ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Συμμετοχή των Δήμων στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης»


Δόθηκε 
στη δημοσιότητα το περιεχόμενο αλλά και το πώς θα ενταχθούν οι Δήμοι στο Πρόγραμμα«Αντώνης Τρίτσης» το οποίο αφορά τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση.

Η Πρόσκληση ΑΤ14 έχει τίτλο «Ελλάδα 1821 – Ελλάδα 2021» και προϋπολογισμό 50 εκατ. ευρώ.Κατά τη διαμόρφωση της Πρόσκλησης υπήρξε στενή συνεργασία με την Επιτροπή «Ελλάδα 2021».    

Οι Δήμοι όλης της χώρας μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις χρηματοδότησης, προκειμένου να ενταχθούν στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», στον Άξονα Προτεραιότητας: «Παιδεία, Πολιτισμός, Τουρισμός και Αθλητισμός». 

Σκοπός είναι η ανάδειξη του ιστορικού έπους, μέσω έργων και δράσεων, στο πλαίσιο της συμπλήρωσης 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση του 1821

Στην Ελλάδα του 2021, η αξιοποίηση των σύγχρονων Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνίας για την ψηφιοποίηση και αξιοποίηση των τεκμηρίων της σημαντικής πολιτιστικής κληρονομιάς της Ελλάδας του 1821, συμβάλει στην προστασία, ανάδειξη και προβολή της πολιτιστικής κληρονομιάς και στην ενίσχυση του πολιτιστικού τουρισμού.

Στο πλαίσιο των δράσεων προγραμματίζονται έργα επιστημονικής τεκμηρίωσης της πολιτιστικής κληρονομιάς για την παραγωγή ψηφιακών εικονικών εκθέσεων που θα απαρτίζονται από πολιτιστικά αντικείμενα που θα ανήκουν σε διαφορετικά μουσεία ή χώρους και θα διατίθενται είτε μέσω του διαδικτύου είτε με τη μορφή ηλεκτρονικών εκδόσεων. 

Επίσης, προβλέπεται η αξιοποίηση της τεχνολογίας για την ανάπτυξη εκπαιδευτικών προγραμμάτων στους χώρους που συνδέονται με την ελληνική επανάσταση και αξιοποίηση του Διαδικτύου και της τεχνολογίας για την προσέλκυση τουριστικού ενδιαφέροντος για την Ελλάδα μέσω πολυγλωσσικών εφαρμογών, με εικονικές πολιτιστικές διαδρομές στο διαδίκτυο. 

Παράλληλα, προωθείται η ενίσχυση του πολιτιστικού τουρισμού με τη χρήση καινοτόμων τεχνολογιών, συμβάλλοντας στην αύξηση της επισκεψιμότητας των προορισμών που συνδέονται με την Ελληνική Επανάσταση.

Επιπλέον, η Πρόσκληση δίνει τη δυνατότητα να υλοποιηθούν έργα βελτίωσης του αστικού περιβάλλοντος, για την ανάπτυξη πολιτιστικών, αθλητικών και περιβαλλοντικών δραστηριοτήτων, διαμορφώσεις υπαίθριων χώρων εκδηλώσεων και αναψυχής, καθώς και δράσεις που αφορούν στην αισθητική, λειτουργική και περιβαλλοντική αναβάθμιση υποδομών. 

Τέλος, επιλέξιμες δράσεις είναι η αξιοποίηση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, η προώθηση της επαναχρησιμοποίησης, της ανακύκλωσης και η κυκλική οικονομία.

Επισήμανση του Γιάννη Κουρδομένου: Με βασικό δεδομένο ότι πλην του ΓΛΥΦΑΔΑ WEB , και στον παρελθόντα χρόνο του ΓΛΥΦΑΔΑ FM , δεν υφίσταται έτερο μέσο και δημότης Γλυφάδας ο οποίος να έχει ανακινήσει δημόσια οτιδήποτε αφορά την ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ , αναμένουμε τις επιλογές της ''γαλάζιας'' διοικήσεως. 

