ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Στη φυλακή ο υπουργός των κυβερνήσεων του Κώστα Σημίτη Γιάννος Παπαντωνίου

Δυο λεπτά πριν τα μεσάνυχτα  ο Γιάννος Παπαντωνίου και η σύζυγος του Σταυρούλα Κουράκου φορώντας χειροπέδες και συνοδευόμενοι από αστυνομική δύναμη οδηγήθηκαν, από την πίσω πόρτα του κτιρίου 6 της Ευελπίδων, στην κλούβα της αστυνομίας.

Ο άλλοτε πανίσχυρος υπουργός των κυβερνήσεων του Κώστα Σημίτη και η σύζυγος του είχαν ακούσει νωρίτερα τους ανακριτές διαφθοράς και την εισαγγελέα να τους ανακοινώνουν την απόφαση τους να οδηγηθούν στη φυλακή για την υπόθεση νομιμοποίησης παράνομων εσόδων 2,8 εκατομμυρίων ελβετικών φράγκων που φέρονται να συνδέονται με την υπογραφή της σύμβασης εκσυγχρονισμού των 6 φρεγατών τύπου S του Πολεμικού Ναυτικού στην γαλλική εταιρεία THALES καθώς και εκείνη που αφορούσε τα αντισταθμιστικά ωφελήματα που απέρρεαν από αυτήν.


Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δυο κατηγορούμενοι προφυλακίστηκαν ως ύποπτοι φυγής και ύποπτοι τέλεσης νέων αδικημάτων.

Φανερά σοκαρισμένο το ζεύγος Παπαντωνίου πήρε το δρόμο για τη ΓΑΔΑ και σήμερα ο αρμόδιος εισαγγελέας εκτελέσεων θα αποφασίσει σε ποια φυλακή θα κρατηθούν προσωρινά.

«Η εργαλειοποίηση της ελληνικής δικαιοσύνης θέτει σε κίνδυνο την ίδια μας τη δημοκρατία. Το δόγμα Πολάκη εφαρμόζεται γενικά» δήλωσε ο πρώην υπουργός λίγο πριν κλείσει πίσω του η πόρτα της κλούβας. Ο Γιάννος Παπαντωνίου είναι ο δεύτερος υπουργός του ΠΑΣΟΚ, μετά τον Άκη Τσοχατζόπουλο τον οποίο διαδέχτηκε στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας , που οδηγείται στη φυλακή για τα εξοπλιστικά προγράμματα.

Η μαραθώνια απολογία του κατηγορούμενου πρώην υπουργού, που διήρκησε συνολικά 16 ώρες, δεν κατάφερε να πείσει ανακριτές και εισαγγελέα, πως δεν έλαβε, όπως ισχυρίστηκε, «δώρο» για να προχωρήσει η σύμβαση 010Β/03 που υπογράφηκε στις 6.2.2003 για τον εκσυγχρονισμό μέσης ζωής έξι φρεγατών τύπου «S» του Πολεμικού Ναυτικού με αντισυμβαλλόμενα μέρη την εταιρεία Ελληνικά Ναυπηγεία Α.Ε. -ως κύριου αναδόχου- και υποκατασκευαστή την εταιρεία THALES NEDER LAND B.V. και του υπουργείου Εθνική Άμυνας.

Πρόκειται για σύμβαση που εκτιμάται ότι ζημίωσε το δημόσιο 400 εκατομμύρια ευρώ.

Στο πλαίσιο της ανάκρισης φέρονται να έχουν εντοπιστεί επτά λογαριασμοί σε ελβετικές τράπεζες και δεκάδες υπολογαριασμοί, μέσω των οποίων, σύμφωνα με την κατηγορία, διακινήθηκαν τα επίμαχα χρήματα με σκοπό να χαθούν τα ίχνη τους και οι τελικοί αποδέκτες.

Μάλιστα, συνδικαιούχος στην πλειονότητα των επίμαχων λογαριασμών φέρεται να είναι η σύζυγος του Γιάννου Παπαντωνίου, Σταυρούλα Κουράκου η οποία οδηγείται επίσης στη φυλακή καθώς, όπως όλα δείχνουν, δεν κατάφερε στην 5ωρη απολογία της να παραθέσει πειστικά στοιχεία που να ενισχύουν τον ισχυρισμό της ότι δεν έχει διαπράξει καμία αξιόποινη πράξη.
Σημείωση: Εμείς ευελπιστούμε κατά τον ίδιο τρόπο να υπάρξει δικαιοσύνη αναφορικά με τα τρία χρόνια παρανομιών στο Δήμο Γλυφάδας από τη πλευρά του Δημάρχου και στελέχους της Νέας Δημοκρατίας Γιώργου Παπανικολάου.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι στο τέλος θα υπάρξει δικαιοσύνη - αναφορικά με την κατάλυση της νομιμότητας στον Ο.Τ.Α Δήμος Γλυφάδας, για τις 100 παράνομες πράξεις με καταλυμένο το Δ/Σ του δήμου , σαφώς για την ιδιοτελή ωφέλεια διοικούντων - μερίδας αιρετών - καθώς και των ημετέρων τους.

Η τοπική κοινωνία βοά, ποιοι, πως, και πόσα αποκόμισαν, τα τρία χρόνια καταλυμένου δημοτικού συμβουλίου, κατά τα οποία το σύνολο των αποφάσεων, κυρίως των οικονομικών επιτροπών , γίνονταν ''δια της περιφοράς'' με κατάχρηση του κώδικα και των θεσπισμένων.  
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Στη φυλακή ο υπουργός των κυβερνήσεων του Κώστα Σημίτη Γιάννος Παπαντωνίου Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb