ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Γλυφάδα: Αίτημα για απαλλαγή των επιχειρήσεων απο την καταβολή δημοτικών τελών

Αίτημα από τον Παναγιώτη Γιάχο να τεθεί ως τακτικό θέμα της Ημερήσιας Διάταξης του Δ. Σ. η απαλλαγή των επιχειρήσεων, των ελευθέρων επαγγελματιών, κλπ, από την καταβολή των δημοτικών τελών, από 01-03-2020, λόγω της υποχρεωτικής αναστολής των δραστηριοτήτων τους.

Α Ι Τ Η Σ Η

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ


Συγκεκριμένα:

Προς την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Αναστασία Αργυροπούλου

Κοινοποίηση: Δήμαρχο και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου.

ΘΕΜΑ: Αίτημα να τεθεί στην αμέσως επόμενη – δια τηλεδιάσκεψης - συνεδρίαση του Σώματος ως τακτικό θέμα της Ημερήσιας Διάταξης, η απαλλαγή των επιχειρήσεων, των ελευθέρων επαγγελματιών, των γυμναστηρίων, των φροντιστηρίων, των παιδικών σταθμών, των σχολών χορού, ξένων γλωσσών, οδηγών κλπ, καθώς και των πολιτιστικών, των αθλητικών και των εθελοντικών συλλόγων, που στεγάζονται στα γεωγραφικά όρια του Δήμου μας, από την καταβολή των δημοτικών τελών, από 01-03-2020 και για όσο χρονικό διάστημα διαρκέσει η υποχρεωτική αναστολή των δραστηριοτήτων τους, λόγω των απαγορευτικών μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού.

Αναλυτική και επεξεργασμένη πρόταση.

Κυρία Πρόεδρε
Όπως γνωρίζετε στην πρόσφατη - δια τηλεδιάσκεψης - συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 24-03-2020, ο Αντιπρόεδρος του Σώματος και μέλος της Παράταξής μας Παναγιώτης Γιάχος , ζήτησε να συζητηθεί προ της Ημερήσιας Διάταξης ως κατεπείγον θέμα η πρόταση της Παράταξής μας για: “απαλλαγή των επιχειρήσεων και των ελευθέρων επαγγελματιών που στεγάζονται στα γεωγραφικά όρια του Δήμου μας, από την καταβολή των δημοτικών τελών, για όσο χρονικό διάστημα διαρκέσει η υποχρεωτική αναστολή των δραστηριότητών τους, λόγω των απαγορευτικών μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού.”

Με την πρόταση της Παράταξής μας συμφώνησε και ο Δήμαρχος, ο οποίος δεσμεύτηκε να συζητηθεί το θέμα στην επόμενη συνεδρίαση, με εμπεριστατωμένη εισήγηση των υπηρεσιών του Δήμου, προκειμένου στην απόφαση αυτή, να συμπεριληφθούν όλοι οι πληττόμενοι.

Σε συνέχεια των παραπάνω, η Παράταξή μας καταθέτει προς το Σώμα επεξεργασμένη γραπτή πρόταση και ΑΙΤΟΥΜΑΣΤΕ όπως στην αμέσως επόμενη - δια τηλεδιάσκεψης - συνεδρίαση του Σώματος τεθεί στην Ημερήσια Διάταξη ως τακτικό θέμα: “Λήψη απόφασης για:

Α) ΤΗΝ ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΒΟΛΗ
1) του ενιαίου ανταποδοτικού τέλους καθαριότητας και φωτισμού του α΄ εδαφίου της παρ. 1 του άρθρου 1 του Ν. 25/1975 (Α΄74) από 1-03-2020 και για όλο το χρονικό διάστημα που θα ισχύουν οι περιορισμοί, λόγω της πανδημίας από τον covid – 19,

2) των τελών παραχωρημένου κοινοχρήστου χώρου, για όσες εκ των επιχειρήσεων διακόπτουν ή περιορίζουν υποχρεωτικά τη λειτουργία τους, λόγω των μέτρων αποτροπής της διασποράς του covid – 19 και δεν κάνουν χρήση του χώρου, σύμφωνα με το άρθρο 13 του από 24-9/20-10-1958 β.δ. (Α΄ 171) και για το χρονικό διάστημα που ισχύουν οι περιορισμοί λόγω covid – 19 (άρθρο 37 παρ. 8-9 της Π.Ν.Π. ΦΕΚ 68Α).

Β) ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ:
1) των τελών διαμονής παρεπιδημούντων 0,5%,
2) του τέλους επί των ακαθαρίστων εσόδων 0,5%,
3) του τέλους επί των ακαθαρίστων εσόδων των κέντρων δια σκέδασης – ζωντανής μουσικής 5%, για το χρονικό διάστημα που ισχύουν οι περιορισμοί λόγω covid – 19.

Γ) ΤΗΝ ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΤΩΝ ΑΥΤΟ 
ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ, ΠΟΥ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ ΔΕΝ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΒΟΛΗ: του ενιαίου ανταποδοτικού τέλους καθαριότητας και φωτισμού του α΄ εδαφίου της παρ. 1 του άρθρου 1 του Ν. 25/1975 (Α΄74), από 1-03-2020 και για όλο το χρονικό διάστημα που θα ισχύουν οι περιορισμοί, λόγω της πανδημίας από τον covid – 19.

Δ) ΤΗΝ ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ, ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΩΝ,
ΦΡΟΝΤΗΣΤΗΡΙΩΝ, ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ, ΤΩΝ ΣΧΟΛΩΝ ΧΟΡΟΥ, ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ, ΟΔΗΓΩΝ ΚΛΠ, ΠΟΥ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΒΟΛΗ: του ενιαίου ανταποδοτικού τέλους καθαριότητας και φωτισμού του α΄ εδαφίου της παρ. 1 του άρθρου 1 του Ν. 25/1975 (Α΄74) από 1-03-2020 και για όλο το χρονικό διάστημα που θα ισχύουν οι περιορισμοί, λόγω της πανδημίας από τον covid – 19.

Ε) ΤΗΝ ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΠΟΥ ΣΤΕΓΑΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΙ, ΑΘΛΗΤΙΚΟΙ, ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΚΑΙ ΦΟΡΕΙΣ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΒΟΛΗ:
του ενιαίου ανταποδοτικού τέλους καθαριότητας και φωτισμού του α΄ εδαφίου της παρ. 1 του άρθρου 1 του Ν. 25/1975 (Α΄74) από 1-03-2020 και για όλο το χρονικό διάστημα που θα ισχύουν οι περιορισμοί, λόγω της πανδημίας από τον covid – 19.”

Για την ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΓΛΥΦΑΔΑΣ

Σημείωση του ΓΛΥΦΑΔΑ WEB: Ομολογουμένως έχουμε προηγηθεί , ( για όσους διαβάζεται ) , αξιώνοντας πρωτίστως από την κυβέρνηση πλήρη απαλλαγή καταβολών από τους μη επιδοτούμενους στο ύψος του ποσού των επιδοτούμενων, και δεύτερον από την δημοτική αρχή απαλλαγή των δημοτικών τελών.

Δεν υπάρχει τίποτα πιο φαιδρό από το γεγονός να επιδοτούν ως κυβέρνηση ένα τμήμα της κοινωνίας , και να καλούνται οι μη επιδοτούμενοι να καταβάλουν στην πολιτεία ώστε να επιδοτούν επιλεκτικά όσους κρίνουν οι ίδιοι δικαιούχους. Μήπως καταβάλουν κάτι περισσότερο στην πολιτεία οι επιδοτούμενοι έναντι των υπολοίπων ;

Ενδεικτικά: Οι εργαζόμενοι των επιχειρήσεων που έχουν κλείσει και έλαβαν την επιδότηση - πληρώνουν κάτι περισσότερο στην πολιτεία έναντι όσων δεν επιδοτήθηκαν ; Μπορεί έστω και ένας να μας γνωστοποιήσει ότι πληρώνει περισσότερα έναντι εκατοντάδων χιλιάδων που δεν επιδοτήθηκαν ;

Η κυβέρνηση , καταχράται του δικαιώματος και αντί να κυβερνά με γνώμονα το Ελληνικό Σύνταγμα και την τήρηση της ισοπολιτείας ''κλείνει το μάτι'' σε συγκεκριμένες κατηγορίες, όμως έχουν γνώση για πολλοστή  φορά οι ''φύλακες''.

Άλλωστε δεν είναι η πρώτη φορά.  Έχουμε πληρώσει πολλά , και τοπικά σε επίπεδο δήμου , ώστε στο τέλος να προκύψει και η ''εξόφληση''. . . 

Αν πληρώνουν περισσότερα ορισμένοι που ακριβώς τα πληρώνουν ; Είναι σαφές ότι επιδοτούνται - θα τα λάβουν - χιλιάδες προμηθευτές Ο.Τ.Α , οι οποίοι έλαβαν μέσα στο 2019 - 2020 δεκάδες χιλιάδες ευρώ έκαστος σε ολόκληρη την Ελληνική επικράτεια. Λέτε να χρήζουν περισσότερης και καλύτερης μεταχειρίσεως από την κυβέρνηση έναντι όσων δεν επιδότησε ;

Πόσο δίκαιο μπορεί να λογίζεται, προμηθευτές  πολιτείας, Ο.Τ.Α, κ.α., με ισολογισμούς κέρδους δεκάδων η πολλών χιλιάδων ευρώ , να επιδοτούνται το 800άρι, και παράλληλα να τυγχάνουν επιδοτήσεως ενοικίου , κ.α. παροχές , και την ίδια στιγμή να αποστερούν από χιλιάδες την επιδότηση ;

Υ.Γ: Σε πλήρη - καθολική - αντιδιαστολή με τις τοπικές ''βρωμούσες'' , εμείς ουδέποτε χρηματιστήκαμε από αιρετούς - δημάρχους - διοικούσες κ.α παρατάξεις , άρα λοιπόν όσοι ''άνοιξαν'' το στόμα τους για συκοφαντίες και ύβρεις , ας μετρήσουν τα πενηντάρια και τα 20 άρια τα οποία τους παρέχουν ώστε να γίνονται  διαδικτυακοί κλακαδόροι , διότι μέχρι σήμερα από δαύτους δεν έχουμε διαβάσει ούτε μια πρόταση η οποία να αφορά την τοπική κοινωνία , και είναι οξύμωρο να δηλώνουν ''εκδότες'' όταν αυταπόδεικτα αντί να υπερασπίζονται το κοινωνικό σύνολο υπερασπίζονται δημάρχους. 

# Πρέπει να διαπιστώσουν οι συμπολίτες μας πόσες δεκαετίες απαιτούνται ώστε να ισχύσει η ΕΝΤΟΛΗ χιλιάδων δημοτών , ενώ γνωρίζουν πόσες δεκαετίες ''ρίχνουν στις τσέπες'' οι κλακαδόροι των εκάστοτε δημάρχων , και αναρίθμητοι έτεροι - εταίρες. Στο τέλος η ''εξόφληση''  όσων μαζεύτηκαν επί δεκαετίες , γιατί όλα αυτά τα χρόνια άλλοι ρίχνουν στις τσέπες . . . και εμείς κρατάμε αναλυτικά στο ''τεφτέρι'' τις σημειώσεις για ΟΛΟΥΣ , γιατί όπως αντιλαμβάνεστε αυτό είναι αδύνατον να ισχύσει από τους κλακαδόρους , καθώς επίσης , από τους αναρίθμητους έτερους και τις εταίρες ! 

* Για το ενδεχόμενο παρεξηγήσεως εταίρες ίσον γυναίκες εξαγορασμένες και με ανύπαρκτη συνείδηση. Έτεροι και κλακαδόροι το αντίστοιχο.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Γλυφάδα: Αίτημα για απαλλαγή των επιχειρήσεων απο την καταβολή δημοτικών τελών Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">