ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Ελληνικό: H επένδυση μετέωρη για αόριστο διάστημα

Μόλις σήμερα, μετά από μεγάλη καθυστέρηση, επιδόθηκε στη Lamda Development η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) για το Ελληνικό. Όμως επιφύλασσε μια δυσάρεστη έκπληξη .

Όπως αναφέρει η εταιρεία «η ΚΥΑ υιοθετεί θέσεις του Υπουργείου Πολιτισμού που δημιουργούν απροσπέλαστα εμπόδια τόσο στην έναρξη όσο και στην ομαλή εξέλιξη του έργου».

Ο λόγος είναι πως ουσιαστικά ορίζεται ως «τοποτηρητής» το υπουργείο Πολιτισμού, καθώς «πριν από την έναρξη κάθε επιμέρους ανάπτυξης, απαιτείται ξεχωριστή έγκριση από το Υπουργείο Πολιτισμού».

«Η αυτονόητη αβεβαιότητα θέτει σε άμεσο κίνδυνο την υλοποίηση αυτής καθαυτής της επένδυσης», τονίζει η Lamda Development, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της εταιρεία για την επένδυση στο Ελληνικό και την ΚΥΑ

«Με αφορμή την Κοινή Υπουργική Απόφαση («ΚΥΑ») για το Μητροπολιτικό Πάρκο στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού, που μας κοινοποιήθηκε μόλις σήμερα το απόγευμα, η Εταιρεία τοποθετείται ως εξής:

Η ΚΥΑ υιοθετεί θέσεις του Υπουργείου Πολιτισμού που δημιουργούν απροσπέλαστα εμπόδια τόσο στην έναρξη όσο και στην ομαλή εξέλιξη του έργου, μη λαμβάνοντας υπόψη, τόσο τον ειδικό νόμο που αφορά στην επένδυση (Ν.4062/12) όσο και τις ειδικές προβλέψεις των Συμβάσεων που κυρώθηκαν από τη Βουλή (Ν.4422/17), καθώς και τους όρους του Προεδρικού Διατάγματος, βάσει των οποίων έχει εγκριθεί ο σχεδιασμός του έργου.

Συγκεκριμένα, η ΚΥΑ, καταχρηστικά και αδικαιολόγητα, απαιτεί:

α) γνωμοδότηση του Υπουργείου Πολιτισμού για όλες τις μελέτες που αφορούν ψηλά κτίρια, ειδικά κτίρια, ειδικές κατασκευές, έργα υποδομής κ.α.,

β) έγκριση του Υπουργείου Πολιτισμού σε όλες τις μελέτες για κάθε είδους έργο, σε ακαθόριστη ακτίνα γύρω από τα μνημεία του Πάρκου.

Τα ανωτέρω, ουσιαστικά ακυρώνουν τη συστηματική και οργανωμένη προσπάθεια ετών και δημιουργούν σοβαρά γραφειοκρατικά προσκόμματα, επιβαρύνοντας υπέρμετρα το χρονοδιάγραμμα και τον προϋπολογισμό του έργου.

Ουσιαστικά πριν από την έναρξη κάθε επιμέρους ανάπτυξης, απαιτείται ξεχωριστή έγκριση από το Υπουργείο Πολιτισμού. Η αυτονόητη αβεβαιότητα θέτει σε άμεσο κίνδυνο την υλοποίηση αυτής καθαυτής της επένδυσης.

Η Εταιρεία βρίσκεται για μια ακόμη φορά αντιμέτωπη με αιφνιδιαστική ανατροπή των συμφωνημένων σε αντίθεση με το πνεύμα των επανειλημμένων συζητήσεων στις συνεδριάσεων του ΚΣΔ το τελευταίο δεκαήμερο.

Συνέπεια των ανωτέρω και έπειτα από 4,5 έτη προσπαθειών και συνεννοήσεων η απόφαση που εκδόθηκε, καθιστά την επένδυση μετέωρη για αόριστο διάστημα, πέρα από το ότι στέλνει εξαιρετικά δυσμενή μηνύματα σε κάθε σοβαρή επένδυση, εθνική η διεθνή».

ΓΛΥΦΑΔΑ WEB: Στη φωτογραφία βλέπετε ευκρινώς τι έγιναν οι επενδύσεις των χρημάτων του Ελληνικού λαού για την οργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων, για τους οποίους εμείς είχαμε ταχθεί κατά της τελέσεώς τους.

Εργολάβοι, μίζες , προμήθειες, και στη συνέχεια εγκατάλειψη και καταστροφή.

Ασφαλώς το Υπουργείο Πολιτισμού έχει την υποχρέωση να επιβλέπει και να παρέχει εγκρίσεις , διότι ο χώρος είναι χαρακτηρισμένος αρχαιολογικός , και παράλληλα εμείς έχουμε δεχθεί από τις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ σειρά από καταχρηστικές διώξεις - κατασχέσεις, διότι είχαμε δημόσια θέσεις για το τόπο μας - το Ελληνικό. 

Ο επενδυτής έχει υπόψιν του όσα έχουν ισχύσει στον εν λόγω χώρο επί ΧΟΥΝΤΑΣ με απαλλοτρίωση της ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ μας ;

Ο επενδυτής έχει υπόψιν του ότι μας οφείλει ανταποδοτικότητα διότι σε αντίθετη περίπτωση θα κινηθούμε δικαστικά ;

Ο επενδυτής μήπως καλύπτεται από ορισμένους δημάρχους στα Νότια τους οποίους συνέδραμε στην εκλογή τους ;

Έπεται συνέχεια . . . διότι βρισκόμαστε σε μια χώρα που ο καθένας πράττει κατά το δοκούν , ( κάνει ότι θέλει ) , χωρίς να αναλογίζεται ότι εκτός των δικών τους συμφερόντων υπάρχει και Δίκαιο. Και δεν εννοούμε αποκλειστικά την Ελληνική Δικαιοσύνη διότι το ζήτημα Ελληνικό - απαλλοτρίωση επί χούντας , θα τεθεί και εκτός.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Ελληνικό: H επένδυση μετέωρη για αόριστο διάστημα Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb