ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Οριστικό μαύρο στο mega

Ξημερώματα της Κυριακής 28 Οκτωβρίου 2018 η Digea προχώρησε στη διακοπή της παροχής υπηρεσιών ψηφιακής μετάδοσης του τηλεοπτικού σταθμού MEGA το οποίο έπειτα από 29 χρόνια σταμάτησε να εκπέμπει. 

Το mega ήταν το πρώτο ιδιωτικό κανάλι της χώρας, και συνήθως επαληθεύεται στη χώρα μας, σχεδόν πάντα, ότι το πρώτο κλείνει και μένουν όσα ακολούθησαν ( Βλέπε Ράδιο Τσιγγιρίδη κ.α. )

Παρά το γεγονός ότι έχει περάσει ήδη ένα εικοσιτετράωρο, τα μηνύματα για το «μαύρο» στο Mega συνεχίζονται με αμείωτη ένταση.

Οι εργαζόμενοι του Mega παρέμεναν τα τελευταία δυόμιση χρόνια εγκλωβισμένοι, απλήρωτοι, ξεκρέμαστοι, όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν σε παλαιότερη ανακοίνωσή τους, προσπαθώντας να κρατήσουν ζωντανό το κανάλι. Εκεί, μαζεμένοι στο κοντρόλ του MEGA, έζησαν και το «μαύρο» στο κανάλι καταγράφοντας τη νύχτα που θα μείνει στην τηλεοπτική ιστορία.

Η προτίμηση του κοινού ακόμη και τα ξημερώματα πριν πέσει το «μαύρο» στο MEGA ήταν ξεκάθαρη. 

Το mega ήταν το πρώτο ιδιωτικό κανάλι που ιδρύθηκε και λειτούργησε το 1989 και «έσβησε» πρώτο στις προτιμήσεις του τηλεοπτικού κοινού. Βέβαια συνεχίζει να λειτουργεί για περιορισμένο κοινό από τα συνδρομητικά κανάλια.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Νielsen, το ημίωρο 01:30 με 01:59, το Mega στο γενικό σύνολο είχε ποσοστό τηλεθέασης 17,5% ενώ στο δυναμικό κοινό έφτασε και το 22,5%, σύμφωνα με τα στοιχεία της Nielsen.

Μάλιστα μετά τις 23:30 του Σαββάτου και λίγο πριν πέσει το «μαύρο», το Mega ήταν σταθερά η πρώτη επιλογή των τηλεθεατών στις ηλικίες 18-54 αφήνοντας πίσω του τα υπόλοιπα κανάλια.

Εντωμεταξύ, το βράδυ της Κυριακής η έκπληξη ήλθε από τον ΑΝΤ1 ο οποίος με ένα  βίντεο αποχαιρέτησε τον μεγάλο ανταγωνιστή: «29 χρόνια πριν ξεκινήσαμε μαζί, 29 χρόνια πορευτήκαμε πλάι - πλάι, αλλά και ο ένας απέναντι στον άλλο, ανταγωνιστήκαμε, συνεργαστήκαμε, κερδίσαμε, χάσαμε. Όλα στο πρόγραμμα. Mega θα λείψεις σε όλους. Mega σε ευχαριστούμε όλοι. ΑΝΤ1». 



Ένα δείγμα τηλεοπτικού πολιτισμού, σπάνιο στην εποχή μας, διότι εμείς έχουμε τα «τοπικά φαινόμενα» με τους ερασιτέχνες της ραδιοφωνίας , οι οποίοι όταν διαπιστώσουν στη περιοχή τους να λειτουργεί κάποιος από τα παλιά ανοίγουν όλοι μαζί πάνω στην μετάδοση ώστε να παρεμβάλουν και βγάλουν τα απωθημένα τους ! Από το λίγο που παρακολουθώ τα ραδιοφωνικά δρώμενα διαπιστώνω ότι ισχύει με όποιον επιχειρήσει να λειτουργήσει σε μια συχνότητα.

Βέβαια δεν γνωρίζω τι απωθημένα έχουν, διότι προσωπικά ποτέ δεν επιχείρησα να παρεμβάλλω κάποιον ο οποίος λειτουργεί στα ερτζιανά. Μήπως χρηματίζονται από κάποιο δήμαρχο - αιρετό ;

Σημείωση του Γ.Κ: Το μαύρο στο MEGA για εμάς προσωπικά αποτελούσε ''συμβόλαιο'' , ( δεν θα εξηγήσω περισσότερα ), οφείλω όμως να θυμίσω ότι το εν λόγω κανάλι ήταν παρόν σε εκδηλώσεις , ομιλίες , κ.α. του κυβερνώντος κόμματος κατά την προεκλογική περίοδο του 2014, ενώ στον αντίποδα το σύνολο των υπολοίπων Αθηναϊκών τοπικών - εθνικών σταθμών συνήθως ήταν απόντα.

Έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρων ποιοι θα αποκομίσουν την ταινιοθήκη και το αρχείο αυτού του σταθμού , τον οποίο προσωπικά δεν παρακολουθούσα επί πολλά χρόνια διότι δεν παρακολουθώ τηλεόραση ! Είμαι αντιτηλεοπτικός τύπος.

Επίσης, μας είχαν «πρήξει» ότι ήταν θέμα δημοκρατίας το μαύρο στην ΕΡΤ και έπρεπε να επαναλειτουργήσει , ενώ στον αντίποδα στον Ιδιωτικό τομέα δεν τίθεται ζήτημα Δημοκρατίας ! Μάλλον λόγω πληθώρας μέσων.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Οριστικό μαύρο στο mega Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">