ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Κινητοποίηση συμβασιούχων στο ΥΠΠΟΑ για Φεστιβάλ Αθηνών και Καμεράτα


Με αίτημα τη νομοθετική ρύθμιση του θέματος του Φεστιβάλ Αθηνών-Επιδαύρου,  οι εργαζόμενοι  προχωρούν σε κινητοποίηση στο υπουργείο Πολιτισμού  στις 12.00, μετά την αιφνιδιαστική ενημέρωση που έλαβαν από τη Διοίκηση, όπως αναφέρουν, περί μη ανανέωσης των συμβάσεων τους.

Οι εργαζόμενοι του Φεστιβάλ στην ανακοίνωση τους τονίζουν ότι, η ανανέωση αυτών των συμβάσεων αποτελεί χρόνιο πρόβλημα της εταιρείας Ελληνικό Φεστιβάλ ΑΕ, με αποτέλεσμα υπάλληλοι που απασχολούνται επί χρόνια στην εταιρεία) να βρίσκονται στον αέρα κάθε χρόνο μετά τη λήξη της φεστιβαλικής περιόδου.

Οι εργαζόμενοι υπογραμμίζουν ότι ανταποκρίθηκαν αγόγγυστα στον υπερδιπλασιασμό της εργασίας τους   καθώς το  Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου, πραγματοποιεί εδώ και δύο χρόνια, και εν μέσω πανδημίας, διαδικτυακές και άλλες εκδηλώσεις κατά τη διάρκεια του χειμώνα, ενώ φέτος οι καλοκαιρινές του δράσεις διήρκησαν 6 ολόκληρους μήνες.

Στην κινητοποίηση  συμμετέχει και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος, ζητώντας «άμεση νομοθετική ρύθμιση που θα περιλαμβάνει και τους 43 εργαζομένους του Ελληνικού Φεστιβάλ» αλλά και «εξασφάλιση των θέσεων εργασίας για τους εργαζόμενους της Καμεράτα και άμεση αποπληρωμή των δεδουλευμένων και των αποζημιώσεων που έχουν εκδικαστεί στους απολυμένους».

Οι εξαγγελίες του ΥΠΠΟΑ για μετάταξη σε άλλους οργανισμούς των μουσικών της Καμεράτα  που συνεχίζουν να εργάζονται στην ορχήστρα αλλά  και η επαναπρόσληψη των απολυμένων μουσικών και διοικητικών υπαλλήλων, που έχουν δικαιωθεί δικαστικά σε τελεσίδικο βαθμό, έχουν μείνει στο κενό» τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΠΟΘΑ.

www.ertnews.gr



from ΕΛΛΑΔΑ – ertnews.gr https://ift.tt/32dXXTa
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Κινητοποίηση συμβασιούχων στο ΥΠΠΟΑ για Φεστιβάλ Αθηνών και Καμεράτα Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">