ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Η φωτιά έφτασε στην Ραφήνα

Τον Ιούλιο του 2007, η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ είχε επισκεφθεί την Αθήνα και είχε συναντήσει επίσημα και με κάθε εθιμοτυπία τον τότε Έλληνα πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή. 

Οι επαφές των δύο ηγετών δεν είχαν περιοριστεί στα τυπικά. Η Γερμανίδα Καγκελάριος είχε δεχτεί με πολύ μεγάλη χαρά την πρόσκληση του Κώστα Καραμανλή να επισκεφθεί το σπίτι του στη Ραφήνα και να γευματίσουν.

Ο ίδιος κινδύνευσε να χάσει την εξουσία, όταν βρέθηκε αντιμέτωπος με τις συνέπειες και τις τρομακτικές επιπτώσεις των καταστροφικών πυρκαγιών, οι οποίες είχαν ξεσπάσει σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια, αλλά κυρίως στην Πελοπόννησο, αφήνοντας πίσω τους δεκάδες νεκρούς, καμένες δασικές εκτάσεις και ανυπολόγιστες υλικές ζημιές. 

Κατά περίεργο τρόπο η ίδια ιστορία των πυρκαγιών επαναλαμβάνεται τον Ιούλιο του 2018 , και συγκεκριμένα αυτή τη φορά φτάνει μέχρι την Ραφήνα , δίπλα στο σπίτι του τέως πρωθυπουργού.


Το έτος 2007, ωστόσο, είχε φτάσει στην κορύφωσή της η διαδικασία της ελληνορωσικής προσέγγισης, όπως επίσης και ο Γερμανο – ρωσικός ανταγωνισμός, με επίκεντρο το φυσικό αέριο και την εξάρτηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης από τη Ρωσία, και τον ρόλο της Ουκρανίας, την οποία σε κάθε αντιπαράθεση η Μόσχα εκβίαζε απειλώντας ότι θα κλείσει τις στρόφιγγες. Όμως, όπως είναι γνωστό, η Γερμανία προμηθεύεται το ρωσικό φυσικό αέριο μέσω της Ουκρανίας, επομένως κάθε εκβιασμός ήταν έμμεσος και για την Γερμανία.Ο γερμανικός πολιτικός παράγοντας είχε τρομοκρατηθεί, τόσο πολύ από το ενδεχόμενο η Ρωσία να διακόψει την παροχή φυσικού αερίου, ώστε τον χειμώνα του 2008 η Άνγκελα Μέρκελ είχε σπεύσει άρον – άρον στη Μόσχα, προκειμένου να συνομιλήσει με τους Πούτιν και Μεντβέντεφ.

Η φωτιά έφτασε στη Ραφήνα, και ήδη υπάρχουν αρκετοί νεκροί στην ευρύτερη περιοχή.



Για εικόνα ασύμμετρου φαινομένου έκανε λόγο ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, μετά την ενημέρωση που έλαβε από το Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής, στο Χαλάνδρι.

Περιγράφοντας την κατάσταση στην Αττική, επεσήμανε πως «μας περιμένει μία δύσκολη νύχτα», ενώ γνωστοποίησε πως επιχειρούν πάνω από 600 πυροσβέστες με πάνω από 300 οχήματα.

Αυτή τη στιγμή, όπως εξήγησε, υπάρχουν τρία μεγάλα μέτωπα:

Στον Κάλαμο, το οποίο βρίσκεται υπό μερικό έλεγχο

Στην Κινέτα, το οποίο είναι ανεξέλεγκτο

Στον Νέο Βουτζά, όπου δίνεται και η μεγαλύτερη έμβαση, καθώς υπάρχουν εγκλωβισμένοι πολίτες.

«Η κατάσταση στην Αττική είναι εκτός ελέγχου» προειδοποίησε, παράλληλα, και έκανε λόγο για μία εξαιρετικά δύσκολη νύχτα. Διαβεβαίωσε πάντως, ότι όλα τα σώματα είναι σε πλήρη συντονισμό, και απηύθυνε έκκληση ώστε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας.

«Πρέπει να καταφέρουμε ό,τι καλύτερο γίνεται, καθώς υπάρχουν πολίτες που βρίσκονται σε κίνδυνο» έσπευσε να προσθέσει και υπογράμμισε ότι «αυτό που προέχει δεν είναι οι περιουσίες, αλλά η ανθρώπινη ζωή».

Καταλήγοντας, επεσήμανε ότι «όλοι πρέπει να διατηρήσουν την ψυχραιμία τους» και κατέστησε σαφές ότι «τώρα δεν είναι αποτιμήσεων, αλλά ώρα μάχης».
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Η φωτιά έφτασε στην Ραφήνα Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">