ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Προκρίθηκε στον τρίτο γύρο του US Open ο Τσιτσιπάς

Προκρίθηκε στον τρίτο γύρο του US Open ο Τσιτσιπάς

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς επικράτησε του Γάλλου, Αντριάν Μαναρινό με 3-1 σετ (6-3, 6-4, 6-7 (5), 6-0) και πήρε την πρόκριση για τον τρίτο γύρου του Αμερικανικού όπεν.

Το Νο.3 της παγκόσμιας κατάταξης, δυσκολεύτηκε περισσότερο του αναμενόμενου, απέναντι στο Νο. 44, ωστόσο συνεχίζει την πορεία του στο τελευταίο γκαντ σλαμ της χρονιάς.

Μετά τον πολύωρο προχθεσινό αγώνα των πέντε σετ κόντρα στον Άντι Μάρεϊ, ο Έλληνας πρωταθλητής ήθελε να «καθαρίσει» από νωρίς το παιχνίδι το με τον Μαναρινό.

Πήρε με σχετική ευκολία τα πρώτα δύο σετ, όμως στο τρίτο ο αντίπαλος του έβγαλε αντίδραση και στο τάι-μπρέικ μείωσε σε 2-1. Στο τελευταίο σετ ωστόσο, ο Τσιτσιπάς δεν του άφησε πολλά περιθώρια και κατέκτησε το τέταρτο σετ χωρίς να χάσει γκέιμ.

Ο «Tsitsifast» χρησιμοποίησε και απέναντι στον Γάλλο το δικαίωμα της ολιγόλεπτης διακοπής, δεχόμενος ωστόσο τις αποδοκιμασίες του κοινού, προκειμένου να πάει στα αποδυτήρια και να αλλάξει ρούχα λόγω έντονης εφίδρωσης.

«Νομίζω ότι το διάλειμμα που έκανα για να αλλάξω, επειδή ήμουν εντελώς μούσκεμα, μου επέτρεψε να ανανεωθώ και ήμουν περισσότερο σε θέση να παίξω το καλό τένις που έπαιξα στα πρώτα δύο σετ. Είχα την δυνατότητα να παραμείνω ανθεκτικός σε κάθε σημείο του αγώνα», εξήγησε ο Τσιτσιπάς.

Στον επόμενο γύρο της διοργάνωσης, ο Τσιτσιπάς θ΄ αντιμετωπίσει το σπουδαιότερο ταλέντο του ισπανικού τένις, τον 18χρονο, Κάρλος Αλκαράθ, ο οποίος βρίσκεται στο Νο 55 της παγκόσμιας κατάταξης.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΕΜΠΡΟΣ

sports.ert.gr.



Το άρθρο Προκρίθηκε στον τρίτο γύρο του US Open ο Τσιτσιπάς εμφανίστηκε πρώτα στο ERT.GR.



source https://sports.ert.gr/eidisis/alla-spor/tennis/prokrithike-ston-trito-gyro-toy-us-open-o-tsitsipas/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Προκρίθηκε στον τρίτο γύρο του US Open ο Τσιτσιπάς Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">