ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Τερψιθέα Γλυφάδας: Καθημερινή παρακώλυση κυκλοφορίας λόγω ανακαίνισης πλατείας

Καθημερινό φαινόμενο η παρακώλυση της κυκλοφορίας λόγω ανακαίνισης της πλατείας Εθνικής Αντίστασης.
Συγκεκριμένα, κατά τις ημέρες Πέμπτη και Παρασκευή , 11 και 12 Ιουνίου 2020 , την Πέμπτη παρακωλύθηκε επί 20 και πλέον λεπτά η κυκλοφορία λόγω στάθμευσης στην συμβολή των οδών Κριμαίας και Ελευθέρου Ανθρώπου , όπως και την Παρασκευή επί δεκαπέντε λεπτά.
Παρακώλυση των αστικών συγκοινωνιών
Όπως διαπιστώσαμε με 30 άτομα - επισκέπτες - στην πλατεία  Εθνικής Αντίστασης , έπειτα της ανακαίνισης η οποία πρόσφατα έγινε , η στάθμευση των οχημάτων παρακωλύει την κυκλοφορία.
Την Πέμπτη το απόγευμα δεν μπορούσε να στρίψει στην συμβολή των οδών Κριμαίας και Ελευθέρου Ανθρώπου η λεωφορειακή γραμμή Β1 , λόγω στάθμευσης στην συμβολή των οδών , πίσω από το λεωφορείο είχαν ακινητοποιηθεί πέντε ΙΧ οχήματα, πιο πίσω είχε ακινητοποιηθεί η λεωφορειακή γραμμή 205 , και πίσω από το λεωφορείο υπήρχαν και σειρά από έτερα οχήματα.
Ανάλογη ήταν η κατάσταση και την Παρασκευή , όπου παρακωλύθηκε η κυκλοφορία κατά τις απογευματινές ώρες , και μόλις με 30 επισκέπτες εντός της πλατείας.
Έλλειψη πινακίδων σήμανσης και διαγράμμισης της οδού
Η δημοτική αρχή όφειλε πρωτίστως , πριν την ανακαίνιση της πλατείας να μεριμνήσει για επαρκή σηματοδότηση - απαγορευτικές πινακίδες στάθμευσης.
Τέλος, αν με 30 άτομα - επισκέπτες - σε μια πλατεία επικρατούν φαινόμενα παρακώλυσης της κυκλοφορίας επί αρκετά λεπτά ημερησίως , τα οποία είδαμε Πέμπτη και Παρασκευή , αναλογιστείτε τι θα ισχύσει με περισσότερους συμπολίτες μας επισκέπτες της εν λόγω πλατείας.
ΑΡΘΡΟ 34 : Στάση και στάθμευση 

1. Η στάση και η στάθμευση επιτρέπονται, αν δεν δημιουργείται εξ αυτών κίνδυνος ή παρακώλυση της κυκλοφορίας και αν δεν υπάρχουν σχετικές απαγορευτικές πινακίδες ή διαγραμμίσεις. 


2. Η στάση ή στάθμευση οχήματος απαγορεύεται:


α) Επάνω σε διαβάσεις πεζών ή ποδηλατιστών και σε απόσταση μικρότερη από πέντε (5) μέτρα από αυτές. 

β) Σε απόσταση μικρότερη από δώδεκα (12) μέτρα από στάσεις αστικών, υπεραστικών, ηλεκτροκίνητων λεωφορείων και τροχιοδρομικών οχημάτων. 
γ) Σε εισόδους και εξόδους κόμβων και σε απόσταση μικρότερη από δέκα (10) μέτρα από τη νοητή προέκταση της πλησιέστερης οριογραμμής του κάθετου οδοστρώματος. 
ε) Σε πεζοδρόμια, πλατείες, ειδικά ερείσματα που προορίζονται για πεζούς ως και ποδηλαταδρόμους, εκτός αν επιτρέπεται σε αυτούς η στάθμευση με ειδική σήμανση. 

Αυτός που παραβαίνει τις διατάξεις της παραγράφου 2 του άρθρου αυτού τιμωρείται με διοικητικό πρόστιμο ογδόντα (80,00) ευρώ, πλην των περιπτώσεων ιστ΄ και ιη΄ για την παράβαση των οποίων τιμωρείται με διοικητικό πρόστιμο εκατόν πενήντα (150,00) ευρώ και αυτός που παραβαίνει τις διατάξεις των λοιπών παραγράφων του άρθρου αυτού τιμωρείται με διοικητικό πρόστιμο σαράντα (40,00) ευρώ. 


Τα παραπάνω διοικητικά πρόστιμα ορίζονται στο ήμισυ, όταν οι παραβάσεις αφορούν σε μοτοποδήλατα ή μοτοσικλέτες. Αν η παράνομη στάθμευση συνεχίζεται και πέραν των τριών (3) ωρών από τη βεβαίωση της παράβασης, βεβαιώνεται νέα παράβαση από το ίδιο ή άλλο όργανο και μετά την πάροδο του δεύτερου τρίωρου γίνεται μεταφορά του οχήματος. 


Με κοινή απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης, Οικονομίας και Οικονομικών, Μεταφορών και Επικοινωνιών και Δημόσιας Τάξης ορίζονται τα ειδικότερα θέματα και οι λεπτομέρειες για την εφαρμογή της παραγράφου αυτής. 


11. Ως παραβάτης των διατάξεων για τη στάθμευση, ταυ παρόντος Κώδικα. λογίζεται ο οδηγός του οχήματος που καταλαμβάνεται επ' αυτοφώρω και σε περίπτωση απουσίας του οδηγού ο κάτοχος αυτού.


Επισήμανση: Τονίζεται ότι σε απόσταση μικρότερη των δέκα (10) μέτρων από την πλατεία υφίστανται στάσεις και από τις δυο πλευρές της 
οδού Ελευθέρου Ανθρώπου , άρα απαγορεύεται η στάθμευση όλων των οχημάτων.

Η δημοτική αρχή των ανακαινίσεων χωρίς να προνοεί τι έπεται , οφείλει μέχρι την τοποθέτηση πινακίδων να στείλει τη δημοτική αστυνομία ώστε να μην συνεχίζεται καθημερινά η παρακώλυση της κυκλοφορίας.

Αναφορικά με την Τροχαία , και το ρόλο της , είναι παντελώς ανύπαρκτοι.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Τερψιθέα Γλυφάδας: Καθημερινή παρακώλυση κυκλοφορίας λόγω ανακαίνισης πλατείας Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">