ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Η κοροϊδία των αναδρομικών

Υπερψηφίστηκε στην Ολομέλεια από όλα τα κόμματα, πλην της Χρυσής Αυγής που δήλωσε «παρών», η τροπολογία για την καταβολή των αναδρομικών όσων αμείβονται με ειδικά μισθολόγια, με τα χρήματα να δίδονται στους δικαιούχους εφάπαξ μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου.

Εφάπαξ ποσό ύψους 1,4 δισ. ευρώ μεικτά (820 εκατ. ευρώ καθαρά) καταβάλλεται ως αναδρομικά σε ένστολους, γιατρούς, δικαστικούς, καθηγητές πανεπιστημίου και μουσικούς στις κρατικές σκηνές με τροπολογία που κατατέθηκε σε νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΥΡΔΟΜΕΝΟΣ: Δεν χωρά καμιά αμφιβολία ότι πρόκειται για κορυφαία  κοροϊδία την οποία στήριξαν όλα τα αστικά πολιτικά κόμματα πλην της Χ.Α. 


Η κοινωνία πλέον έχει την απόλυτη βεβαιότητα ότι η πολιτική συντεχνία των αστικών κομμάτων του κοινοβουλευτικού τόξου δρα κατά της δημοκρατίας και οι έχοντες το ''πεπόνι και το μαχαίρι'' δρουν με γνώμονα τα προσωπικά τους συμφέροντα αντί της συνταγματικής ομαλότητας.

Η υποχρέωση των τριών εξουσιών , και παράλληλα των αστικών πολιτικών κομμάτων , είναι στις περιπτώσεις πλεονάσματος να δίνεται με αναλογικό τρόπο στο σύνολο όσων υπέστησαν οικονομική ζημία από περικοπές σε συντάξεις - μισθούς - επιδόματα κ.α.

Στην αιτιολογική έκθεση της τροπολογίας επισημαίνεται ότι «οι προτεινόμενες διατάξεις προωθούν την αρχή της ίσης μεταχείρισης για καθεμία από τις ωφελούμενες κατηγορίες προσωπικού στην βάση της ιδιαίτερης αποστολής τους και των ειδικών συνθηκών εκτέλεσης του έργου τους, όπως αυτά αποτυπώθηκαν στις σχετικές δικαστικές κρίσεις».

Εμείς τονίζουμε ότι τα αστικά κόμματα τα οποία συμφώνησαν στην εν λόγω απόφαση του ΣτΕ , η οποία καταφανώς υποκρύπτει τα προσωπικά συμφέροντα και των δικαστών , από κοινού έστησαν μηχανισμό ώστε να υφαρπάξουν συντάξεις, επιδόματα, αναδρομικά, κ.α., επικαλούμενοι την οικονομική ύφεση, και ενώ σήμερα παρέχουν αναδρομικά σε δικαστές, ένστολους, γιατρούς, κ.α. είναι ξεκάθαρο ότι φέρουν ακέραια την ευθύνη για τη ληστεία επιδομάτων και αναδρομικών από το 2012 μέχρι και σήμερα, τα οποία καταβλήθηκαν στην Περιφέρεια Αττικής και στο Δήμο Γλυφάδας, και κανείς δεν γνωρίζει τι χρήση γίνεται από τη πλευρά των στελεχών αστικών κομμάτων τα οποία βρίσκονται στην διαχείριση.

Τριτοκοσμική χώρα

Πως είναι δυνατόν να υπάρχει πιστοποίηση αναπηρίας 67% και άνω από το 2015 μέχρι και το 2018 και ο Δήμος Γλυφάδας να μην καταβάλει τα επιδόματα και τα αναδρομικά ;

Στους ιδίους δικαστές, οι οποίοι απεφάνθησαν ορθό να παρασχεθούν τα αναδρομικά σε δικαστές και σε λίγες ακόμα κατηγορίες μισθωτών,  θα προσφύγουμε ώστε να διαπιστώσουμε τις αποφάσεις τους.

Η ΝΔ ψήφισε τα αναδρομικά

Η κυβέρνηση συμμορφώνεται, επιτέλους, με αμετάκλητες δικαστικές αποφάσεις. Όμως η αναγκαστική συμμόρφωσή της: Γίνεται με μεγάλη καθυστέρηση, καθώς τρία χρόνια τώρα αρνήθηκε να τις εφαρμόσει, ενώ είχε το περιθώριο. 

Υπενθυμίζεται ότι η προηγούμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας είχε καταβάλει το 2014 το 50% των αναδρομικών και αποκαταστήσει τις μισές από τις απώλειες που είχαν υποστεί οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι.

Υλοποιείται και με λάθος τρόπο, γιατί ενώ η κάλυψη αυτού του ποσού θα έπρεπε να έχει προκύψει από υψηλή και διατηρήσιμη ανάπτυξη της οικονομίας, προέρχεται από την υπερφορολόγηση -και αυτών των κλάδων-, την εσωτερική στάση πληρωμών και τη συρρίκνωση του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.

Για τους δύο αυτούς λόγους, είναι προφανές ότι η σημερινή απόφαση ελήφθη από την κυβέρνηση για ψηφοθηρικούς λόγους ενόψει της επερχόμενης ήττας της στις εκλογές. Παρ’ όλα αυτά η Νέα Δημοκρατία θα ψηφίσει τη σχετική τροπολογία, όπως είχε δεσμευθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης στους εκπροσώπους των κλάδων αυτών».

Πρόκειται για μεγάλη κοροϊδία

Ροζής: «Πρόκειται για μεγάλη κοροϊδία. Τα αναδρομικά είναι μέχρι τον Μάιο του 2016 οπότε τέθηκε σε ισχύ ο νόμος Κατρούγκαλου. Είναι ένα επίδομα γιατί δεν επανυπολογίζονται οι συντάξεις μας και δεν εφαρμόζονται οι αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας».

Το χειρότερο είναι ότι οι συριζαίοι επιχειρούν να καρπωθούν εκλογικά την μερική συμμόρφωση με μία δικαστική απόφαση, αντί να δίνουν εξηγήσεις ως προς το γιατί δεν συμμορφώνονται πλήρως, όπως προβλέπεται.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Η κοροϊδία των αναδρομικών Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb