ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Οι γυναίκες κάνουν ταινίες | Επ14

Ένα ντοκιμαντέρ αφιερωμένο στις γυναίκες σκηνοθέτριες.

Η κληρονομιά και ο ρόλος των γυναικών στην εξέλιξη της Τέχνης του Κινηματογράφου, είναι το θέμα της νέας σειράς ντοκιμαντέρ του σκηνοθέτη και ιστορικού κινηματογράφου Μαρκ Κάζινς, συνολικής διάρκειας 14 ωρών, την οποία κινηματογραφούσε επί τέσσερα χρόνια.

Με αφηγήτριες, μεταξύ άλλων, τις ηθοποιούς Τζέιν Φόντα, Τίλντα Σουίντον και Θάντι Νιούτο, το ντοκιμαντέρ, που ακολουθεί τα βήματα της προηγούμενης δουλειάς του Κάζινς “H ΟΔΥΣΣΕΙΑ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ” (ΤΗΕ STORY OF FILM: AN ODYSSEY), διανύει δεκατρείς δεκαετίες μέσα από αποσπάσματα ταινιών που δημιούργησαν 183 γυναίκες σκηνοθέτριες από έξι ηπείρους.

Χρησιμοποιώντας το υλικό, με τη μορφή βιβλίου ιστορίας, χωρισμένου σε 40 κεφάλαια, είναι ένα ταξίδι στο έργο των γυναικών στη μεγάλη οθόνη, που καλύπτει πολλές και διαφορετικές πτυχές, από το είδος και τη θεματολογία των ταινιών μέχρι τις επιδόσεις σε συγκεκριμένους τομείς της κινηματογραφικής τέχνης.

Μια διαδρομή από την πρώιμη σιωπηλή δουλειά της Γαλλίδας ιδιοκτήτριας στούντιο Άλις Γκι Μπλας έως την Κίρα Μουράτοβα στη Ρωσία, τις Ντόροθι Αρζνερ και Κάθριν Μπίγκελοου στις ΗΠΑ και την Γουάνγκ Πινγκ στην Κίνα, υπό τον Μάο.
Ντοκιμαντέρ, παραγωγής Ηνωμένου Βασιλείου 2019.

Σκηνοθεσία: Μαρκ Κάζινς
Παραγωγή: Τίλντα Σουίντον

(Διαθέσιμο έως 16/04/2021)



Το άρθρο Οι γυναίκες κάνουν ταινίες | Επ14 εμφανίστηκε πρώτα στο ERT.GR.



source https://www.ertflix.gr/xena-docs/oi-gynaikes-kanoyn-tainies-ep14/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Οι γυναίκες κάνουν ταινίες | Επ14 Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">