ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Κώστας Γαβράς: Ξέρω πόσο υποφέρουν οι άνθρωποι

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης αρχικά είχε επιβεβαιώσει την αποκάλυψη ότι ηχογραφούσε τους ομολόγους του στη Σύνοδο της Ρίγας, αργότερα ωστόσο είχε υπαναχωρήσει.

Όμως, με αφορμή την ταινία που βασίστηκε στο βιβλίο του πρώην υπουργού για τις διαπραγματεύσεις του 2015, ο σκηνοθέτης Κώστας Γαβράς αποκαλύπτει ότι άκουσε ο ίδιος αυτές τις πολύωρες ηχογραφήσεις στη διάρκεια της προετοιμασίας της ταινίας.

Όπως λέει σε συνέντευξή του για τις ανάγκες τις ταινίες άκουσε τις ηχογραφημένες συζητήσεις από το συγκεκριμένο Eurogroup, τις οποίες του έδωσε ο πρώην υπουργός Οικονομικών.

Έτσι, ερωτηθείς σχετικά με τη νέα του ταινία που έκανε πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Βενετίας και για το αν «ήταν τώρα η σωστή στιγμή, το σωστό θέμα για να το κάνετε; Γιατί τώρα;», ο σκηνοθέτης αποκάλυψε ότι άκουσε ώρες και ώρες από τις ηχογραφήσεις του Γιάνη Βαρουφάκη.

«Άρχισα να δουλεύω στο σενάριο πριν 4 χρόνια, το σημαντικό ήταν να βρω τη γωνία για να πω την ιστορία, και τη βρήκα χάρη στο βιβλίο του Βαρουφάκη. 2-3 χρόνια πριν. Επίσης ερεύνησα όλα όσα λέει στο βιβλίο του, όχι επειδή δεν τον εμπιστευόμουν, αλλά μου έδειξε τις ομιλίες, τις σημειώσεις του, ηχογραφήσεις επίσης. Οπότε επιβεβαίωσα. Ώρες και ώρες ηχογραφήσεων. Πολύ μακρά διαδικασία», είπε χαρακτηριστικά ο σκηνοθέτης.

Τέλος, σε ερώτηση που δέχθηκε για το πώς ένιωσε όταν άκουσε τις ηχογραφήσεις, ο Κώστας Γαβράς απάντησε: «Μιλάνε για ώρες και επαναλαμβάνουν τα ίδια πράγματα. Παράξενο. Το ότι οι άνθρωποι αυτοί μιλάνε μόνο για οικονομία και χρήματα και τράπεζες και δεν υπάρχει καμία παρουσία ανθρώπων στα λεγόμενα. Μόνο γραφικά, αλλά όχι άνθρωποι. Νούμερα, όχι άνθρωποι. 

Πίσω από τα πάντα κρύβονται και επηρεάζονται άνθρωποι, αλλά ήταν συναρπαστικό να διαπιστώνεις την απουσία του ανθρώπου από όλο αυτό. Έχω πάει στην Ελλάδα αυτά τα χρόνια, διαβάζω, βλέπω, ξέρω πόσο υποφέρουν οι άνθρωποι. Οπότε αυτό ήταν το πρώτο πολύ αρνητικό συναίσθημα για την όλη ιστορία και το Eurogroup».

ΓΛΥΦΑΔΑ WEB: Ασφαλώς όσοι μετέχουν της πολιτικής καθώς και των κοινών, παράλληλα των εξυπηρετούμενων - ρουσφετιών - δεν έτυχε να υποφέρουν ούτε για ένα δευτερόλεπτο μέχρι σήμερα κ. Γαβρά.

Η Ελλάδα παραμένει μια τριτοκοσμική χώρα πολλαπλών ταχυτήτων εύνοιας ολιγαρχών , μεγαλοεργολάβων, εφοπλιστών, βιομηχάνων , τραπεζιτών, ολιγαρχών, πολιτικών, αιρετών, καθώς και μερίδας ημετέρων των πολιτικών - αιρετών.

Από το 100% μιας κοινωνίας , ειδικότερα τοπικής όπως είναι η Γλυφάδα , πληρώνει το 96%  ώστε να επωφελείται διαχρονικά το 4 % , μετεχόντων σε κόμματα - παρατάξεις , συλλόγους, σωματεία, ενώσεις, καθώς και εργολάβοι, ''επιχειρηματίες'', συγγενείς, κ.α. !!

Αν πράγματι χρειάζεται μια ταινία ... αυτή πρέπει να αναδείξει την διαχρονική παθογένεια μιας χώρας και ενός λαού: Το πελατειακό σύστημα και την εξυπηρέτηση ημετέρων από πολιτικούς - αιρετούς.

Προσωπικά δεν είμαστε πεπεισμένοι ότι έχει τη δυνατότητα κάποιος να κρίνει απόλυτα πόσο υποφέρουν οι άνθρωποι αν ο ίδιος στερείται του βιώματος...
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Κώστας Γαβράς: Ξέρω πόσο υποφέρουν οι άνθρωποι Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb