ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Να λάβουν τα 400 ευρώ όλοι οι άνεργοι

Την επιδότηση όλων των μακροχρόνια ανέργων και όχι μόνο του ενός τρίτου αυτών που προβλέπει η εξαγγελία του πρωθυπουργού για την παροχή επιδόματος 400 ευρώ ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ. 

Αποκλεισμός

Με ερώτηση 61 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στη βουλή προς τους υπουργούς Οικονομικών και Εργασίας γίνεται λόγος για αποκλεισμό της μεγάλης μερίδας των μακροχρόνια ανέργων από την έκτακτη ενίσχυση των 400 ευρώ.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρουν πως με βάση την πάγια πρακτική, για να θεωρείται κάποιος μακροχρόνια άνεργος, θα πρέπει να διαθέτει κάρτα ανεργίας, συνεχόμενα για πάνω από 12 μήνες (12 μήνες και 1 ημέρα).

Σύμφωνα με την Υπουργική Απόφαση, για το έκτακτο βοήθημα των 400 ευρώ, επιδοτούνται όσοι χαρακτηρίστηκαν ως μακροχρόνια άνεργοι από 01/04/2019 έως και 16/04/2020, δηλαδή, στην ουσία, όσοι απέκτησαν κάρτα ανεργίας από 01/04/2018 έως 16/04/2019. Αυτό σημαίνει, πρακτικά, ότι επιδοτούνται μόνο όσοι, μέχρι την 16/04/2020, διαθέτουν κάρτα ανεργίας από 12 έως 24,5 μήνες.

Μόνο το ένα τρίτο είναι οι δικαιούχοι

Επίσης, σύμφωνα την επίσημη ανακοίνωση του ΟΑΕΔ, δικαιούχοι της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης είναι το 1/3 του συνόλου των μακροχρόνια ανέργων, συνεπώς τα υπόλοιπα 2/3 μένουν εκτός της ενίσχυσης, δηλαδή περίπου 336.000 μακροχρόνια άνεργοι, αναφέρουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Προσθέτουν επίσης οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, πως όσοι έχουν συνεχόμενη κάρτα ανεργίας για πολλούς μήνες, δε σημαίνει ότι όταν έμειναν άνεργοι δικαιούνταν απαραίτητα και έλαβαν το προβλεπόμενο επίδομα ανεργίας: Δηλαδή, αρκετοί μακροχρόνια άνεργοι δεν έχουν λάβει όλο αυτό το διάστημα καμία οικονομική ενίσχυση από τον ΟΑΕΔ και αυτή τη στιγμή αποκλείονται και από το έκτακτο επίδομα των 400 ευρώ».

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ τονίζουν πως οι περισσότεροι μακροχρόνια άνεργοι μένουν εκτός της παροχής, παρά τις αρχικές δηλώσεις της κυβέρνησης για επίδομα και ρωτούν τους υπουργούς:

«Πως προτίθενται να παρέμβουν, ώστε να συμπεριληφθεί στην έκτακτη οικονομική ενίσχυση των 400 ευρώ το σύνολο των μακροχρόνια ανέργων και όχι μόνο το 1/3 αυτών, ειδικά λαμβάνοντας υπόψη ότι πολλοί μακροχρόνια άνεργοι με συνεχόμενη κάρτα ανεργίας για πολλούς μήνες δεν έχουν λάβει όλο αυτό το διάστημα καμία οικονομική ενίσχυση από τον ΟΑΕΔ και αυτή τη στιγμή αποκλείονται και από το έκτακτο επίδομα;».


Επισήμανση του ΓΛΥΦΑΔΑ WEB: Είναι κοροϊδία τα μέτρα της κυβέρνησης , και όχι μόνο αποκλειστικά για τους μακροχρόνια ανέργους , είναι κοροϊδία και για όσους είναι άνεργοι επί 11,5 μήνες χωρίς επιδότηση από τον Ο.Α.Ε.Δ.

Κυρίως όμως είναι φαιδρό το σύστημα το οποίο ακολουθείται διότι υπάρχουν μακροχρόνια άνεργοι - εγγεγραμμένοι στα αρχεία του Ο.Α.Ε.Δ από το 2014 - 2015 , οι οποίοι ανανέωναν επί χρόνια το δελτίο ανεργίας , και ενώ είχαν καταθέσει στον Ο.Α.Ε.Δ την ειδικότητά τους ουδέποτε επικοινώνησαν μαζί τους για μια θέση απασχόλησης.

Είναι σαφές ότι αρκετοί έπειτα από πλειάδα ανανεώσεων επί σειρά ετών , χωρίς καμία ανταπόκριση και παροχή επιδότησης από τη πλευρά του Ο.Α.Ε.Δ , κάποιες φορές αμέλησαν την ανανέωση της κάρτας.

Για την κυβέρνηση, και τους αρμόδιους του Ο.Α.Ε.Δ , οι εγγεγραμμένοι στα αρχεία του Ο.Α.Ε.Δ από το 2014 - 2015 , οι οποίοι δεν ανανέωσαν μια - δυο φορές την κάρτα , και παραμένουν μακροχρόνια άνεργοι , όπως ανέφερε ο Γεωργιάδης , έχουν στη ζούλα εισόδημα ;

Να λάβουν τα 400 ευρώ όλοι οι άνεργοι , είτε μακροχρόνια , είτε όσοι - όσες παραμένουν άνεργοι χωρίς επιδότηση του Ο.Α.Ε.Δ.

Γιάννης Κουρδομένος
glyfadaweb@gmail.com

Υ.Γ: Χαρίζουμε την εικονιζόμενη καρέκλα στην πρώτη φωτογραφία σε όποιον ενδιαφέρεται , γιατί μπουχτίσαμε τις κυβερνητικές ''κατασκευές'' και τους τηλεοπτικούς αστέρες , ενώ έχουν αναγάγει την αδικία σε επάγγελμα.

* Και οι Συριζαίοι αδίκησαν επί ημερών τους και αδικούν και σήμερα κατάφωρα μεγάλο τμήμα της κοινωνίας , ενώ μας είχαν πρήξει χρησιμοποιώντας τις αφίσες του Τσε Γκεβάρα. 

Γιατί εξαιρείται και εσείς χιλιάδες μη επιδοτούμενους ανέργους ;;;

Γιατί δεν δώσατε έμφαση στους προμηθευτές των Ο.Τ.Α οι οποίοι έλαβαν δεκάδες χιλιάδες ευρώ το 2019 και επιδοτούνται τα 800 ευρώ ;

Τέλος, όπως πληροφορηθήκαμε μάλλον είναι επιδοτούμενος από τη Νέα Δημοκρατία  για τα 800 ευρώ και ο προμηθευτής φυτών ο οποίος έλαβε από τον Δήμο Γλυφάδας 1.500.000 εκατομμύριο ευρώ !




  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Να λάβουν τα 400 ευρώ όλοι οι άνεργοι Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">