ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Έβδομος νεκρός στη βόρεια Ιταλία από κοροναϊό

Έβδομος ασθενής που είχε μολυνθεί από τον νέο κοροναϊό πέθανε στη βόρεια Ιταλία, ανακοίνωσαν οι αρχές.

Πανικός επικρατεί στους κατοίκους του Μιλάνου μετά τους θανάτους που έχουν σημειωθεί από τον κορονοϊό στη χώρα, με τα ράφια των σούπερ μάρκετ να αδειάζουν.


Ο αριθμός των θυμάτων από τον φονικό ιό στην Ιταλία έχει φτάσει τους 7, ενώ πάνω από 200 είναι τα επιβεβαιωμένα κρούσματα.


Η ιταλική κυβέρνηση προχώρησε στη λήψη έκτακτων μέτρων, θέτοντας σε καραντίνα χωριά της Βόρειας Ιταλίας, όπου και εντοπίζονται τα περισσότερα κρούσματα κορονοϊού, ενώ έχει ακυρωθεί και το διάσημο καρναβάλι της Βενετίας. Η Αυστρία έκλεισε τις σιδηροδρομικές συνδέσεις με την Ιταλία και την ίδια ώρα κλειστά παραμένουν και τα σχολεία όπως επίσης και τα μουσεία.



Σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση RAI, ο αριθμός των νεκρών από τον κορωνοϊό στην Ιταλία ανήλθε στους επτά.

Πριν λίγο, πέθανε στην Λομβαρδία ένας άνδρας 62 ετών, ο οποίος είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο και υποβαλλόταν σε αιμοκάθαρση.

Νωρίτερα, είχε προηγηθεί σύγχυση για τον αριθμό των νεκρών από ιταλικά ΜΜΕ. Συνολικά ο αριθμός των νεκρών είναι επτά.

ενδεχόμενο πανδημίας

Την ίδια ώρα, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, προειδοποιεί για το ενδεχόμενο πανδημίας, αν και σημειώνει ότι ακόμη είναι πρόωρες τέτοιες περιγραφές.


Οι κάτοικοι του Μιλάνο έσπευσαν να εφοδιαστούν με βασικά υλικά, με τις φωτογραφίες και τα βίντεο που κυκλοφορούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να δείχνουν άδεια ράφια και ουρές πελατών να περιμένουν στα ταμεία. 

Χαρτομάντιλα, γάντια και απορρυπαντικά είναι τα είδη που έχουν ήδη εξαφανιστεί από τα ράφια των σούπερ μάρκετ στο Μιλάνο και την επαρχία, με τους κατοίκους να φοβούνται την κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τον κορωνοϊό που αριθμεί ήδη πέντε νεκρούς.

Σε 11 πόλεις της Βόρειας Ιταλίας, οι 10 στην περιοχή της Λομβαρδίας και η μία στο γειτονικό Βενέτο, 50.000 άνθρωποι είναι σε καραντίνα από την Παρασκευή το βράδυ, με την αστυνομία να περιπολεί στους δρόμους και πρόστιμα να επιβάλλονται σε όσους παραβιάζουν τον περιορισμό.

Ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Τζουζέπε Κόντε ζήτησε από τους πολίτες να μην καταληφθούν από πανικό και να ακολουθούν τις οδηγίες των κέντρων.



2.619 οι νεκροί από την επιδημία - Συναγερμός σε Ιταλία και Νότια Κορέα

Τους 2.619 έφτασαν οι νεκροί παγκοσμίως από την επιδημία του κοροναϊού, σύμφωνα με τον νεότερο απολογισμό. Τα κρούσματα έχουν ξεπεράσει τις 79.000.

Στη Χουμπέι, το επίκεντρο της επιδημίας, κατεγράφησαν το τελευταίο 24ωρο 149 θάνατοι, όπως ανακοίνωσε η Εθνική Επιτροπή Υγείας της Κίνας.

Ο αριθμός σηματοδοτεί επιδείνωση της κατάστασης ως προς τη θνησιμότητα του COVID-19, καθώς χθες, Κυριακή, ανακοινώθηκαν 97 θάνατοι.

Η Εθνική Επιτροπή (το υπουργείο) Υγείας έκανε, επίσης, λόγο για 409 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα τις προηγούμενες 24 ώρες, στην συντριπτική πλειονότητά τους στη Χουμπέι. Πάντως, ο αριθμός τους είναι μειωμένος από τα 649 κρούσματα που καταγράφηκαν το Σάββατο.

Στο ημερήσιο δελτίο της για την επιδημιολογική κατάσταση, η Επιτροπή επισήμανε ότι ο αριθμός των ανθρώπων που αποθεραπεύτηκαν ξεπέρασε αυτόν των νέων κρουσμάτων για έκτη συναπτή ημέρα, με τους ασθενείς που πήραν εξιτήριο να ανέρχεται σε 1.846. Συνολικά, 24.734 ασθενείς έχουν βγει από τα νοσοκομεία.



  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Έβδομος νεκρός στη βόρεια Ιταλία από κοροναϊό Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">