ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Οι Έλληνες ομογενείς γιορτάζουν τις ημέρες του Πάσχα με τη «Φωνή της Ελλάδας» | 30.04-03.05.2021

Η «Φωνή της Ελλάδας», το παγκόσμιο Ραδιόφωνο της ΕΡΤ, τροποποιεί το πρόγραμμά της και μεταδίδει αφιερωματικές εκπομπές στο πνεύμα των ημερών, από τη Μεγάλη Παρασκευή 30 Απριλίου έως και τη Δευτέρα του Πάσχα 3 Μαΐου.

Σε απευθείας σύνδεση με τον πατριαρχικό ναό του Αγίου Γεωργίου, στο Φανάρι, η «Φωνή της Ελλάδας» θα μεταδώσει την ακολουθία του Επιτάφιου Θρήνου τη Μεγάλη Παρασκευή (18:00-21:00 ώρα Ελλάδας), καθώς και τον «Εσπερινό της Αγάπης», την Κυριακή του Πάσχα (10:00-12:00 ώρα Ελλάδας), ενώ το Μεγάλο Σάββατο θα μεταδώσει την ακολουθία της Αναστάσεως σε απευθείας σύνδεση με τον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αθηνών (20:00-22:30 ώρα Ελλάδας)

Τη Μεγάλη Παρασκευή (06:00 ώρα Ελλάδας) θα μεταδοθεί από το θέατρο «Ολύμπια», η Πασχαλινή συναυλία «Το Πάθος», της Εθνικής Συμφωνικής Ορχήστρας της ΕΡΤ, υπό τη μουσική διεύθυνση του διεθνούς φήμης μαέστρου Γιώργου Πέτρου. Τον ρόλο των σολίστ αναλαμβάνουν τέσσερις από τους πλέον διακεκριμένους Έλληνες λυρικούς τραγουδιστές, με σημαντική πορεία εντός και εκτός Ελλάδας: Μυρσίνη Μαργαρίτη (σοπράνο), Μαίρη Έλεν Νέζη (μέτζο σοπράνο), Βασίλης Καβάγιας (τενόρος), Πέτρος Μαγουλάς (μπάσος).

Το Μεγάλο Σάββατο (11:00 ώρα Ελλάδας), οι ακροατές της «Φωνής της Ελλάδας» θα απολαύσουν την πασχαλινή συναυλία από τη Χορωδία της ΕΡΤ: «Εαρινές προσευχές – Από τα Πάθη στην Ανάσταση του Χριστού», υπό τη διεύθυνση της μαέστρου Αγγελικής Πλόκα, με τη συμμετοχή του ηθοποιού Λεωνίδα Κακούρη που διαβάζει αποσπάσματα από το Κατά Ματθαίον Ευαγγέλιον, συνδέοντας τα βιβλικά κείμενα με τη χορωδιακή μουσική και τους ύμνους. Πρόκειται για μία μοναδική συναυλία, με συνθέσεις χορωδιακής μουσικής και εκκλησιαστικούς ύμνους, από την αίθουσα «Νίκος Σκαλκώτας» του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.

Επίσης, θα φιλοξενηθούν ομογενείςΈλληνες της Διασποράς, που θα μας δώσουν το κλίμα του εορτασμού της σημαντικότερης γιορτής της Ορθοδοξίας, από τις ελληνικές κοινότητες, τους συλλόγους και τις εκκλησίες μας σε διάφορα σημεία της γης, καθώς και Έλληνες ναυτικοί που γιορτάζουν «εν πλω».

Οι μικροί μας φίλοι, τα Ελληνόπουλα όπου γης, θα γιορτάσουν το Πάσχα, την Κυριακή 2 Μαΐου (09:30 ώρα Ελλάδας) με την εκπομπή «Οι δικοί μας μικροί ήρωες».

Τέλος, το πρόγραμμα εμπλουτίζεται με μουσικές εκπομπές σε γιορτινό και αναστάσιμο κλίμα, με ελληνική jazz μουσική, παραδοσιακά και λαϊκά τραγούδια.

_____________

Aκρόαση

Ψηφιακά μέσα από τους τηλεοπτικούς δέκτες της ΕΡΤ στην ένδειξη: Voice of Greece

Διαδικτυακά μέσα από το webradio της ιστοσελίδας της ΕΡΤ: http://webradio.ert.gr/i-foni-tis-elladas/

Στα Βραχέα κύματα, στη συχνότητα των 9420 ΚΗΖ

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΤΗΣ ΦΩΝΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

e-mail: thevoiceofgreece@ert.gr

Τηλέφωνα: 210 6066815 – 210 6066816 – 210 6066238

Facebook: www.facebook.com/voiceofgreece.ert



Το άρθρο Οι Έλληνες ομογενείς γιορτάζουν τις ημέρες του Πάσχα με τη «Φωνή της Ελλάδας» | 30.04-03.05.2021 εμφανίστηκε πρώτα στο ERT.GR.



source https://www.ert.gr/radiofono/oi-ellines-omogeneis-giortazoyn-tis-imeres-toy-pascha-me-ti-foni-tis-elladas-30-04-03-05-2021/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Οι Έλληνες ομογενείς γιορτάζουν τις ημέρες του Πάσχα με τη «Φωνή της Ελλάδας» | 30.04-03.05.2021 Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">