ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Δ.Α.Κ.Ε.- Ο.Τ.Α.: Γραφική και υποκριτική η ΔΑΣ- ΟΤΑ

Έπειτα από την Συνδικαλιστική Ανατροπή στους Ο.Τ.Α και η Δ.Α.Κ.Ε.-Ο.Τ.Α με ανακοίνωσή της καταφέρεται κατά της ΔΑΣ-ΟΤΑ την οποία αποκαλούν γραφική , υποκριτική , και προσκολλημένη στο παρελθόν.

H ανακοίνωση

Συναδέλφισσες-Συνάδελφοι,

Την Τετάρτη 3 Ιουνίου 2020 πραγματοποιήθηκε συνάντηση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. με το Προεδρείο της Κ.Ε.Δ.Ε., με θέμα τη συζήτηση των προβλημάτων των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και την εξεύρεση κοινά αποδεκτού τρόπου επίλυσής τους.

Ως Δ.Α.Κ.Ε.-Ο.Τ.Α. επισημάναμε την πάγια θέση μας για την ανάγκη στήριξης του Δημόσιου και Κοινωνικού χαρακτήρα των υπηρεσιών των Ο.Τ.Α., δηλώσαμε ρητά και κατηγορηματικά την αντίθεση μας στις προσπάθειες διαφόρων Δημοτικών Αρχών να ιδιωτικοποιήσουν υπηρεσίες των Δήμων, καθώς και στην απαράδεκτη νομοθετική ρύθμιση που δίνει την δυνατότητα ενοικίασης του εξοπλισμού των Ο.Τ.Α. σε ιδιώτες. Αναδείξαμε δε για ακόμη μία φορά το μεγάλο πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού και της υποστελέχωσης των υπηρεσιών, ζητώντας την παρέμβαση και συνεργασία της Κ.Ε.Δ.Ε. για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, ενώ με έμφαση θέσαμε το ζήτημα καταβολής του έκτακτου επιδόματος στους εργαζόμενους της Τ.Α. που εργάστηκαν με αυταπάρνηση στις συνθήκες της πανδημίας και κράτησαν όρθιες τις υπηρεσίες και την κοινωνική συνοχή, ζητώντας να καταβληθεί στο σύνολο των συναδέλφων και όχι επιλεκτικά ή συντεχνιακά.

Δεν γίνεται να μην αναφερθούμε όμως στην συνεχιζόμενη γραφικότητα της Δ.Α.Σ.-Ο.Τ.Α. που εμμένει στην τακτική της διαφοροποίησης με κάθε κόστος. Την ώρα που ο εκπρόσωπος της στην συνάντηση, μην αντέχοντας προφανώς την ταύτισή του με τις προτάσεις και τοποθετήσεις μας, αποφάσισε να προσπαθήσει να διαλύσει την συνάντηση, καταφέρνοντας να «διαφοροποιηθεί» εντέλει βρίσκοντας πρόσχημα την... Ευρωπαϊκή Ένωση, καταγγέλλοντας τον καπιταλισμό, την αστική τάξη από την οποία προέρχονται οι Δήμαρχοι και ίσως και την... επερχόμενη έναρξη της κυνηγετικής περιόδου του λαγού, η παράταξή του εξέδιδε ανακοίνωση για το γνωστό μονοπώλιο του Π.Α.ΜΕ. στην υπεράσπιση των εργαζομένων και με τις παραδοσιακές πλέον στρεβλώσεις των όσων είπαν οι εκπρόσωποι των άλλων παρατάξεων.

Δεν μπορούμε πλέον να παρακολουθήσουμε αυτήν την τακτική της απόσχισης από την κοινωνία, μέχρι να αλωθεί το Πολίτευμα για να εγκαθιδρυθεί η δικτατορία του προλεταριάτου. Για να σοβαρευτούμε: ούτε αναφανδόν ενάντια ή υπέρ των πολιτικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης είμαστε, ούτε εκφράζουμε στείρες διαφωνίες και αντιθέσεις για να το παίξουμε δήθεν φιλολαϊκοί. Εάν μια πρόταση ή μια πολιτική είναι προς τη σωστή κατεύθυνση για τους εργαζόμενους και την κοινωνία θα τη συζητήσουμε και θα τη στηρίξουμε, είτε προέρχεται από την Ε.Ε. είτε από την Κυβέρνηση, είτε από την Κ.Ε.Δ.Ε. και τους Δημάρχους, είτε προέρχεται από το παράλληλο αστρικό σύμπαν στο οποίο ζουν.

