροί» είπε σε νεώτερες δηλώσεις του στον ΑΝΤ1.

«Η φωτιά είναι ανεξέλεγκτη και είναι τέτοιο το μέτωπο που οι δυνάμεις πυρόσβεσης είναι σαν να μην υπάρχουν - Όλοι οι οικισμοί στο Μάτι, το Κόκκινο Λιμανάκι και τον Πευκώνα έχουν παραδοθεί στις φλόγες» είπε ο Δήμαρχος.

Ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Γιώργος Καπάκης κληθείς να σχολιάσεις τις δηλώσεις του κ. Μπουρνούς διευκρίνισε ότι δεν έχουμε εικόνα για νεκρούς, υπάρχουν εκκλήσεις στο ΕΚΑΒ για βοήθεια από πολίτες που έχουν πάθει εγκαύματα.

Ο διοικητής του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ) Νίκος Παπαευσταθίου δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πως τα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ παρέλαβαν δύο εγκαυματίες που έχασαν την ζωή τους οι οποίοι μεταφέρονται στο Σισμανόγλειο νοσοκομείο. 

Σύμφωνα όμως με τις τελευταίες πληροφορίες οκτώ είναι οι επιβεβαιωμένοι νεκροί αλλά θέλουν τον αριθμό να ανεβαίνει σε 12, με ένα 15χρονο κορίτσι και ένα βρέφος έξι μηνών μεταξύ των θυμάτων. Δύο εγκαυματίες που έχασαν την ζωή τους οι οποίοι μεταφέρονται στο Σισμανόγλειο νοσοκομείο.

Περισσότεροι από 50 είναι οι εγκαυματίες που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία Ευαγγελισμός, Σισμανόγλειο και ΚΑΤ, σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες από πηγές του υπουργείου Υγείας, από τους οποίους οι 11 είναι σε σοβαρή κατάσταση και νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Στο Λιμεναρχείο Ραφήνας έχουν μεταφερθεί τρεις (03) σοροί (ενός ανδρός, μίας γυναίκας και ενός κοριτσιού) τις οποίες παρέδωσαν για μεταφορά σε πλωτά μέσα του Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ. τα πεζοπόρα τμήματα.

Ένα μωρό 6 μηνών φαίνεται ότι είναι ένα από τα θύματα της φονικής πυρκαγιάς που καίει από το μεσημέρι της Δευτέρας.

Το μωρό έφυγε μαζί με τους γονείς του από το σπίτι τους στη Ραφήνα και έφτασαν στην παραλία από όπου τους περισυνέλλεξε σκάφος κι αφού τους αποβίβασε σε ασφαλές μέρος.

Ωστόσο το βρέφος παρουσίασε αναπνευστικά προβλήματα από τους καπνούς, μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο Αγία Σοφία, όπου παρά τις προσπάθειες των γιατρών μετά από λίγη ώρα κατέληξε.

Παράλληλα σε κατοικία στο Μάτι εντοπίστηκαν δύο μικρά παιδιά μια γυναίκα και δύο άντρες νεκροί.

Η πυρκαγιά έχει κάψει εκατοντάδες σπίτια στις περιοχές Νταού Πεντέλης, Μάτι και Νέος Βουτζάς, ενώ νωρίτερα απομακρύνθηκαν παιδιά από κατασκηνώσεις του Αγίου Ανδρέα.



  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Φονική φωτιά σε Μάτι - Ραφήνα και Νέο Βουτζά Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">