ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Το Δεύτερο Πρόγραμμα 103,7 για τον μεγάλο Μίκη Θεοδωράκη

Ορφανέψαμε πια.

Το άκουσμα του χαμού του γίγαντα της ελληνικής μουσικής μας πάγωσε και μάς γεμίζει θλίψη. Ένα ακόμα από τα θεμέλια της ελληνικής μουσικής παραδόθηκε στη θνητότητα της σάρκας του αφήνοντάς μας την τεράστια πολιτιστική κληρονομιά της μουσικής του. Χάρη σε αυτή τη μουσική υπάρχουμε και εμείς.

«Πέθανε ο Μίκης». Το Δεύτερο Πρόγραμμα υπάρχει λίγα λιγότερα χρόνια από όσα διήρκεσε η δημιουργική πορεία του Μίκη Θεοδωράκη. Δεν επιθυμούμε να «διαφημίσουμε» όσα θα κάνουμε αυτές τις μέρες για τον Μίκη, σας καλούμε μόνο να έρθετε κοντά μας, για να νιώσουμε όλοι λιγότερο μόνοι σε αυτόν τον οδυνηρό αποχαιρετισμό.

Ελάτε να ακούσουμε πώς ξεκίνησαν όλα τον Ιούλιο του 1925 στη Χίο, πού έδωσε την πρώτη συναυλία του σε ηλικία 17 ετών, πώς αντιστάθηκε στους κατακτητές την περίοδο της κατοχής, πώς εκδιώχθηκε για τις ιδέες του ήδη αμέσως μετά την απελευθέρωση. Η εξορία, ο πολιτικός Μίκης, η συμμετοχή του στην οργιώδη δραστηριότητα της Ευρωπαϊκής Μουσικής τη δεκαετία του ’60.

Θα ακούσουμε τον ίδιο να μιλάει για όσα έζησε, ακολουθώντας στην πραγματικότητα την ιστορία της χώρας μας τον 20ο αιώνα, ορίζοντας μάλιστα αυτή την ιστορία από κάποια στιγμή και μετά. Η ζωή του Μίκη είναι η ζωή της Ελλάδας τον τελευταίο αιώνα.

Οι παραγωγοί του πιο ιστορικού ραδιοφώνου μουσικής και πολιτισμού της Ελλάδας, με σεβασμό και βαθιά θλίψη θα σας μιλήσουμε για τον Μίκη που αγαπήσαμε, τον Μίκη που μας ξεσήκωσε, τον λυρικό Μίκη, τον παγκόσμιο Μίκη και το μουσικό στίγμα του στη διεθνή δισκογραφία, θα ακούσουμε τον κοινωνικό λόγο του Θεοδωράκη, θα ψηλαφήσουμε τις ανθρώπινες μορφές στο έργο του, θα θυμηθούμε τον κινηματογραφικό και τον θεατρικό Μίκη, θα μάθουμε άγνωστες ιστορίες από τις περιοδείες του σε κάθε γωνιά του κόσμου.

Στο Δεύτερο μόνο θα ακούσουμε την ιστορική συναυλία του 2006 από τη Ζάτουνα ή τη μοναδική συναυλία του Μίκη από τη Μακρόνησο το 2003.

Δεν θα πρωτοτυπήσουμε αλλά θα κυριολεκτήσουμε αν πούμε ότι πλέον είμαστε πραγματικά φτωχοί.

Όλοι οι εργαζόμενοι στο Δεύτερο Πρόγραμμα 103,7 παραγωγοί, δημοσιογράφοι και τεχνικοί, εκφράζουμε τη θλίψη μας, τη βαθιά λύπη μας για το χαμό του μεγαλύτερου από τη ζωή Μίκη Θεοδωράκη. Σ’  αυτή τη γειτονιά – και βράδυ και πρωί – περάσαμε και χάσαμε ολόκληρη ζωή.

Μίκη Θεοδωράκη σε ευχαριστούμε για όλα. Στην αγκαλιά μας απόψε σαν άστρο κοιμήσου…Το άρθρο Το Δεύτερο Πρόγραμμα 103,7 για τον μεγάλο Μίκη Θεοδωράκη εμφανίστηκε πρώτα στο ERT.GR.source https://www.ert.gr/radiofono/to-deytero-programma-103-7-gia-ton-megalo-miki-theodoraki/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Το Δεύτερο Πρόγραμμα 103,7 για τον μεγάλο Μίκη Θεοδωράκη Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">