Κατανοούμε απόλυτα την πικρία και το πένθος τους για την διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης, αλλά καλά θα κάνουν να συνειδητοποιήσουν - έστω και αν έχουν περάσει τριάντα (30) και πλέον χρόνια από τότε - ότι αυτά που πρεσβεύουν έχουν κριθεί ανεπιστρεπτί ως αποτυχημένα από την ιστορία. Μπορούν να θαυμάζουν ελεύθερα την Κίνα, μπορούν να βλέπουν ντοκιμαντέρ με τα «επιτεύγματα» του Στάλιν, μπορούν ακόμη και να μετοικήσουν στον σοσιαλιστικό παράδεισο της εξωτικής Β. Κορέας, όμως καλά θα κάνουν να σταματήσουν να αποτελούν τροχοπέδη στις διεκδικήσεις των εργαζομένων, επειδή αυτές δεν συντάσσονται με την κομματική γραμμή.

Η επιδίωξή τους να υπάρχει χάος, ώστε να βγαίνουν κομματικά κερδισμένοι είναι πλέον επικίνδυνη, πόσο μάλλον όταν στους Δήμους στους οποίους ελέγχουν τα Σωματεία Εργαζομένων, έχουν νομιμοποιήσει κάθε ιδιωτικοποίηση που έλαβε χώρα με το να εγγράφουν, καθεστωτικά και έξω από κάθε καταστατική διαδικασία της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., τους υπαλλήλους του εκάστοτε ιδιώτη ως Μέλη. Η υποκρισία τους δεν είχε, δεν έχει και ούτε ποτέ θα γνωρίσει όρια.

Η συνεχιζόμενη προσπάθεια παραπληροφόρησης εκ μέρους τους, μόνο γέλιο μπορεί να προκαλέσει, ο δε ισχυρισμός τους, ότι μόνο αυτοί υπερασπίζονται τα ζητήματα των εργαζομένων, είναι παραπάνω από κωμικός πλέον. Ας έλεγαν ότι μόνο αυτοί υπερασπίζονται τα ζητήματα του κόμματος και θα τους χειροκροτούσαμε για την πρωτοφανή ειλικρίνειά τους.

Η Δ.Α.Κ.Ε.-Ο.Τ.Α. ούτε κρύφτηκε ποτέ πίσω από το δάχτυλό της, ούτε μεταχειρίστηκε ποτέ τα θέματα των εργαζομένων ως εργαλείο πολιτικής σπέκουλας. Είχε, έχει και θα έχει σταθερό αξιακό σύστημα, σταθερές απόψεις και θέσεις, τις οποίες κοινοποιεί και εκφράζει σε κάθε κατεύθυνση χωρίς τυχοδιωκτισμούς και κυβιστήσεις. Καλά θα κάνουν οι πρωταθλητές της αναθεώρησης, του καιροσκοπισμού και της συνδικαλιστικής τραμπάλας να πάψουν επιτέλους να λειτουργούν ως Δούρειοι Ίπποι στις διεκδικήσεις των εργαζομένων στους Ο.Τ.Α.


Αθήνα, 8 Ιουνίου 2020

Για την Δ.Α.Κ.Ε.-Ο.Τ.Α.

Το Διοικητικό Συμβούλιο

Επισήμανση του Γ.WEB: Όταν και όποτε τα βρείτε μεταξύ σας οι εργαζόμενοι στους Ο.Τ.Α ενδεχομένως θα γυρίσει η σελίδα για την κοινωνία.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Δ.Α.Κ.Ε.- Ο.Τ.Α.: Γραφική και υποκριτική η ΔΑΣ- ΟΤΑ Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">