ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Ανακοίνωση της ΠΟΕ - ΟΤΑ για την προσπάθεια διάσπασης του συνδικαλισμού στους Ο.Τ.Α

Νέα συνάντηση είχε στις (20-7-2020) το μεσημέρι η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. με τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Τάκη Θεοδωρικάκο για τα φλέγοντα και εκκρεμή θέματα που αφορούν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και τους εργαζόμενους της. 

Υπενθυμίζεται πώς η τελευταία συνάντηση των δύο πλευρών, που είχε πραγματοποιηθεί στις 23 Ιουνίου 2020, απέβη άκαρπη,  καθώς ο κ. Τάκης Θεοδωρικάκος επέμεινε σε μία παρελκυστική τακτική για όλα τα ζητήματα. 

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. ξεκαθαρίζει πως στην επόμενη συνάντηση, που ο Υπουργός Εσωτερικών την προσδιόρισε περίπου στις 20 Αυγούστου 2020, καλό θα είναι να δοθούν συγκεκριμένες λύσεις και χρονοδιαγράμματα.

Επειδή ορισμένοι επιχειρούν να παραπληροφορήσουν και να παραπλανήσουν, προφανώς για ιδιοτελείς σκοπούς, τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.) οφείλει να διευκρινίσει και να ξεκαθαρίσει πώς Σύλλογοι Πανελλαδικής Εμβέλειας δεν μπορούν να εγγραφούν στη δύναμη των Συλλόγων-Μελών της Ομοσπονδίας.

Το Καταστατικό της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. ρητώς και κατηγορηματικώς αναφέρει ότι, απαγορεύεται η εγγραφή Συλλόγων Πανελλαδικής Εμβέλειας.

Κάτι τέτοιο είναι αντίθετο στη λειτουργία της Ομοσπονδίας και στην οργανωτική της δομή.

Σε συνεδριακές μάλιστα αποφάσεις, όλες οι συνδικαλιστικές παρατάξεις της Ομοσπονδίας έχουν συμφωνήσει πώς είναι ενάντια στην εγγραφή τέτοιου είδους Συλλόγων. Συνεπώς, τροποποίηση του Καταστατικού προς την κατεύθυνση εγγραφής Πανελλαδικών Συλλόγων δεν πρόκειται να γίνει.

Όσοι λοιπόν καλλιεργούν προσδοκίες σκέφτονται δόλια και εξυπηρετούν αλλότρια συμφέροντα. Σε κάθε περίπτωση, αν διαπιστωθεί ότι γίνονται ενέργειες μη σύμφωνες με το Καταστατικό της Ομοσπονδίας αλλά και το Καταστατικό των Πρωτοβάθμιων Συλλόγων θα πρέπει ΑΜΕΣΑ να τηρηθούν οι διατάξεις που προβλέπονται για την αντιμετώπιση τέτοιου είδους φαινομένων.

Καλούνται επίσης οι Σύλλογοι-Μέλη της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. ως οφείλουν να προβούν σε κάθε απαραίτητη ενέργεια για την τήρηση του Καταστατικού της Ομοσπονδίας απέναντι σε όσους επιχειρούν τον κατακερματισμό και διάσπαση του Συνδικαλιστικού Κινήματος των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και όχι μόνο.

Συνάδελφοι,
Σε συνέχεια των υπ΄ αριθμ. πρωτ.: 972/27-10-2017 και 1000/2-11-2017 εγγράφων μας, σας στέλνουμε σε ηλεκτρονική και έντυπη μορφή τα σχέδια των εντύπων για την απλούστευση των διαδικασιών για τις Αρχαιρεσίες των Συλλόγων σας, καθώς και αντίγραφο του ισχύοντος Καταστατικού της Ομοσπονδίας.

Τα σχέδια των εντύπων που σας στέλνουμε είναι:
 

1. Σχέδιο Πρακτικού Εκλογής Εφορευτικής Επιτροπής για ΕΝΙΑΙΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ, όπου δεν κατεβαίνουν συνδυασμοί (ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ 1). 

