ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Η.Π.Α: Κατηγορίες κατά αξιωματικού που έριξε πιπέρι σε ειρηνικούς διαδηλωτές

Ένας αστυνομικός της Φιλαδέλφειας κατηγορήθηκε για τρεις κατηγορίες επίθεσης μετά το βίντεο που  φάνηκε να δείχνει ότι ψεκάζει ειρηνικούς γονατιστούς διαδηλωτές με σπρέι πιπεριού κατά τη διάρκεια διαμαρτυριών ενάντια στην αστυνομική βία, ανέφεραν αξιωματούχοι.

Ο εισαγγελέας της Φιλαδέλφειας, Larry Krasner, ανακοίνωσε τις κατηγορίες εναντίον του αξιωματικού Richard Nicoletti, 35 ετών, την Τετάρτη.

Ο Νικολέτι εμφανίστηκε στα βίντεο των κοινωνικών μέσων την 1η Ιουνίου να ψεκάζει τους τρεις διαδηλωτές «χωρίς προκλητικές ενέργειες», σύμφωνα με δήλωση του γραφείου του Κράσνερ.

Τον έβλεπε επίσης να τραβάει τα γυαλιά ενός διαδηλωτή που γονατίζει στο δρόμο και να τον ψεκάζει στο πρόσωπο , ενώ "βίαια" ρίχνει έναν άλλο διαδηλωτή , ο οποίος καθόταν για να προστατεύσει το πρόσωπό του και "τον ψεκάζε συνεχώς με [σπρέι πιπεριού] ενώ ήταν ξαπλωμένος ", ανέφερε η δήλωση.



Ο δήμαρχος της Φιλαδέλφειας Jim Kenney και η αστυνομική επίτροπος Danielle Outlaw έχουν έκτοτε ζητήσει συγγνώμη για τη χρήση δακρυγόνων κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας και δήλωσαν ότι θα τερματίσουν τη χρήση σπρέι πιπεριού για να διαλύσουν τα πλήθη υπό ορισμένες προϋποθέσεις.

Στους τρεις διαδηλωτές που ψεκάστηκαν προσφέρθηκε ιατρική περίθαλψη.

Ο Επαρχιακός Εισαγγελέας της Φιλαδέλφειας δεν έχει δικαιολογίες για εγκλήματα που διαπράττονται από την επιβολή του νόμου που υποβαθμίζουν τις δημοκρατικές ελευθερίες που πολλοί Αμερικανοί πολέμησαν και πέθαναν για να διατηρήσουν, δήλωσε ο Κράσνερ σε δήλωση.

Ο Νικολέτι αποσύρθηκε από το υπουργείο για 30 ημέρες με πρόθεση να τον απολύσουν, σύμφωνα με το The Philadelphia Inquirer.

Εκτός από τις απλές κατηγορίες επίθεσης, o Νικολέτι κατηγορήθηκε για κατοχή ενός οργάνου εγκληματικότητας, θέτοντας απερίσκεπτα άλλα άτομα σε επίσημη καταπίεση.

Επισήμανση: Να βλέπετε ορισμένοι τι ισχύει κατά της αστυνομικής βίας  σε έτερες χώρες, και ειδικότερα όσοι φασιστοποιείται την Ελληνική κοινωνία, διότι δεν πρόκειται να τα προβάλλουν τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ. Στη δική μας χώρα ενδεχομένος θα κατηγορούσαν τον τρίτο διαδηλωτή για αντίσταση και επίθεση κατά της αρχής.

πηγή: ABC
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Η.Π.Α: Κατηγορίες κατά αξιωματικού που έριξε πιπέρι σε ειρηνικούς διαδηλωτές Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">