ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Γλυφάδα: Ποιοι θα κατέβουν για δήμαρχοι το 2019 ;

Για τις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019 , ενώ η κυβέρνηση θέσπισε την απλή αναλογική , για εμάς σε επίπεδο κομμάτων εξουσίας μάλλον δεν υπάρχει λογική , και είναι σαφές ότι οι δεδομένοι θα ''καούν''.

Έπειτα από τριάντα και πλέον χρόνια αντίθεσης με το μοντέλο το οποίο προωθούσε ο Α. Παπανδρέου , και ο Καραμανλής, θα θέσω δημόσια το αφελές ερώτημα , το οποίο έχει σημείο αφετηρίας όσα συζητούν αρκετοί από τους συμπολίτες μας:

Ποιους υποψήφιους κατεβάζει ο ΣΥΡΙΖΑ η Νέα Δημοκρατία και το ΚΙΝΑΛ στο Δήμο Γλυφάδας ; 

Αν λάβουμε τα μέχρι τώρα στοιχεία, και τη πρόθεση το ΚΙΝΑΛ να κατεβάσει για άλλη μια φορά τον Κώστα Κόκκορη, ο ΣΥΡΙΖΑ τον Τάσο Ταστάνη, και η ΝΔ ξανά τον Γιώργο Παπανικολάου, καταφανώς θα κάνουν ζημιά τόσο στα κόμματά τους όσο και στην τοπική μας κοινωνία.

Ο Κώστας Κόκκορης απέτυχε ως δήμαρχος διότι αν ήταν πετυχημένος θα ετύγχανε επανεκλογής, ο Τάσος Ταστάνης λόγω του αξιώματος το οποίο απολαμβάνει δεν τυγχάνει πλήρους αποδοχής από τα στελέχη και τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ στη πόλη της Γλυφάδας, ενώ ο Παπανικολάου αντί να συστήσει το δήμο ''όλων των δημοτών'' όπως υποσχέθηκε προεκλογικά είναι κοινός γνωστό ότι συνέστησε το δήμο των συγγενών και των κολλητών και δεν έχει αφήσει τις καλύτερες των εντυπώσεων. Υπάρχει και η παράδοση της μιας φοράς στο δήμο Γλυφάδας.

Αν πράγματι υπάρχει πρόθεση να ισχύσει αυτό το καθεστώς το Μάϊο του 2019, με Παπανικολάου, Κόκκορη, Ταστάνη, προτιμότερο είναι να συστήσουν τα προαναφερόμενα κόμματα από κοινού μια ενιαία παράταξη , και στον αντίποδα να αντιταχθούν οι υπόλοιπες τοπικές παρατάξεις.

Άλλωστε σύμφωνα με όσα τελούν σε ισχύ στο Δήμο Γλυφάδας, επί οκτώ και πλέον χρόνια , και ειδικότερα τα τέσσερα τελευταία , μια χαρά συνεργάζονται μια σειρά από στελέχη των προαναφερόμενων κομμάτων - παρατάξεων , και η αντιπολίτευση κυρίως γίνεται από τους δημότες και από ανεξάρτητους/ες συμπολίτες μας.

Με αυτό το βασικό δεδομένο, η αντιπολίτευση και ο έλεγχος να ασκείται κυρίως από  ενεργούς δημότες , εκδότες - δημοσιογράφους , και ανεξάρτητους αιρετούς - κατοίκους ,  και πολύ σπάνια να υπάρχει είτε μια ανακοίνωση , είτε σκληρή αντιπολίτευση κατά της σημερινής διοικήσεως , είναι ξεκάθαρο ότι τα στελέχη των προαναφερόμενων κομμάτων συνεργάζονται άρρηκτα , και μπορούν κάλλιστα να συνυπάρξουν σε μια ενιαία παράταξη.

Σας ευχόμαστε ολόψυχα να συστήσετε μια ενιαία παράταξη , και να κατεβείτε από κοινού τα προαναφερόμενα κόμματα - στελέχη στις δημοτικές εκλογές του 2019.

Εμείς , και δεν μπορώ να γνωρίζω ακόμα πόσοι άλλοι/ες θα συμμετάσχουν , αν θα κατεβούμε στις εκλογές θα κατέβουμε ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ , χωρίς κομματικά δεκανίκια και βαρίδια , αξιώνοντας απ' όσους και όσες των συμπολιτών μας επιθυμούν τη σύσταση ενός νέου αυτοδιοικητικού μοντέλου το οποίο δεν θα ξεχωρίζει τους κατοίκους σύμφωνα των πολιτικών τους πεποιθήσεων , δεν θα έχει ως προτεραιότητα τους συγγενείς - κολλητούς , και ο γνώμονας θα είναι αποκλειστικά ένας. Ο Δήμος - πραγματικά - όλων των δημοτών.

# Η φωτογραφία αποτελεί απόρροια του Ζορμπά ο οποίος έβγαλε πολλές πέτρες στην παραλία της Γλυφάδας, και εμείς αναρωτιόμαστε αν υπάρχει διαφορά ανάμεσα στις πέτρες , στα πέτρινα χρόνια , και στους εκπροσώπους των δημοτών στη Πόλη της Γλυφάδας.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Γλυφάδα: Ποιοι θα κατέβουν για δήμαρχοι το 2019 ; Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">