Είναι σαφές και ξεκάθαρο ότι μόνο εμείς πρεσβεύουμε τοπικά αμιγώς την συνέχεια των προγόνων μας. Άλλωστε είναι γνωστό ότι ο παππούς μου πολέμησε τους Τούρκους, το αντίστοιχο και ο προπάππους μου.

Τέλος, δεδομένου ότι κατοικεί σε τοπικό επίπεδο η κ. Φάνη Πετραλιά , κάλλιστα μπορεί να ερωτηθεί τι είχε προταθεί από τον υποφαινόμενο επι ημερών της ως Υπουργός Πολιτισμού στην Κυβέρνηση Καραμανλή , αναφορικά με την αξιοποίηση πολυγλωσσικών εφαρμογών, και της ψηφιακής τεχνολογίας, για την προσέλκυση τουρισμού στην Ελλάδα.

Σας θυμίζουμε ότι αποτελούσε προτάση μας - αίτηση προς την κυβέρνηση Καραμανλή το 2004 - 2005 , να δημιουργηθεί ΔΗΜΟΣΙΟ πολυγλωσσικό μέσο για την προσέλκυση ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ στην Ελλάδα, και είναι βέβαιο ότι το θυμούνται οι ακροατές/ιες του ΓΛΥΦΑΔΑ FM. Παράλληλα δε έχει δημοσιοποιηθεί πριν από χρόνια και στο web. ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ σε κείμενο του 2015:

9) Τουρισμός: Δεν είμαστε στην εποχή του Γουτεμβέργιου, ούτε στην εποχή της Βιομηχανικής επανάστασης. Είμαστε στην Ελλάδα του 2015, και από την δεκαετία του 80 αναφέρω ότι η χώρα μας έχει μια μοναδική εκμεταλλεύσιμη πηγή την οποία την διαχειρίζονται κάκιστα επί δεκαετίες. Το Τουρισμό. Είναι μεγάλο κεφάλαιο, άρα δεν είναι του παρόντος, θα αρκεστώ αναφέροντας την αναγκαιότητα συγκεκριμένης στόχευσης πολυγλωσσικού δημόσιου μέσου. 

3) Ισοκατανομή Ιδιωτικών Δημόσιων Ραδιοτηλεοπτικών ΜΜΕ στο Ν.Αττικής: Οι κυβερνήσεις 42 ετών, όπως και σήμερα καταστρατηγούν το Σύνταγμα της χώρας, και ενώ συνολικά οι πολίτες παρέχουν για την λειτουργία δημόσιας - κρατικής - Ραδιοτηλεόρασης, στα νότια προάστια δεν υφίσταται ούτε ένα (1) μέσο. Πλήρως ελλιπής είναι και η ενημέρωση όπως απαιτείται στην Ν.Α.Αττική. Επίσης, δημιουργία πολυγλωσσικού δημόσιου Ρ/Τ μέσου ( και δορυφορικού) με έμφαση στους τομείς Τουρισμού - Πολιτισμού για ανάκαμψη της οικονομίας με προσέλκυση τουριστών από ολόκληρο το πλανήτη. ( Δεκάδες οι αιτήσεις σε παρελθόντες κυβερνήσεις )

Αναμένουμε τα πεπραγμένα δημάρχου - διοικούντων Δήμου Γλυφάδας, οι οποίοι παρεπιμπτόντως τα τελευταία έξι χρόνια έχουν επιδείξει ιδιαίτερη μέριμνα για πληθώρα ημετέρων, οι οποίοι διαβιούν με τα χρήματά μας, ενώ δεν κάλυψαν την εντολή χιλιάδων Γλυφαδιωτών. Η αδιαφάνεια τελεί σε ισχύ , η διαφάνεια πότε ; 

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Συμμετοχή των Δήμων στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">