ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Επέτειος Γρηγορόπουλου

Σε εξέλιξη συντονισμένη επιχείρηση των αστυνομικών δυνάμεων στα Εξάρχεια, προκειμένου να τεθούν υπό έλεγχο ομάδες αντιεξουσιαστών οι οποίες ανά τακτά διαστήματα και ορμητήριο την οδό Σολωμού επιδίδονται σε πετροπόλεμο και ρίψη μολότοφ εναντίον των ΜΑΤ στην πλατεία Εξαρχείων και στους γύρω δρόμους.

Επέμβαση στην πλατεία Εξαρχείων, όπου υπήρχε συγκεντρωμένο πλήθος, πραγματοποίησαν λίγο πριν τις 21:00 διμοιρίες των ΜΑΤ και άνδρες της Ομάδας «Δράση».
Σε βίντεο τα οποία είδαμε τα ΜΑΤ χτυπούν κατά το δοκούν με τα ρόπαλα - στοχεύοντας κάθε φορά, κυρίως έναν, τον οποίο τον ''σαπίζουν''. Μια ''τακτική'' απόδοσης , καμιά δεκαριά ''φουσκωτοί'' των ΜΑΤ, πέραν των 100 κιλών κάθε ένας, να χτυπούν με μανία με τα ρόπαλα ένα νεαρό καμιά εξηνταριά κιλά !
Σύμφωνα με πληροφορίες απώθησαν το πλήθος προς την οδό Ανδρέα Μεταξά, ενώ έχουν γίνει κάποιες προσαγωγές. Προηγουμένως αντιεξουσιαστές είχαν επιτεθεί με βόμβες μολότοφ, πέτρες και κομμάτια από σπασμένο μάρμαρο σε διμοιρία των ΜΑΤ στην οδό Σολωμού.
Στην οδό Τοσίτσα βρίσκονται οι δύο «Αύρες» και μεγάλη αστυνομική δύναμη. Νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο συνολικός αριθμός των προσαγωγών φτάνει τα 10 άτομα.
Σε πλήρη ετοιμότητα οι «Αύρες» τα θωρακισμένα οχήματα εκτόξευσης νερού της Αστυνομίας. Σε τουλάχιστον 10 προσαγωγές προχώρησε η αστυνομία.


Νωρίτερα, ομάδα διαδηλωτών εκτόξευσε βόμβες μολότοφ εναντίον της διμοιρίας των ΜΑΤ στη συμβολή των οδών Χαριλάου Τρικούπη και Ναυαρίνου. Τα ΜΑΤ έκαναν χρήση χημικών και απώθησαν τους νεαρούς.

Η πορεία με κεντρικό σύνθημα «αυτή η σφαίρα δεν έπεσε τυχαία, κάτω τα χέρια από τη νεολαία», στην οποία συμμετείχαν πάνω από 2.000 άτομα ξεκίνησε από τα Προπύλαια με κατεύθυνση τη Βουλή και ολοκληρώθηκε ειρηνικά, λίγο μετά τις 20:00.

Νωρίτερα, το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε το μαθητικό συλλαλητήριο που διοργάνωσαν μαθητές και φοιτητές στα Προπύλαια. Στο ίδιο συλλαλητήριο το παρών έδωσαν και αντιεξουσιαστές.

Έξι για ένα άτομο !


  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Επέτειος Γρηγορόπουλου Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">