ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Στις 27 Δεκεμβρίου οι πρώτοι εμβολιασμοί κατά του κορονοϊού στην Ελλάδα

Στις 27 Δεκεμβρίου οι πρώτοι εμβολιασμοί κατά του κορονοϊού στην Ελλάδα

Σε μία εβδομάδα θα αρχίσει ο μαζικός εμβολιασμός κατά του κορονοϊού στις ευρωπαϊκές χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα. Το τεράστιο και εξαιρετικά σημαντικό εγχείρημα για την αντιμετώπιση της πανδημίας, προβλέπει ότι οι πρώτοι εμβολιασμοί θα γίνουν την Κυριακή 27 Δεκεμβρίου σε 5 δημόσια νοσοκομεία στην Αττική. 

Σύμφωνα με το σχέδιο, το Σάββατο 26 Δεκεμβρίου θα φτάσουν οι πρώτες δόσεις εμβολίων και αμέσως μετά, την Κυριακή 27 Δεκεμβρίου, θα ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί σε 5 δημόσια νοσοκομεία στην Αττική (Ευαγγελισμός, Αττικόν, Θριάσιο, Ασκληπιείο Βούλας και Σωτηρία).

Η αρχή θα γίνει με τους εργαζόμενους στο Εθνικό Σύστημα Υγείας και τους φιλοξενούμενους στους οίκους ευγηρίας, ενώ στη συνέχεια θα εμβολιαστούν όσοι είναι άνω των 65 ετών, μία ηλικιακή κατηγορία ιδιαίτερα σημαντική, καθώς σε αυτή περιλαμβάνεται το 85% των συνανθρώπων μας που έχασαν τη ζωή τους και πάνω από το 60% των διασωληνωμένων.

Στόχος είναι να εμβολιαστεί το 70% του πληθυσμού ως το τέλος Ιουνίου ώστε να εξασφαλιστεί ανοσία, με τις αρχές και τους επιστήμονες να επαναλαμβάνουν την έκκληση να περιορίσουμε στο απολύτως ελάχιστο τις επαφές μας τις μέρες των εορτών.

Η επιχείρηση «Ελευθερία» στη χώρα μας ξεκινά με την έγκριση του εμβολίου της Pfizer από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων στις 22 Δεκεμβρίου.

Όλα τα εμβολιαστικά κέντρα στην Ελλάδα είναι σε πλήρη ετοιμότητα και συνολικά 1.018 θα είναι τα σημεία για τους μαζικούς εμβολιασμούς. Υπολογίζεται ότι μέχρι το τέλος του χρόνου θα έχουν φτάσει 5.000 δόσεις, ενώ συνολικά στην πρώτη φάση προμήθειας εμβολίων, η χώρα μας θα παραλάβει 300.000 και θα εμβολιαστούν 150.000 άτομα. Στην επιχείρηση εμβολιασμού αλλά και στη διαδικασία του testing θα συμβάλλουν και οι ένοπλες δυνάμεις.

Πηγή:ΕΡΤ

www.ert.gr



source https://www.ert.gr/eidiseis/ellada/kinonia/stis-27-dekemvrioy-oi-protoi-emvoliasmoi-kata-toy-koronoioy-stin-ellada/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Στις 27 Δεκεμβρίου οι πρώτοι εμβολιασμοί κατά του κορονοϊού στην Ελλάδα Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">