2. Σχέδιο Πρακτικού Εκλογής Εφορευτικής Επιτροπής με ξεχωριστά ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ συνδυασμών (ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ 2). 

3. Κατάσταση Ψηφισάντων για την Εκλογή της ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ (ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ 3). 

4. Σχέδιο Πρακτικού Εκλογής Διοικητικού Συμβουλίου, Ελεγκτικής Επιτροπής και Αντιπροσώπων στην Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. με ΕΝΙΑΙΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ (ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ 4). 

5. Σχέδιο Πρακτικού Εκλογής Διοικητικού Συμβουλίου, Ελεγκτικής Επιτροπής και Αντιπροσώπων στην Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. με ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ συνδυασμών (ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ 5). 

6. Κατάσταση Ψηφισάντων για την Εκλογή Διοικητικού Συμβουλίου, Ελεγκτικής Επιτροπής και Αντιπροσώπων στην Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. (ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ 6). 

7. Κατάσταση Ψηφισάντων (ξεχωριστή) για την εκλογή Αντιπροσώπων στην Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. (ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ 7). 

8. Σχέδιο Βεβαίωσης του Δικαστικού Αντιπροσώπου για την εκλογή Αντιπροσώπων στην Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. (ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ 8). 9. Σχέδια Σφραγίδας για το Βιβλιάριο Υγείας για την εκλογή οργάνων με διετή ή τριετή θητεία (ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ 9). 

10. Φωτοαντίγραφο του ισχύοντος Καταστατικού της Ομοσπονδίας.

Τα σχέδια των εντύπων θα υπάρχουν και στην ιστοσελίδα της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://www.poeota.gr


Όσοι Σύλλογοι-Μέλη πραγματοποιούν Αρχαιρεσίες πρέπει να ακολουθούν τις οδηγίες που αναφέρονται στα υπ΄ αριθμ. πρωτ.: 972/27-10-2017 και 1000/2-11-2017 έγγραφά μας και να χρησιμοποιούν ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ τα έντυπα που σας στέλνουμε. Ήδη, με απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής έχει συγκροτηθεί μόνιμη Επιτροπή Νομιμοποίησης Αντιπροσώπων, σύμφωνα με το άρθρο 47 του ισχύοντος Καταστατικού της Ομοσπονδίας, που θα ελέγχει τα Πρακτικά Αρχαιρεσιών, καθώς και τα υπόλοιπα δικαιολογητικά που θα αποστέλλονται. Όσοι Σύλλογοι-Μέλη της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. δεν αποστέλλουν τα δικαιολογητικά, όπως αναφέρεται στα πιο πάνω έγγραφα οι Αντιπρόσωποί τους δεν θα νομιμοποιούνται και θα τους επιστρέφονται τα δικαιολογητικά προκειμένου να προσαρμοστούν στις πιο πάνω οδηγίες. Σας υπενθυμίζουμε ότι αρχαιρεσίες χωρίς την παρουσία ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΥ δεν θεωρούνται ΝΟΜΙΜΕΣ, σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.1264/1982 όπως ισχύει και το Καταστατικό της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. Σημειωτέον, ότι Δικαστικός Αντιπρόσωπος ορίζεται Δικηγόρος από το Δικηγορικό Σύλλογο της έδρας του Συλλόγου.

Συνάδελφοι,
Η αυστηρή εφαρμογή των πιο πάνω οδηγιών θα διευκολύνει ΟΛΟΥΣ μας στην γρήγορη και ορθή νομιμοποίηση των Αντιπροσώπων και την αποφυγή προβλημάτων στις εργασίες του 46ου Τακτικού Συνεδρίου μας.


Με συναδελφικούς χαιρετισμούς Για την Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.  
Ο Πρόεδρος                               Ο Γεν. Γραμματέας


Νίκος Τράκας                          Βασίλης Πετρόπουλος
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Ανακοίνωση της ΠΟΕ - ΟΤΑ για την προσπάθεια διάσπασης του συνδικαλισμού στους Ο.Τ.Α Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">